Search
Close this search box.
De twee dochters van Johan Derksen: Marieke en Anouska

De dochters van Johan Derksen: één succesvol, de ander anoniem

Er gaat geen dag voorbij of je ziet Johan Derksen wel langskomen, onder meer in Vandaag Inside. Ondanks die ijdelheid weten we niet veel over zijn privéleven. Hoe zit het bijvoorbeeld met zijn relaties en kinderen? We zochten voor je uit wie de twee dochters van Johan Derksen zijn!

In het kort:

  1. Marieke Derksen is de oudste dochter van Johan Derksen
  2. Anouska is de tweede dochter van Johan Derksen
Marieke Derksen, de dochter van Johan Derksen
© Instagram: @Marieke.Derksen

Johan Derksen heeft dus twee dochters, maar dat zijn geen zussen. Dat heeft er alles mee te maken dat Isabelle Pikaar al de derde vrouw van Johan Derksen is. Aan zijn eerste huwelijk hield hij zijn eerste dochter over: Marieke Derksen. Het kan zijn dat je haar kent, want zij zoekt graag de publiciteit. Dan kunnen we echter niet zeggen van zijn tweede dochter Anoeska, die hij overhield aan het zeer kortstondige huwelijk met zijn tweede vrouw.

1. Marieke Derksen is de eerste dochter van Johan Derksen

De oudste dochter van Johan Derksen is Marieke en zij is inmiddels de veertig jaar gepasseerd. Haar moeder was Linda Derksen, de eerste vrouw van Johan. Toen Marieke 12 jaar was, kwam haar moeder om het leven. In het programma Waar is de mol? vertelde Johan Derksen meer over het tragische ongeluk. “Ik vond haar toen ik ‘s nachts thuiskwam van een wedstrijd. Ze is achterover gevallen om dozen naar boven te brengen en is haar evenwicht verloren. Ze raakte met haar achterhoofd een traptrede onder haar. En die klap werd haar fataal.”

Johan Derksen samen met zijn dochter Marieke Derksen
© Instagram: @Marieke.Derksen

“Al haar hersenfuncties waren weg. Ze zou nooit meer kunnen horen, nooit meer kunnen ruiken en nooit meer kunnen zien. Uiteindelijk overleed ze.” Dat betekent dus dat Marieke een groot deel van haar jeugd op heeft moeten groeien zonder moeder. “Voor mijn dochter was het een traumatische ervaring. ‘s Avonds was haar moeder springlevend en de volgende dag moet je haar vertellen dat haar moeder niet meer terugkomt. Voor een kind is dat moeilijk te bevatten.”

Meer lezen: Het salaris en vermogen van Johan Derksen

In de jaren daarna heeft Marieke het huishouden op zich genomen en haar vader enorm gesteund bij het rouwproces. “De dagen na haar dood heb ik genoeg gehuild voor de rest van mijn leven”, zei Derksen in de Story. Vijf jaar lang woonden Marieke en Johan samen in Elst, maar op haar 17e besloot ze te gaan studeren in Amerika. Na haar diploma voor haar middelbare school daar te hebben behaald, studeerde Marieke van 1999 tot 2004 Theater-, film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Marieke Derksen steekt de sigaar van haar vader Johan Derksen aan
© Instagram: @Marieke.Derksen

Sindsdien is haar opmars in de Nederlandse sportboekenwereld begonnen. Vanaf 2010 werkt ze voor de uitgeverij die aan het blad Voetbal International is verbonden en later groeide ze uit tot hoofd van de uitgeverij. Onder haar verantwoordelijkheid werden onder meer bestsellers als Gijp, Kieft, Topshow, Geen genade, Geen gezeik, Thomas Dekker – mijn gevecht en Theo Janssen – De dikke prins uitgebracht. Drie van deze boeken wonnen ook de NS Publieksprijs!

2. Anouska Derksen is de tweede dochter van Johan Derksen

De jongste dochter van Johan Derksen komt een stuk minder graag in de publiciteit. Anoeska Derksen is eind twintig en woont in Londen. Ze heeft momenteel een relatie met een man uit München, waar Johan Derksen onlangs nog een anekdote over vertelde bij Vandaag Inside. Ze hadden namelijk op zaterdag op 14.00 uur afgesproken in een hotel, zodat hij die vriend een keer kon ontmoeten. Nadat hij er om 15.30 uur nog niet was, stuurde hij een boos appje. “Toen kreeg ik als antwoord terug: dat is pas volgende week pa.”

Anoeska Derksen, de dochter van Johan Derksen
© LinkedIn: Anoeska Derksen

ook interessant

Als het aan Wesley Sneijder ligt komt er een duo-bondscoachschap met Guus Hiddink en Ronald Koeman. De kleine...

De meeste voetballers zijn niet vies van een gokje. Helaas hebben sommige atleten moeite om een nieuw doel...

Het is onrustig in Turkije, en dat merken ook de Nederlanders die in het land wonen. De bekendste...

Het nieuwe uitshirt van Ajax is definitief bekendgemaakt. Het eerder uitgelekte shirt is ook daadwerkelijk het nieuwe uittenue...

We mogen er de laatste jaren dan niet veel meer van bakken, je komt nog overal ter wereld...

Het is nog niet zeker of de wedstrid tussen NAC en Heracles van aanstaande zaterdag door kan gaan....