Search
Close this search box.
"Er kunnen doden vallen, net als in Nederland"

“Er kunnen doden vallen, net als in Nederland”

Nederland als slecht voorbeeld, dat gebeurt wel vaker. In Engeland wijzen ze een keertje niet naar ons drugsbeleid, de prositutie of euthanasiewet, maar het geweld op de amateurvelden.

Ook in Engeland loopt het de spuigaten uit met agressieve voetbalvaders en een beleidsman van de jeugdcompetitie is het spuugzat. Hij stelt dat dat heel verkeerd kan aflopen en pakt Nederland als voorbeeld.

“Wil je dat jouw naam wordt geassocieerd met een kindercompetitie die resulteerde in een dode door geweld?” schrijft Graham Ekins in een e-mail aan amateurclubs. “Dat kan zeker gebeuren. Kijk maar naar Nederland, drie of vier jaar geleden. Als het zo doorgaat, ben ik bang dat zoiets hier ook plaatsvindt.”

Ekins doelt natuurlijk op de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, die in 2012 door vier spelers en een vader werd belaagd tijdens het vlaggen. Nieuwenhuizen werd geschopt en geslagen en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De Engelsman maakt die vergelijking niet zomaar, want het was een weekend vol incidenten in Surrey. Eén ouder bedreigde de scheids met een mes, een ander gaf de grensrechter een kopstoot en trainers spoorden hun pupillen aan de kleedkamer te slopen.

“Dit kan zo niet doorgaan”, vindt Ekins. “Jullie als clubs moeten de controle terug in handen nemen van de criminelen en idioten.”

 

ook interessant

Geen paniek, het gaat nog steeds hartstikke prima tussen Rafael van der Vaart en Estavana Polman. Toch keert...

Ze vallen met bosjes! De Duitse voetballer Marco Reus moest gisteravond, in een oefenwedstrijd van Die Mannschaft, hinkend...

Eljero Elia moest deze week zijn rijbewijs inleveren en zijn auto achterlaten omdat hij in Duitsland zonder geldig...

Op haar 19e won ze haar eerste gouden medaille en 12 jaar later is ze de succesvolste Nederlandse...

Met de boodschap “Homo? Boeit geen flikker.” op de boot, vaart de KNVB op dit moment mee met...

We hebben er even op moesten wachten maar daar is ie dan, de WK hit van Wolter Kroes....