Search
Close this search box.
Thomas Hitzlsperger, een voormalig Duits international, is uit de kast gekomen. © Pro Shots

Duitse international komt uit de kast

Thomas Hitzlsperger, een voormalig international van het Duitse elftal, is uit de kast gekomen. De 31-jarige oud-speler doet zijn verhaal in het Duitse Die Zeit.

Hitzlsperger kwam in actie voor Aston Villa, VfB Stuttgart, Lazio Roma, West Ham United, Wolfsburg en Everton en speelde 52 interlands voor Duitsland. De middenvelder zegt in het interview dat het pas de laatste jaren tot hem doordrong dat hij liever met een man leeft. Homoseksualiteit wordt volgens hem genegeerd in het voetbal.

Met zijn ‘coming-out’ wil de voetballer bijdragen aan de acceptatie van homoseksualiteit in het voetbal. “Ik heb me nooit geschaamd om wie ik ben”, vertelt hij. “Niettemin waren de uitspraken van collega’s niet altijd gemakkelijk om te verdragen. Denk er eens maar over na: er zitten twintig jonge mannen aan een tafel te drinken, die grappen maken over homo’s. Zolang het grappig bleef, voelde ik me niet beledigd. In Engeland, Duitsland en Italië is homoseksualiteit geen ernstig probleem, niet in de voetbalkleedkamers in ieder geval.”

ook interessant

Ruud van Nistelrooy keert volgend jaar terug bij het Nederlands elftal. De oud-spits van onder meer PSV, Manchester...

We kennen Max Verstappen als iemand die nooit een blad voor de mond neemt. De steward die hem...

Soms heb je van die kansen dat je denkt, hoe krijgt hij die bal er naast? In Venezuela...

Hoewel Koeman bekend maakte na dit seizoen te vertrekken bij Feyenoord, schrijft hij dit seizoen nog niet af....

Altijd mooi om te zien: voetballers die aan de hand van jonge kinderen het veld op komen. Ex-voetballer...

Al bijna een miljoen keer bekeken op YouTube: een dikke straatvoetballer die op indrukwekkende wijze de bal hooghoudt....