Search
Close this search box.

Dit is de Vriend van Atlete Femke Bol

Femke Bol is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en populaire sportsters van Nederland. Deze snelheidsduivel breekt record na record en mag zichzelf inmiddels ook internationaal een ster noemen. Maar ook in de liefde is ze een succesnummer. In dit artikel lees je alles over Ben Broeders, de vriend van Femke Bol.

In 2020 kreeg Femke Bol de vraag of ze al een vriendje heeft. “Nee, dat komt wel als het komt”, was destijds haar antwoord. En dat kwam heel snel. Want later dat jaar kreeg ze een verhouding met collega Ben Broeders. Terwijl heel Nederland binnen voor de haard zat, leerde Femke haar vriend juist kennen in de coronaperiode. Atleten hadden de vrijheid om in die tijd toch hun sport te kunnen beoefenen, aangezien sport vermaak bood aan de Nederlanders thuis. “Ben en ik leerden elkaar kennen tijdens de Diamond League-wedstrijden in coronatijd”, vertelde ze aan HELDEN.

Ben Broeders is de vriend van Femke Bol

Femke Bol is de vriendin van Ben Broeders

De vriend van Femke Bol

“Het klikte meteen, dus er is nog iets goeds uit de coronapandemie voortgekomen voor mij.” De eerste keer dat de twee op date gingen, besloten ze te gaan golfen. “Daten is nou net niet één van mijn specialiteiten, maar het was heel erg leuk.” Vooral in de beginperiode kende de relatie tussen Bol en Broeders nog wel wat complicaties. Niet omdat er spanningen waren of iets dergelijks, maar omdat ze enerzijds midden in de coronaperiode zaten en anderzijds beiden een heel druk schema hadden. Want ook Ben Broeders is namelijk topsporter.

Femke Bol heeft een relatie met een polstokhoogspringer

Wie is Ben Broeders?

Ben (28) is geboren in 1995 in Leuven, België, en is al jaren actief als polsstokhoogspringer op hoog niveau. Hij werd voor het eerst Belgisch kampioen in 2014 en heeft sindsdien die titel later nog zo’n zeven keer op zijn naam geschreven. Zijn persoonlijk record is 5,85 meter. Omdat zowel Femke als Ben zich bezighoudt met topsport, vergt hun relatie soms wat puzzelwerk. Toch leren ze ook veel van elkaar. “Fem inspireert en motiveert mij enorm”, zei Broeders tegen Het Nieuwsblad.

Femke Bol en Ben Broeders hebben een verhouding

Ben Broeders groeide op in Leuven, waar zijn interesse voor sport al op jonge leeftijd duidelijk werd. Als kind was hij altijd actief en nam hij deel aan verschillende sporten, maar het was al snel duidelijk dat atletiek zijn ware passie was. Hij begon zich te specialiseren in het polsstokhoogspringen en toonde al gauw uitzonderlijk talent. Met de steun van zijn familie en de begeleiding van toegewijde coaches, begon Ben zijn vaardigheden te verfijnen en op jonge leeftijd deel te nemen aan nationale en internationale wedstrijden. Broeders heeft echter van jongs af aan al last van zware migraine-aanvallen. Naar eigen zeggen hoopt hij tot op de dag van vandaag nog altijd op één dag in zijn leven zonder aanval.

Femke Bol gaat samenwonen met Ben Broeders

Het huis van Femke en Ben

Jarenlang hadden Ben Broeders en Femke Bol een langeafstandsrelatie. De twee hadden allebei hun eigen leven, hun eigen woonplek en ze zagen elkaar soms weken achter elkaar niet. Dan bleef het bij videobellen. In 2024 maakte het koppel bekend te gaan samenwonen. Ze hebben een twee-onder-een-kapwoning in Heelsum gekocht. Dat ligt dicht bij het topsportcentrum op Papendal, waardoor Ben en Femke niet ver hoeven te reizen voor een trainingssessie. Het huis heeft een nieuwe en luxe keuken en badkamer. Er is vloerverwarming, airconditioning en het huis heeft 21 zonnepanelen. Hun stekje bevindt zich in een rustige straat, omringd door fraaie natuur.

Femke Bol en Ben Broeders elkaar ontmoet

Aan Story vertelde Femke Bol dat ze heel blij is dat ze gaat samenwonen met haar vriend. “We hebben onlangs een huis in de buurt van trainingscentrum Papendal in Arnhem gekocht. Ik kijk er enorm naar uit, want ik mis hem vaak. We zien elkaar ook weleens zes weken niet. Het is fijn dat we een eigen plekje gaan krijgen. Hij is belangrijk voor mijn succes. Ik heb veel aan hem. Hij begrijpt me, zit in dezelfde wereld en is er altijd voor me.”

 

ook interessant

Ophef rondom Everton-speler en topscorer van het Engelse team Wayne Rooney. Hij zou zijn aangehouden wegens rijden onder...

Als voormalig topkeeper van onder meer Ajax, Manchester United en het Nederlands elftal én huidig algemeen directeur van...

Sam Collins is een assistent-coach uit de Engelse League Two, dus je zult waarschijnlijk nog nooit van deze...

Yuri van Gelder zal definitief niet in de Olympische Ringen finale uitkomen. De uitspraak van de rechter vanmiddag...

Voetbal Inside laste afgelopen week een speciale uitzending in, natuurlijk omdat Johan Cruijff donderdag overleed. Johan Derksen, een...

Dat is ook wat, had PSV gisteravond opeens contact met de ‘grote’ Mario Balotelli. Alhoewel, of ze het...