Search
Close this search box.
Het spel van Oranje doet Ronald de Boer pijn aan de ogen. © Pro Shots

‘Dit zijn de drie beste analisten’

Een Deense ex-aanvaller doorziet ons voetbal het best. Dat stellen althans de voetbaljournalisten, die Kenneth Perez uit hebben geroepen tot beste analist van Nederland.

De VARA-gids hield een verkiezing onder 42 schrijvers, van wie er 12 voor Perez kozen. “Zoals hij als voetballer een briljant oog had voor de intelligente oplossing, doorziet hij die als analist ook weergaloos”, vindt Bart Vlietstra van De Volkskrant.

De oud-aanvaller wordt gevolgd door Ronald de Boer (9 stemmen). Simon Zwartkruis stelt dat de ‘broer van’ lekker to the point is. “Hij draait niet om de hete brij heen. Goed is goed, slecht is slecht. Die benadering past goed bij de manier waarop we in Nederland naar voetbal kijken”, vindt de VI-schrijver.

Nummer drie (met 8 stemmen) is best verrassend te noemen: dat is Wim Kieft, voorheen vaste gast van Voetbal Inside en tegenwoordig exclusief werkzaam bij Ziggo Sport. “Hij is kalm, duidelijk en relativerend”, zegt Frank Heinen van HP de Tijd over de oud-spits. “Dat vind ik kennelijk belangrijk. En hij is zelf een groot speler geweest. Vind ik toch ook fijn, vanwege de geloofwaardigheid.”

Analisten als Jan Boskamp en Johan Derksen zijn duidelijk minder populair: zij kregen beiden slechts één stem.

Top 5:
Kenneth Perez
Ronald de Boer
Wim Kieft
Jan van Halst
Arnold Bruggink

ook interessant

Mario Balotelli was afgelopen seizoen goed voor drie goals in 17(!) wedstrijden bij zijn club Liverpool. Allerminst indrukwekkende...

Ook in Amerika weet de Franse spits Thierry Henry het net nog altijd te vinden. De voormalige topspits...

De Eredivisie is de hoogste divisie van de Nederlandse voetbalpiramide. Het is een competitie die bijna elk jaar...

René van der Gijp wordt opa. De vaste gast van het populaire televisieprogramma Voetbal International bevestigt dit tegenover...

De wedstrijd Ajax – FC Utrecht was al een spektakelstuk, maar daarna hield de spanning niet op voor...

Het is nog steeds dik aan tussen Gregory Wiel en lingeriemodel Rose Bertram, zo werd dit weekend maar...