Search
Close this search box.
De partners van de Oranje Leeuwinnen

Alle partners van onze Oranje Leeuwinnen in 2023 op een rij

Opvallend veel voetbalsters zoeken de liefde in de kleedkamer. Daardoor zijn er op het WK vrouwen ook veel stelletjes te vinden. Maar wie zijn eigenlijk de partners van onze Oranje Leeuwinnen? Wij zetten alle stelletjes even voor je op een rijtje.

Beth Mead is de vriendin van Vivianne Miedema

Beth Mead en Vivianne Miedema
© Instagram

Vivianne is gelukkig met haar Arsenal-ploeggenoot Beth Mead. Mead speelde afgelopen EK de sterren van de hemel voor het winnende Engeland. Beth was eerder samen met een andere Oranje Leeuwin: Daniëlle van de Donk. Op haar beurt was Vivianne lang samen met Lisa Evans, ook een oud-teamgenoot van Arsenal. Maar volgens Mead leidt dat niet tot problemen, die onderlinge relaties. “Ik heb drie relaties met voetbalsters gehad, voor mij is het heel normaal”, stelt ze. “In het vrouwenvoetbal is het eigenlijk nooit onderwerp van gesprek, we zijn niet anders gewend dan dat er stelletjes in de kleedkamer zijn.”

Beth Mead, de vriendin van Vivianne Miedema
© Instagram

Patrick Platins is de vriend van Dominique Janssen

© Instagram

Dominique scheidde in 2020 van haar ex-man Brandon Bloodworth. De nieuwe vriend van Janssen is Patrick Platins, een Duitse keeper die onder meer uitkwam voor Augsburg en SV Darmstadt 98. Ze hebben elkaar leren kennen via VfL Wolfsburg, waar beiden een verleden hebben: de één als speelster, de ander als keeperstrainer. Vooral het leeftijdsverschil tussen Dominique en haar nieuwe vriend is opvallend. Hij is namelijk maar liefst elf jaar ouder dan zijn Nederlandse vriendin.

© Instagram

Jolien van der Tuin is de vriendin van Sherida Spitse

© Instagram

Captain Sherida, die tegenwoordig uitkomt voor Ajax, is gelukkig met Jolien van der Tuin. Jolien is twee jaar ouder dan Sherida en de twee hebben samen twee kinderen: Jens van zes en Mila van drie jaar oud. En dat het goed zit tussen Sherida en haar partner, blijkt wel uit het feit dat ze speciaal voor haar weer in Nederland is komen voetballen.

“Jolien was steeds vaker in Nederland en dan zit je daar in je huis (in Noorwegen, red.) en dan kijk je uit het raam en dan denk je: wat doe ik hier eigenlijk nog?”, vertelde ze aan RTV Drenthe. Inmiddels wonen ze gelukkig samen in Emmen.

© Instagram

Benjamin van Leer is de vriend van Lieke Martens

© Instagram

Veel voetbalstelletjes in dit lijstje en dat is voor FC Barcelona-aanvalster Lieke Martens niet anders. Doelman Benjamin van Leer is de vriend van Lieke Martens. Deze zomer traden Lieke en Benjamin zelfs in het huwelijk en dat begon allemaal met een berichtje op Instagram. En het eerste initiatief kwam van Lieke! Ze scrolde wat door haar feed en zag Van Leer voorbijkomen. Lieke was onder de indruk en volgde hem, zonder dat ze elkaar ooit hadden ontmoet. Binnen een halfuur kreeg ze een berichtje van Benjamin en dezelfde dag hingen ze nog drie uur met elkaar aan de telefoon.

© Instagram

Ana Romero is de vriendin van Merel van Dongen

© Instagram

En ja, ook Merel van Dongen is gelukkig met een voetbalster. Zij en haar Spaanse vriendin Ana Romero speelden allebei voor Real Betis, maar kennen elkaar uit hun Ajax-tijd. In december 2021 vroeg Van Dongen haar vriendin Ana ten huwelijk. Dat deed ze op De Toekomst, de plek waar zij elkaar voor het eerst ontmoet hebben. “Het is ook de plek waar je me voor het eerst een panna gaf, maar vooral de plek waar ik verliefd op je ben geworden”, schreef ze op Instagram. Deze zomer zijn Merel en Ana getrouwd.

Ana is de vriendin van Merel van Dongen
© Instagram

Jackie Groenen heeft een relatie

Heel veel wil ze niet kwijt over haar liefdesleven, maar Jackie Groenen heeft wel degelijk een vriend. Ze maakte een transfer van Manchester United naar Paris Saint-Germain en vertelde aan ESPN hoe de verhuizing verliep. “Al mijn spullen liggen nog in Manchester, waar mijn vriend nu de spullen aan het inpakken is.” En die vriend heeft de verhuizing overleefd, want later sprak ze ook bij De Telegraaf over hem. “Mijn vriend boort de gaten in de muur, ik ben meer van de pluggetjes zeg maar.” Met deze beperkte informatie zullen we het voorlopig moeten doen.

Daarmee haalde Groenen direct ook alle twijfels uit de lucht. Er gingen namelijk geruchten dat ze samen zou zijn met Jenny Janssens, maar dat blijkt gewoon een vriendin. Jenny zelf kon wel lachen om het fake news-bericht en reageerde via Twitter op de geruchten. “Niemand vertelt mij ook ooit wat? Blijkbaar verhuis ik binnenkort naar Parijs?” Foutje bedankt!

https://twitter.com/jenzel07/status/1675446639752802304
Jacky Groenen heeft een relatie met Jenny Janssens
© Instagram

Nieuwe vriendin Daniëlle van de Donk

Zoals eerder vermeld had Daniëlle van de Donk dus een relatie met Beth Mead, maar inmiddels heeft ze haar heil gevonden bij een andere ploeggenoot. Van de Donk heeft op dit moment een relatie met Ellie Carpenter, ploeggenoot bij Olympique Lyonnais. Ellie is een Australische verdediger en is maar liefst acht jaar jonger dan Daniëlle. Ze debuteerde op haar vijftiende al voor de nationale ploeg van Australië.

De vriendin van Daniëlle van de Donk heet Ellie Carpenter
© Instagram: @Daniellevddonk

ook interessant

De manager van de Nederlandse en Belgische vrouwencompetitie opperde vorige week dat meer uitdagende kleding bij de voetbaldames...

Mario Melchiot, de Nederlandse oud-speler van Chelsea, kwam met een bizarre vergelijking om zijn teleurstelling over de nederlaag...

Een rode kaart na minder dan een minuut, het gebeurde gisteren in Zweden. Maandagavond in de Zweedse tweede...

Dirk Kuyt is een prima gozer, maar voor de camera’s kan de beste man nogal in de herhaling...

Hij maakte als jonge speler furore bij Ajax, een aanstormend talent van 20 jaar. Inmiddels is hij 29...

Suzanne Schulting vergaarde in februari wereldfaam met haar prestaties op de shorttrackbaan, maar doet nu precies het tegenoverstelde:...