Search
Close this search box.
Thomas Hitzlsperger, een voormalig Duits international, is uit de kast gekomen. © Pro Shots

Duitse international komt uit de kast

Thomas Hitzlsperger, een voormalig international van het Duitse elftal, is uit de kast gekomen. De 31-jarige oud-speler doet zijn verhaal in het Duitse Die Zeit.

Hitzlsperger kwam in actie voor Aston Villa, VfB Stuttgart, Lazio Roma, West Ham United, Wolfsburg en Everton en speelde 52 interlands voor Duitsland. De middenvelder zegt in het interview dat het pas de laatste jaren tot hem doordrong dat hij liever met een man leeft. Homoseksualiteit wordt volgens hem genegeerd in het voetbal.

Met zijn ‘coming-out’ wil de voetballer bijdragen aan de acceptatie van homoseksualiteit in het voetbal. “Ik heb me nooit geschaamd om wie ik ben”, vertelt hij. “Niettemin waren de uitspraken van collega’s niet altijd gemakkelijk om te verdragen. Denk er eens maar over na: er zitten twintig jonge mannen aan een tafel te drinken, die grappen maken over homo’s. Zolang het grappig bleef, voelde ik me niet beledigd. In Engeland, Duitsland en Italië is homoseksualiteit geen ernstig probleem, niet in de voetbalkleedkamers in ieder geval.”

ook interessant

Het leek zo spontaan: alle voetballers die afgelopen week met een banaan op de foto gingen tegen rasicme....

Hij mocht er afgelopen zaterdag dan naast staan bij Bulgarije – Nederland en hopeloos gefaald hebben bij Manchester...

Max Verstappen rijdt volgend jaar voor het team met de naa Aston Martin Red Bull Racing, dat heeft...

De grotere invloed vanuit Londen, waar Roman Abramovich zijn zakenvriend Alexander Chigirinsky heeft gevraagd het project Vitesse meer...

We weten allemaal dat hij een geweldige voetballer is en hij laat het ook regelmatig zien in het...

Adebayo Akinfenwa geldt al jaren als sterkste speler in FIFA 18 en daar geniet hij met volle teugen...