Search
Close this search box.
Vijf vervangers voor André Onana

Doei Lamprou: Vijf vervangers voor André Onana

Of het puntverlies van Ajax alleen te wijten was aan Lamprou valt te betwijfelen. Toch lijkt iedereen het eens dat hij André Onana niet fatsoenlijk kan vervangen. Maar ja, wie dan wel? Wij hebben wat opties op een rij gezet. Wie zie jij graag op doel als onze vrolijke Kameroener afwezig is?

5. Dominik Kotarski

Dominik Kotarski vervanger Onana
© Pro Shots

Dit Kroatische talent keept voor Jong Ajax en wordt in de wandelgangen ‘de nieuwe Onana’ genoemd. Die vergelijking geldt inclusief de gebreken van de Afrikaan, want ook Kotarski maakt soms een flinke blunder. Maar goed, met zijn 18 jaar heeft de jonge doelman genoeg tijd om bij te leren. Of deze jongeling klaar is voor een job als tweede doelman is de grote vraag.

4. Benjamin van Leer

Benjamin van Leer vervanger Onana
© Pro Shots

Voordat Van Leer goed en wel gesetteld was in Amsterdam, kreeg hij een relatie met Lieke Martens én werd verhuurd aan NAC Breda. Bijzonder, want de goalie heeft minstens de kwaliteiten van Lamprou en meer uitstraling in doel. Van Leer werd in 2017 voor zeven ton weggekocht bij Roda JC om dé opvolger van Onana te worden. Hij viel echter uit met een blessure en in die periode vond Erik ten Hag Lamprou een betere indruk maken. Zou de Ajax-coach spijt hebben van zijn keuze?

3. Jasper Cillessen

cillessen-dist-facebookfans-main
© Pro Shots

Eén van de onrealistische opties in het rijtje, want oud-spelers die aan een absolute topclub hebben geroken zijn lastig terug te halen. Toch lijkt de situatie van Jasper Cillessen bij FC Barcelona uitzichtloos. Ajax heeft wat te besteden en ook Daley Blind kwam na een moeilijke periode bij Manchester United terug naar Amsterdam. Over United gesproken: die schijnen wel oren te hebben naar de diensten van Cillessen. Wel meer Premier League-clubs, trouwens. Of Ajax daar tegenop kan boksen is de vraag.

2. Hendrik Van Crombrugge

Hendrik van Crombrugge vervanger voor Onana
© Pro Shots

Deze Belg werd in de zomer van 2017 als potentiële opvolger van Onana gezien, maar bedankte vriendelijk voor de eer. Ajax kwam vervolgens bij Van Leer uit. Van Crombrugge wilde zijn club Eupen helpen, dat momenteel in de Jupiler Pro League acteert. Hij zei later spijt te hebben van die keuze en diende alsnog een transferverzoek in. Een nieuw belletje van Overmars heeft hij vooralsnog niet gekregen.

1. Maarten Stekelenburg

Maarten Stekelenburg vervanger Onana
© Pro Shots

Net als Cillessen houdt ook oud-Ajacied Stekelenburg de reservebank warm als tweede doelman. Van Everton, in dit geval. Het zou een optie zijn om de 36-jarige Stekelenburg voor een paar maanden te huren, opperde analist Arno Vermeulen in Studio Voetbal. Marcel Brands is technisch directeur van de club uit Liverpool, dus het is de vraag of hij daar met zijn PSV-verleden aan meewerkt.

ook interessant

Marco Reus wordt begeerd door Bayern München en als je bovenstaand filmpje erop beziet, hoef je je niet...

Johan Derksen heeft geen hoge pet op van Sabia Engizek. Volgens de sigaarsnor maakte de vriendin van Rafael...

Romelu Lukaku wist weer geen potten te breken voor België tegen Rusland en werd in de tweede helft...

Volgens Ronald Koeman gaat Vitesse dit seizoen niet meedoen in de strijd om de titel in de eredivisie....

Er zijn vele vrouwen aan Lewis gelinkt, maar weinigen mochten ze zich écht de vriendin van Lewis Hamilton...

Camp Nou blijft gewoon Camp Nou, maar Barcelona heeft wel besloten het tweede stadion van de stad te...