Search
Close this search box.
Drie bekende Engelse voetballers uit de kast

Drie bekende Engelse voetballers komen uit de kast

Homoseksuele voetballers, ze lijken amper te bestaan (op deze schaarse voorbeelden na). Bullshit natuurlijk: spelers die op mannen vallen houden dat liever stil in de machowereld die het voetbal heet.

Reden genoeg om een uitspraak van een Schots parlementslid als brekend nieuws te beschouwen. John Nicholson meldt in gesprek met de BBC dat drie Engelse voetballers van plan zijn uit de kast te komen. “Ik heb begrepen dat ze in gesprek zijn met de voetbalbond, maar het nog niet hebben gedaan”, aldus de politicus.

Hij leek zijn mond daarmee een beetje voorbij te praten, want de FA haastte zich om een verklaring naar buiten te brengen dat de uitspraken van Nicholson je reinste onzin zijn. Wel stelt de bond wel dat ze altijd klaarstaan voor voetballers die uit de kast willen komen.

Het nieuws volgt op uitspraken van FA-baas Greg Clarke dat het onmogelijk is voor een Premier League-speler om openlijk homo te zijn. Clarke kreeg daar stevige kritiek op; onderzoek zou juist uitwijzen dat het merendeel van de supporters geen probleem met een homoseksuele voetballer heeft.

ook interessant

In de Engelse competitie zijn ze niet zo flauw, gangmaker Joey Barton van Queens Park Ranger vond het...

Marco van Basten wordt de nieuwe trainer van AZ. De oud-speler van onder meer Ajax en AC Milan...

De Telegraaf, de NOS en het AD weten het zeker: Bojan staat vanavond tegen zijn oude club AC...

Bondscoach Roy Hodgson heeft de Engelse selectie voor het WK voetbal in Brazilië bekendgemaakt. Southampton-verdediger en United-doelwit Luke...

Wie een beetje thuis is in de voetbalvrouwen van FC Barcelona, weet natuurlijk dat verdediger Gerard Pique samen...

Een opmerkelijk gebaar van de geplaagde Real Madrid-voetballer Angel di Maria, nadat hij gisteravond gewisseld werd voor Gareth...