Search
Close this search box.
Drie redenen waarom Max Verstappen wereldkampioen wordt

Drie redenen waarom Max Verstappen wereldkampioen wordt

De Formule 1 zit momenteel nog in een diepe winterslaap, maar de volgende maand staan de testdagen in Barcelona alweer op de planning. Het zal voor onze Max Verstappen het jaar van de waarheid worden. Zijn Red Bull, in samenwerking met motorleverancier Honda, moet ervoor zorgen dat Max een winnende auto onze zijn kont krijgt. Wij zetten drie redenen onder elkaar waarom het Max dit jaar gaat lukken om de allerbeste formule 1-coureur te worden.

1. Red Bull en Honda zorgen eindelijk voor de snelste auto

Vorig jaar maakte Red Bull na een jarenlange relatie met Renault een einde aan die samenwerking. De Oostenrijkse renstal koos ervoor om verder te gaan met Honda en dat lijkt voorlopig een prima keuze. Het begon vorig jaar nog stroef, maar gedurende het jaar ontwikkelde Honda een betrouwbare en snelle motor. In combinatie met een superwagen streed Max ineens mee voor de zeges in de GP’s.

De Japanners zijn vastberaden om door te ontwikkelen en zetten er vol op in om komend jaar een geweldige motor te hebben. Er wordt dag en nacht, in meerdere shifts, gewerkt aan de motor en volgende maand in Barcelona zal moeten blijken of het gat met Mercedes inderdaad gedicht is. Dat zou betekenen dat de kans op winst net zo groot wordt als in het beste online casino dat te vinden is. Reden twee zal dat beeld bevestigen.

2. Max is gewoon de beste coureur

Als Max Verstappen afgelopen iets bewezen heeft is het wel dat hij één van de beste, zo niet de beste, coureur van het veld is. Met schitterende inhaalacties, mooie manoeuvres en ijzersterke verdedigende acties wist Max zich vaak in de punten te rijden. Er waren gedurende het seizoen wat problemen met de starts, maar de steenrijke Nederlandse coureur vocht zich toch naar vele podiumplaatsen. Conclusie, geeft Red Bull Max Verstappen een gelijkwaardige auto aan Mercedes en Ferrari, dan zullen de kwaliteiten van Max als coureur het verschil op het circuit en in de kwalificatie gaan maken. Red Bull beloonde Max zijn trouw aan het team met een sterk verbeterd contract. Het wederzijdse vertrouwen zal moeten leiden tot een glorieus seizoen.

3. Hij wil per se de jongste wereldkampioen ooit worden

Toen Verstappen drie jaar geleden de stap naar de Formule 1 zette had hij enkele grote doelen. Eén daarvan was de jongste formule 1 winnaar worden, en dat lukte. De vervolgstap is echter de jongste formule 1 kampioen worden, en daarvoor heeft Verstappen nog maar één kans.

Ook al won hij de afgelopen jaren al acht grote prijzen, zijn grote doel is wereldkampioen worden, en het liefst als jongste formule 1-coureur ooit. Dat zal dan komend jaar moeten gebeuren, want anders is hij te oud om die eretitel nog te pakken. Verstappen en Red Bull zullen er in samenwerking met Honda dus alles aan willen doen om de jongste wereldkampioen te worden en daarvoor zullen zeker risico’s genomen worden.

ook interessant

Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe zijn vanaf vandaag te zien in een nieuwe Turkse reclame van Lipton...

Blackburn Rovers had blijkbaar niet veel geld te besteden bij de onthulling van het nieuwe shirt. Er werd...

Katarina Sreckovic werd onlangs van het veld gestuurd toen ze verslag deed voor Rode Ster Belgrado. De reden?...

Het leven van een Ajax-dame gaat niet over rozen. Zo meldde aanvaller Desiree van Lunteren gisteren dat ze...

Wie is eigenlijk de mysterieuze vrouw van Ali B? Waar de rapper maar wat graag met zijn hoofd...

Er doken geregeld foto’s op van Sylvie in intieme poses met een mysterieuze man, maar Duitse media denken...