Search
Close this search box.
"Er kunnen doden vallen, net als in Nederland"

“Er kunnen doden vallen, net als in Nederland”

Nederland als slecht voorbeeld, dat gebeurt wel vaker. In Engeland wijzen ze een keertje niet naar ons drugsbeleid, de prositutie of euthanasiewet, maar het geweld op de amateurvelden.

Ook in Engeland loopt het de spuigaten uit met agressieve voetbalvaders en een beleidsman van de jeugdcompetitie is het spuugzat. Hij stelt dat dat heel verkeerd kan aflopen en pakt Nederland als voorbeeld.

“Wil je dat jouw naam wordt geassocieerd met een kindercompetitie die resulteerde in een dode door geweld?” schrijft Graham Ekins in een e-mail aan amateurclubs. “Dat kan zeker gebeuren. Kijk maar naar Nederland, drie of vier jaar geleden. Als het zo doorgaat, ben ik bang dat zoiets hier ook plaatsvindt.”

Ekins doelt natuurlijk op de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, die in 2012 door vier spelers en een vader werd belaagd tijdens het vlaggen. Nieuwenhuizen werd geschopt en geslagen en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De Engelsman maakt die vergelijking niet zomaar, want het was een weekend vol incidenten in Surrey. Eén ouder bedreigde de scheids met een mes, een ander gaf de grensrechter een kopstoot en trainers spoorden hun pupillen aan de kleedkamer te slopen.

“Dit kan zo niet doorgaan”, vindt Ekins. “Jullie als clubs moeten de controle terug in handen nemen van de criminelen en idioten.”

 

ook interessant

Real Madrid heeft gisteravond de Spaanse beker gewonnen ten koste van Barcelona. De Madrilenen wonnen met 2-1. Angel...

In- en intriest nieuws uit Irak, waar een supportersclub van Real Madrid is aangevallen door terroristen met machinegeweren....

Aron Winter had het afgelopen weekend helemaal gehad met drie jonge talenten van zijn ploeg Oranje onder-19. De...

Er wordt in Spanje flink gediscussieerd over de relatie tussen Barcelona voetballer Gerard Pique en zangeres Shakira. Volgens...

Feyenoord liep gisteren opnieuw tegen pijnlijk puntverlies aan door een gelijkspel tegen Roda JC (1-1). Eljero Elia had...

Een Insta-foto van Hakim Ziyech op Stamford Bridge kon gisteravond op een half miljoen likes van Chelsea-fans rekenen....