Search
Close this search box.
Engeland

‘Engelsen trainen in winterkleding voor gewenning’

Bondscoach Roy Hodgson van Engeland doet er alles aan om zijn voetballers optimaal voor te bereiden op het WK in Brazilië. Om zijn spelers te laten wennen aan de hitte waarmee ze te maken krijgen op het WK trainen zijn spelers met drie lagen kleding aan.

De meeste spelers hebben in de koude winters in Scandinavië nog minder aan, maar bondscoach Hodgson wil niks aan het toeval overlaten. Engeland werkt zijn WK-wedstrijden af in het heetste gedeelte van het Zuid-Amerikaanse land.

Een lange onderbroek, lange trainingsbroek, shirt, trui, trainingsjack, handschoenen en voor wie dat wilde nog een muts, dat moest men aan. “Dat was niet echt comfortabel, zeg maar gerust wat benauwd”, aldus verdediger Glen Johnson. “Niemand van ons weet precies hoe warm het gaat zijn en hoe vochtig. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden, maar ik geloof dat je het nooit helemaal kunt nabootsen.”

ook interessant

Mario Balotelli staat onder contract bij AC Milan, maar de vraag is hoe lang dat nog zo blijft....

Iedereen in Nederland (en België) praat over Temptation Island en dat is bij de Eredivisie-clubs niet anders. Sterker...

Als eerbetoon aan Johan Cruijf, die afgelopen donderdag is overleden, werd er in de 14e minuut van de...

Kennen jullie Theo Lucius nog? Deze oud-verdediger speelde ooit voor PSV en Feyenoord, maar is behoorlijk diep gezonken....

Olcay Gülsen kun je kennen als de verliezer van Wie is de Mol en voormalig eigenaar van het...

Ji Sung Park maakte aan het begin van dit seizoen de overstap naar PSV. Hij kampte in het...