Search
Close this search box.
Chelsea-Benfica

Europa League-winnaar naar grote broer

De winnaar van de Europa League krijgt vanaf het seizoen 2015-2016 een ticket voor de Champions League in het jaar daarop. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA donderdag tijdens het jaarlijks congres besloten.

De UEFA hoopt daarmee de Europa League wat belangrijker te maken dan dat nu het geval is voor veel teams. De Europa League legt het wat betreft prijzengeld en media-aandacht flink af ten opzichte van de Champions League. Ook Nederlandse clubs als PSV en FC Twente stelden dit seizoen tijdens de groepsfase van het tweede Europese bekertoernooi niet altijd de eerste keus op om te sparen voor de competitie.

Secretaris-generaal van de UEFA, Gianni Infantino, wilde het donderdag nog niks bevestigen, maar gaf wel toe dat er veranderingen nodig zijn. Volgens een bron binnen de UEFA zal de bond de beslissing vandaag officieel bekrachtigen.

Er bestaat momenteel al een omgekeerde connectie tussen de twee bekertoernooien. Clubs die tijdens de groepsfase van de Champions League als derde eindigen, stromen na de winterstop door in de knock-outfase van de Europa League.

ook interessant

Een gruwelijke botsing tussen de scheidsrechter en een speler in de competitie van Israël dit weekend. Het gebeurde...

De Eredivisie: soms betoverend, vaak bar slecht, maar elke week genieten! Om je alvast warm te maken voor...

Een nieuw hoofdstuk in de eindeloze reeks pijnlijke escapades van Diego Maradona. Een Russische journaliste wilde hem tijdens...

De schoonmoeder van Formule 1-baas Bernie Ecclestone is ontvoerd in São Paulo. De criminelen die de vrouw ontvoerd...

We hebben het vaak over de Nederlandse transferflops in de Premier League en vergeten daardoor bijna dat Georginio...

We hebben veel bijzondere pogingen om een doelpunt te vieren gezien, maar zo zie je ze toch niet...