Search
Close this search box.
Sao Paulo

Doden bij bouw WK-stadion

Tijdens bouwwerkzaamheden aan het stadion van Corinthians in Sao Paulo zouden volgens Braziliaanse media meerdere mensen om het leven zijn gekomen. In dat stadion wordt op 12 juni 2014 de openingswedstrijd voor het WK gespeeld.

Een kraan die buiten het stadion stond zou woensdagmiddag (plaatselijke tijd rond de lunch) zijn omgevallen en op één van de tribunes terecht zijn gekomen. Daarbij zouden twee of drie doden gevallen zijn. Dat er ‘maar’ twee of drie doden vielen heeft te maken met het feit dat het lunchtijd was.

FIFA-baas Sepp Blatter reageerde geschokt op het nieuws. “Ik ben diep getroffen door de tragische dood van de bouwvakkers. Mijn gedachten zijn nu bij de families van de slachtoffers”, liet de Zwitser weten.

De bouw van het stadion in Sao Paulo lag tot vandaag wel op schema, in tegenstelling tot enkele andere stadions. Halverwege december moet de organisatie alle stadions klaar hebben. Op 6 december is de loting voor het WK.

ook interessant

Benfica en Ajax zouden het nu echt eens zijn over de huur van Ola John. Volgens het AD...

Het is alweer even geleden dat de voetbalwereld opgeschrikt werd door het nieuws dat Johan Cruijff ernstig ziek...

Wesley Sneijder scoorde vanavond de heel erg belangrijke 1-1 voor Nederland tegen Turkije en liet daarna met zijn...

Het ‘grote Ajax’ zit al vier jaar zonder prijs, en dan kun je bij thuiskomst in Amsterdam niet...

De landstitel lijkt PSV niet meer te ontgaan en dus zijn de voorbereidingen op het kampioensfeest ook al...

Wie twijfelt of Yolanthe haar ‘killerbody’ als hardwerkende moeder kan onderhouden, hoeft niet te vrezen: de vrouw van...