Search
Close this search box.

Donderdag gaat docu van Kuyt in première

Aankomende donderdag gaat de documentaire over Dirk Kuijt in première. Regisseur Deborah van Dam volgde de voetballer afgelopen seizoen persoonlijk in het seizoen dat Feyenoord eindelijk weer kampioen werd.

In het voorjaar van 2016 tekende Kuyt voor een terugkeer bij Feyenoord en deed toen al een belofte aan de fans:”Ik teken bij in de verwachting en de hoop om Feyenoord landskampioen te maken.”

De documentaire ‘Kuyt’ geeft een bijzonder kijk in het leven van Kuijt, waarin ook zijn reserverol voldoende aan bod komt: “Mijn reserverol heeft enorm aan mij gevreten, het heeft me gekwetst, maar Giovanni en ik hadden hetzelfde doel: kampioen worden. Iedereen heeft het over die drie goals, maar ik vind het mooi dat ik 90 minuten heb gespeeld op het allerbelangrijkste moment. Zo wil ik herinnerd worden.”

De documentaire wordt ook uitgezonden door Pathë: “Het is een zenuwslopende strijd, en Kuijt staat er midden in. De ontknoping van het seizoen vat eigenlijk alles samen, de emoties bij de één na laatste wedstrijd gaan heel diep. Bij de laatste wedstrijd volgt een miraculeuze apotheose, waar Kuijt de rol van de verlosser krijgt.”
https://twitter.com/FRFansNL/status/909376373306863621

ook interessant

De heren van Voetbal International gingen gisterenavond weer lekker los, ditmaal was het de beurt aan Albert Verlinde...

Oké, alvast sorry voor de titel. Hoewel we Johan Derksen in april inderdaad op de campingzender terug zullen...

Het internet vergeet NOOIT. De jonge middenvelder Julio Rey had er goed aan gedaan zijn Twitter-geschiedenis er even...

Heerlijke herrie, zo kan het geluid dat uit de gloednieuwe Ferrari van Feyenoord-spits Graziano Pellè komt wel genoemd...

Bondscoach Louis van Gaal haalt uit naar de FIFA door de WK-loting een circus te noemen. “Volgens mij...

Ondanks zijn blessure is Luis Suárez toch opgenomen in de WK-selectie van Uruguay. De oud-speler van onder meer...