Search
Close this search box.

Waarom heet Stefano Keizers nu Donny Ronny?

Ooit kenden we Stefano Keizers als een van de bekendste cabaretiers van Nederland, maar inmiddels gaat hij door het leven onder de artiestennaam Donny Ronny. De prangende vraag die op ons aller lippen ligt: waarom in vredesnaam?! Wij leggen uit waarom hij zijn naam heeft veranderd.

Voorheen Stefano Keizers

Gover Julius Samuel Meit is op 24 augustus 1987 geboren in Amsterdam. In zijn jeugd ging hij door het leven als Gover Meit, maar toen een carrière als succesvol kleikunstenaar en cabaretier voor hem in het verschiet lag, besloot hij met een artiestennaam te gaan werken. Dat werd zijn alter ego Stefano Keizers.

Waarom heet Stefano Keizers nu Donny Ronny?

Jarenlang ging hij dan ook als Stefano Keizers door het leven. Maar die naam is zo standaard, dat veel mensen dachten dat dat ook zijn echte naam was. In 2023 besloot Gover om het over een andere boeg te gooien. Hij besloot zijn naam te veranderen van Stefano Keizers naar Donny Ronny. De voornaamste reden daarvoor is dat mensen nu niet meer denken dat dat zijn echte naam is, gezien de humoristische inslag van de artiestennaam Donny Ronny.

Waarom Donny Ronny?

Tenminste, dat vertelde hij ooit in een interview op NPO Radio 1. “Stefano Keizers was een naam die er voor mij voor zorgde dat ik een bepaalde afstand kon creëren tussen wat ik doe in mijn publieke werk en mijn privéleven. Donny Ronny is dat ook, maar is tegelijk een naam die minder bij mij past dan Stefano Keizers, een naam die bijna een grap oproept.”

Stefano Keizers nieuwe naam

Een tweede reden om zijn naam te veranderen, is dat hij ‘een blanco canvas’ als artiest creëert. Gover was toe aan een frisse start en wilde even niets meer met Stefano Keizers te maken hebben. Gewoon weer opnieuw beginnen, zonder altijd maar vast te zitten aan een opgebouwd imago. “Ik vind het ook heel interessant om te kijken hoeveel ik mijzelf en mijn mediahouding aan kan tasten”, biecht hij op. “Kijken hoeveel ik mijzelf kan verwoesten en wat er dan nog overblijft van mijn reputatie.”

Naamsverandering Gover Meit

En tot slot heeft hij nog één goede reden om zijn naam aan te passen. Hij wil namelijk bewijzen hoe weinig een artiestennaam uitmaakt. “Eigenlijk is Donny Ronny ook een beetje mijn antwoord daarop. Ik heb er nu weer een schepje bovenop gedaan om nog meer te benadrukken: ‘wat maakt die naam nou eigenlijk uit?’ Ik merk dat er geworsteld wordt met die naamswijziging, en dat mensen denken: ‘Hij is nu echt onserieus geworden’, maar ik denk niet dat dat laatste het geval is. Ik wil als maker graag weer opnieuw beginnen.”

Neppe BN’er

Het gebruiken van een artiestennaam heeft ook zijn nadelen, zo weet ook Gover. Yvonne Coldeweijer vroeg eerder dit jaar aan haar volgers wie zij de meest oprechte en wie zij de meest neppe bekende Nederlander vonden. “Ik werd gezien als de meest neppe BN’er”, aldus Donny Ronny. “Frans Bauer won de verkiezing en wordt gezien als degene die het meest zichzelf is gebleven. Ik begrijp dat ik meer argwaan opwek, simpelweg omdat Frans Bauer geen artiestennaam heeft en ik wel. Maar ik denk dat ik minstens net zo ontspannen achter de microfoon sta als Frans Bauer. Dit toont ook de kortzichtigheid van mensen aan; Frans Bauer is er misschien minder mee bezig en wat naïever. Ik heb altijd geprobeerd zo eerlijk mogelijk vragen te beantwoorden, zelfs als dat soms ten koste van mijzelf gaat.”

Producent niet blij met naamsverandering

Niet iedereen was overigens heel blij met de naamsverandering. Vooral de producent van Gover raadde het hem sterk af. Toen hij zijn producent vertelde dat hij de naam Donny Ronny op de posters van zijn nieuwe show wilde hebben, reageerde die bezorgd: “Dan gaan we nog minder kaartjes verkopen.”

Volgens Donny is iedereen in de zakelijke wereld sceptisch over zijn naamsverandering. “Dat levert dagelijks gedoe op, maar gelukkig heb ik een manager die, net als ik, houdt van een beetje spelen met het leven. Mijn manager voelde meteen aan: dit is weer zo’n idee van Gover dat niet terug te trekken is. Als ik ergens zin in heb, dan gebeurt het.”

ook interessant

Luis Súarez heeft zich tijdens de wedstrijd van zijn land Uruguay tegen Argentinië weer eens van zijn slechtste...

Een speler van Malaga maakte zichzelf dit weekend belachelijk met een dubbele fopduik. Verdediger Wellington had in het...

Diego Maradona doet er alles aan om Luis Suárez te verdedigen na zijn beet tegen Chiellini. Hij spaart...

Het eerste elftal van Dalkurd FF is aan de dood ontsnapt. Het voltallige team was namelijk voornemens de...

We hebben er even op moesten wachten maar daar is ie dan, de WK hit van Wolter Kroes....

FC Barcelona heeft deze week de Duitse Marc-André ter Stegen gepresenteerd. De Duitse doelman komt over van Borussia...