Search
Close this search box.
Eriksen

Eriksen: ‘Ajax staat stil door Eredivisie’

Christian Eriksen vertrok afgelopen zomer bij Ajax, maar de Deen heeft nog altijd warme gevoelens voor zijn club. Dat blijkt ook uit een interview van de Deen met Sp!ts. Daarin geeft hij aan ontzettend blij te zijn dat hij zijn opleiding bij Ajax genoten heeft.

“Bij Ajax is het opleiden, word je begeleid. Dat is ook nodig, omdat de meeste spelers jong zijn. Bij Ajax is iedereen bijvoorbeeld verplicht om hetzelfde biologische voedsel te eten. Hier wordt gevraagd wat ik wil eten. Zij gaan ervan uit dat ik wel weet wat goed voor me is. Ja, soms is dat wel prettig, haha! Maar ik ben heel blij met de opleiding die ik bij Ajax heb genoten. Je leert wat het vak van profvoetballer inhoudt”, vertelt Eriksen.

Eriksen moet wel eerlijk toegeven dat hij blij is met zijn overstap. “Ik stelde me in op een vertrek. Uitgeleerd is niet het goede woord, maar het wordt wel moeilijker om vanuit een bepaalde comfortzone nieuwe uitdagingen te vinden. Het lijkt voor Ajax steeds makkelijker te worden om kampioen te worden, maar tegelijkertijd komen ze in de Champions League toch niet verder dan de groepsfase. Ligt dat dan aan Ajax of aan de Eredivisie? Ik denk het laatste. Er is tijd om fouten te maken, want je kunt het weer goed maken. In Engeland heb je misschien meer ruimte, maar minder tijd.”

ook interessant

De harde wind in Zuid-Korea heeft acht mensen verwondingen opgeleverd toen een groot beeldscherm omwaaide. Bij een culturele...

Hij probeerde het jarenlang, maar het lukte Darrell Telisme maar niet om zijn aartsrivaal Stan Stanisclasse te verslaan. De 24-jarige...

Frank de Boer mag dan roemloos op straat zijn gezet door Internazionale, medelijden hoeven we niet te hebben met...

Op het veld lijkt het voor PSV een moeilijk verhaal te worden tegen het ijzersterke Atletico Madrid, dus grijpen...

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is amper begonnen, of Louis heeft zijn eerste aanvaring met de pers...

Neymar liet dinsdagavond weer eens zien waarom Barcelona zoveel geld voor hem betaald heeft. Tegen Portugal liet hij...