Search
Close this search box.
Elfstedentocht-fans opgelet: we gaan een ijskoude maand tegemoet

Elfstedentocht-fans opgelet: het wordt ijskoud volgende maand

Niet alleen op de Winterspelen in Zuid-Korea wordt volgende maand geschaatst. Er zijn sterke vermoedens dat je volgende week écht weer de ijzers uit het vet kunt halen. We gaan een winterse periode tegemoet.

Weeronline schrijft dat de temperatuur vanaf maandag zakt van -5, tot maar liefst -10 graden! Dat heeft allemaal te maken met een ijskoude Noordpoollucht die richting ons land wordt geblazen.

Ondergelopen weilanden en sintelbanen zijn daardoor snel schaatsbaar en da’s al even geleden. Tot nu toe moesten we het deze winter vooral met veel wind, regen en zachte temperaturen doen.

Hoe lang we van de vrieskou kunnen genieten? Dat is onzeker. De dooi zou woensdag alweer kunnen inzetten, maar het zou ook langer kunnen duren. Een Elfstedentocht is in ieder geval nog ver weg. Niet te vroeg juichen, Erben Wennemars!

 

ook interessant

Heftige momenten voor het Franse team na afloop van de oefenwedstrijd Frankrijk – Duitsland. De thuisploeg won met 2-0, maar reden...

Ex-vriendinnen Sem Smit en Chloe Jay Lois hebben beiden een kindje van de voetballer, die momenteel vrijgezel is....

Ze switchen vaker van vrouw dan van voetbalschoenen, die voetballers. In dit lijstje 10 Nederlandse spelers die hun eerste meisje inruilden...

Hij kreeg twee zoons en vier dochters, al wil één niks met hem te maken hebben. Een overzichtje...

Luuk de Jong wil liever nog vandaag dan morgen vertrekken bij zijn club Borussia Mönchengladbach. De aanvaller is...

De wereld voetbalbond FIFA heeft de stemperiode voor de Gouden Bal gisteren verlengt tot 29 november. Dat is...