Search
Close this search box.
Dode scheidsrechter aangesteld voor duel

Dode scheidsrechter aangesteld voor duel

In Nigeria verloopt het voetbal niet erg soepel. Chris Giwa werd in augustus verkozen tot voorzitter van de Nigeraanse bond, maar zijn uitverkiezing werd door een deel van de voetbalbond niet erkend.

Een maand later werd Amaju Pinnick door het andere deel benoemd als voorzitter, maar afgelopen vrijdag kwam de discussie ten einde door de rechter van Jos.

Giwa mag de nieuwe voorzitter van de voetbalbond zijn en dus begon hij vrijdag met het inrichten van zijn kantoor. Aankomende maandag begint Giwa officieel aan zijn nieuwe functie en hij heeft alvast scheidsrechters aangesteld voor de komende speelronde.

Dat ging echter niet helemaal goed. Giwa zette Wale Akinsanya op de wedstrijd tussen Warri Wolves en (zijn eigen) Giwa FC. Akinsanya is echter in januari overleden.

Het protesterende deel van de Nigeriaanse voetbalbond heeft ook scheidsrechters benoemd en het zou dus goed kunnen dat er bij de duels van aankomende speelronde twee arbitrageteams aanwezig zijn. Daarnaast is de kans groot dat de voetbalbond een schorsing krijgt opgelegd van de FIFA, vanwege de bestuurlijke onrust.

ook interessant

Eljero Elia komt nogal eens in het nieuws de laatste tijd, maar met voetbal heeft dat bar weinig...

De Duitse topclub Borussia Dortmund heeft een bijzondere video op de eigen website geplaatst. Het filmpje moet duidelijk...

Pellè is de nieuwe aanvoerder van Feyenoord en laat dat zelfs tijdens vliegtuigtripjes merken. Tijdens de landing in...

Robin Williams overleed vandaag op 63-jarige leeftijd. De komiek en acteur was een fervent sportfan, maar voetbal kon...

“Wanneer ik niet geselecteerd word voor het EK, dan vertrek ik naar Marrakech.” Dat moet Kevin Mirallas gedacht...

Een heerlijk doelpunt van eigen helft in Barcelona. Jeugdspeler Munir El Haddadi wist in het duel tegen Benfica...