Search
Close this search box.
Dochters van Louis van Gaal

Dit zijn de twee dochters van Louis van Gaal, Brenda en Renate

In drie verschillende termijnen was Louis van Gaal bondscoach van het Nederlands elftal. Hij trainde grote clubs als FC Barcelona, Bayern München en Manchester United. Achter zijn imposante carrière gaat een bijzonder privéleven schuil. Wij stellen je graag voor aan Brenda en Renate, de twee dochters van Louis van Gaal.

Renate en Brenda van Gaal, de dochters van Louis van Gaal
© Documentaire ‘Louis’

Louis van Gaal en zijn vrouw Truus zijn een begrip geworden in de voetbalwereld. Toch was Truus niet de eerste vrouw van Louis. De extravagante trainer was ooit namelijk getrouwd met Fernanda en daar heeft hij twee kinderen aan overgehouden. Louis en Fernanda leerden elkaar kennen toen ze achttien jaar waren en vier jaar later stapten zij het huwelijksbootje in.

De dochters van Louis van Gaal

Met Renate en Brenda kregen zij ook twee dochters. Toen zij 15 en 18 jaar waren, werd bij hun moeder alvleesklierkanker geconstateerd, waaraan zij uiteindelijk ook overleed. Op dat moment wilde hun vader Louis direct stoppen met zijn voetbalcarrière om voor zijn dochters te zorgen, maar Renate en Brenda praatten dat uit zijn hoofd. “Mama zou willen dat u doorgaat op deze weg. En wij ook. En wij kunnen dat.”

Brenda van Gaal is de dochter van Louis van Gaal
© Spieren voor Spieren

In die periode werd duidelijk hoe sterk zijn dochters zijn. Dat vertelde Louis van Gaal ook in zijn documentaire. “De ene dochter deed de was en het strijken, de andere dochter hield het huis schoon, het koken werd verdeeld en ik haalde de boodschappen.” Op die manier hebben zij het verlies een plekje kunnen geven en de draad weer kunnen oppakken.

Dochter Brenda overkomt hetzelfde als Louis van Gaal

Maar wat weten we nog meer van zijn dochters? Over Renate van Gaal is niet heel veel bekend. Beide dochters blijven bewust zoveel mogelijk uit de publiciteit, al zit Brenda wel op Twitter. Over haar is bekend dat ze op 42-jarige leeftijd haar man Rein verloor door een geknapte slagader. Dat was op exact dezelfde leeftijd dat Louis van Gaal zijn vrouw verloor. “De geschiedenis herhaalt zich”, zei Van Gaal daarover.

Louis van Gaal is de vader van dochter Brenda van Gaal
© Twitter: @Brendavangaal

“Maar Brenda heeft gedaan wat haar vader ook heeft gedaan: na het verliezen van je geliefde opnieuw verliefd worden. Brenda heeft sinds kort een nieuwe vriend, Erik. Ik heb hem helemaal goedgekeurd, maar dat was vóór onze eerste ontmoeting al een feit. Want als mijn dochter hem leuk vindt, vind ik dat ook.”

Brenda is tevens actief voor Spieren voor Spieren, waar haar ouders ambassadeur van zijn. Op Twitter omschrijft ze zichzelf als ‘levensgenieter’ en ‘positief’. Brenda is drie jaar ouder dan Renate. 

Meer over Louis van Gaal

Brenda van Gaal, de dochter van Louis van Gaal
© LinkedIn: Brenda van Gaal

ook interessant

In eigen stadion heeft FC Schalke voetballes gekregen van Real Madrid. In de kwartfinale van de Champions League...

Wintersportfanaten kunnen hun hart vanaf zaterdag weer ophalen bij de Olympische Winterspelen. Maar wanneer kun je de Nederlandse...

Betis-speler Alfred N’Diaye is een held in Spanje. De middenvelder uit Senegal heeft afgelopen weekend tijdens een uitwedstrijd...

Een bizar tafereel tijdens de finale om de Gold Cup 2015 tussen Mexico en Jamaica. De scheidsrechter van...

Afgelopen zomer haalde Feyenoord Calvin Stengs terug naar de Eredivisie. Hij is herenigd met Arne Slot en moet...

Het Nederlands elftal speelt niet dit WK, dus richt Twitterend Nederland zijn pijlen maar op commentator Frank Snoeks....