Search
Close this search box.
zweden wint ek

Europees kampioen Zweden DIST Frans international

Afgelopen dinsdag werd Zweden-21 Europees kampioen door Portugal na strafschoppen te verslaan. Na afloop gingen alle spelers op curieuze wijze op de foto en dat blijkt niet zonder reden.

Het gebaar wat de gehele ploeg doet is namelijk in de richting van Frans (jeugd-)international Layvin Kurzawa. In de play-off wedstrijd tussen Frankrijk en Zweden leken de Fransen door een late treffer zich te plaatsen voor het EK wat voor Kurzawa reden was om met betreffend handgebaar John Guidetti te jennen.

Voor de Franse verdediger van AS Monaco werd het alsnog een zure avond want in blessuretijd scoorde Zweden waardoor zij en niet Frankrijk zich plaatsten voor het EK. Voor Guidetti uiteraard reden om Kurzawa op dezelfde wijze keihard terug te pakken wat de oud-Feyenoorder uiteraard vol overgave deed.

Met hetzelfde saluerende gebaar waarmee de Fransman het treiteren begon vierde het Zweedse elftal het veroveren van de Europese titel. Layvin Kurzawa zal het allemaal ongetwijfeld tandenknarsend hebben moeten aanzien terwijl hij zelf thuis voor de buis op de bank zat.

 

Layvin Kurzawa dist John Guidetti nadat Frankrijk heeft gescoord
Layvin Kurzawa dist John Guidetti nadat Frankrijk heeft gescoord
John Guidetti pakt Layvin Kurzawa terug nadat Zweden zich heeft geplaatst voor het EK
John Guidetti pakt Layvin Kurzawa terug nadat Zweden zich heeft geplaatst voor het EK

ook interessant

Het was alweer zijn derde poging, maar drie keer is niet altijd scheepsrecht. Chelsea-eigenaar Roman Abramovich gaat scheiden...

Niet de spelers, maar een brutale steenmarter steelt dit seizoen de show bij Heracles Almelo. Het beestje rende...

Wanneer er in Zuid-Amerika iets gevierd wordt, betekent dat meestal dat er wat kleren uit gaan. De actrice Maite Proenca...

Louis van Gaal had het uitstekend naar zijn zin op het eindejaarsgala van Manchester United. De flamboyante trainer...

Je hebt het vermoedelijk wel voorbij horen komen, de term darteritus. Het is een probleem waar de Nederlandse...

De angst van iedere speler. Een blessure net voor het begin van het WK. Maar deze van Louis...