Search
Close this search box.

Drie nieuwe spelers die belangrijk zouden kunnen zijn voor Nederland op het WK

Het Nederlands Elftal dat over minder dan twee maanden afreist naar het WK, bestaat uit een combinatie van ervaren spelers en nieuwelingen. Van de ploeg die waarschijnlijk het kernteam zal vormen, hebben slechts vier spelers meer dan vijftig interlands gespeeld. Toch heeft de selectie ook heel wat spelers die al eerder aan een groot toernooi hebben deelgenomen. Je kunt hier klikken om daar op te wedden. Doordat EURO 2020 wegens corona moest worden uitgesteld, kreeg een aantal jonge spelers de tijd om extra internationale ervaring op te doen in de bijvoorbeeld de Champions League, waaronder spelers van Ajax en spelers die in grote Europese competities spelen.

Louis van Gaal is een coach die jonge spelers graag een kans geeft. Hij was negen jaar lang coach bij Ajax waar de jeugd in groot aanzien staat, en ook als coach van Manchester United kreeg de jeugd voldoende kans zich te etaleren. Het zou dus best eens kunnen dat Van Gaal straks spelers uitnodigt die slechts een paar keer eerder voor Oranje zijn uitgekomen, of zelfs nog helemaal niet. Laten we eens kijken naar drie spelers die kans maken geselecteerd te worden voor Qatar.

Andries Noppert (Heerenveen)

Noppert is niet een van de jongste spelers meer, maar hij maakt toch kans geselecteerd te worden voor het Nederlands Elftal. Hij zou zelfs een van de jongere doelmannen zijn omdat, afgezien van Mark Flekken, de andere keepers al ouder zijn dan dertig. Noppert maakt kans opgenomen te worden in de WK-ploeg van Van Gaal vanwege de controverse rondom Tim Krul. De keeper van Norwich City weigerde onlangs deel te nemen aan een penalty-training georganiseerd door Van Gaal en dus zal hij niet langer meer voor selectie in aanmerking komen. Misschien dat Noppert hier wel van kan profiteren.

Kenneth Taylor (Ajax)

Het Nederlands Elftal heeft een aantal geweldige middenvelders, maar Taylor maakt kans geselecteerd te worden voor Oranje omdat hij een defensieve betrouwbaarheid die de andere middenvelders niet hebben. Vanwege zijn achtergrond bij Ajax weten we al dat hij in staat is te spelen op de manier die het beste past bij Oranje. En als hij door zijn onbaatzuchtige spel Steven Berghuis en Frenkie de Jong zal kunnen laten schitteren tijdens dit toernooi, dan heeft hij zijn plek in Oranje zeker verdient.

Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

De kans dat Frimpong geselecteerd wordt voor Oranje is misschien niet zo heel groot omdat hij buiten de selectie is gevallen voor de recente Nations League wedstrijden. Maar met nog slechts een paar weken te gaan en met het oog op mogelijke blessures in de tussentijd, zou hij een voor de hand liggende keuze kunnen zijn. Frimpong is een aanvallende rechtsback met veel snelheid die is opgeleid bij Manchester City en daar, voor hij naar Celtic vertrok, regelmatig uitkwam voor het jeugdteam. Sinds hij bij Leverkusen speelt heeft hij de aandacht getrokken van diverse Europese topclubs waaronder Bayern München. Een plaats in de WK-selectie zou zeker weer een stapje vooruit kunnen betekenen voor zijn carrière.

ook interessant

Verschrikkelijk nieuws vanuit het Franse elftal. Middenvelder Lassana Diarra laat op Twitter weten dat zijn nichtje is vermoord bij de terreurdaden...

Wij zouden FOX Sports-babe Helene Hendriks maar wat graag een hand geven, maar voor FC Utrecht-voetballer Nacer Barazite...

De reclamedeal die Ronald Koeman met HAK heeft begint nu wel heel extreme vormen aan te nemen: gistermiddag...

Alireza Jahanbakhsh zullen ze voorlopig niet vergeten in Nijmegen, de man die er in zijn eentje voor zorgde...

Je hebt het vermoedelijk wel voorbij horen komen, de term darteritus. Het is een probleem waar de Nederlandse...

Ze is model, actrice, producer en ze kan heel goed met ballen omgaan. Wat wil je nog meer?...