Search
Close this search box.
dit-zijn-de-nieuwe-feautures-van-fifa-16

Dit zijn de nieuwe features van FIFA 16

Er zijn twee zekerheden in het leven: je gaat dood en er verschijnt ieder jaar een nieuwe FIFA. EA Sports verblijdt ons vanaf 26 september weer met een vers deel en er gaan aardig wat zaken op de schop. Wij hebben het even voor je op een rijtje gezet.

8. Vrouwenvoetbal

10 seksistische reacties op vrouwen in FIFA 16
© YouTube / EA Sports

FIFA 16 bevat 12 nationale elftallen van vrouwen, maar helaas is Nederland overgeslagen. Ravotten met Anouk Hoogendijk kan dus niet, met Alex Morgan wel. Het zou leuk zijn als je je vriend ultiem kunt vernederen door met een damesteam zijn herenteam te de de pan te hakken, maar dat dat is niet mogelijk.

7. Acties

Met L1 (LB op Xbox) kun je voortaan je speler laten bewegen zonder dat hij de bal aanraakt, om zo verdedigers op het verkeerde been te zetten. Dat lijkt vooral handig bij dribbels vanaf de zijkant.

6. Middenveld

De slag wordt op het middenveld gewonnen, maar juist daar heeft EA Sports nooit veel aandacht aan besteed. Dat aspect is in FIFA 16 daarom flink aangepakt. Verdedigende middenvelders zijn beter geworden in het onderscheppen van een splijtende pass, terwijl je met het ‘passing with purpose’ juist zulke passjes kan geven. Dat wordt de Pirlo uithangen dus.

5. FIFA trainer

Beginnende FIFA’ers (of gewoon hele slechte) kunnen met één druk op de knop de FIFA trainer inschakelen, die jou tijdens het spelen vertelt welke knoppencombinaties je het best kunt gebruiken. Typisch een feature die je stiekem gebruikt om beter te worden, maar niet als je vrienden er bij zijn. Voor pro-tips kun je het niveau van de trainer overigens omhoog schroeven.

4. Het weer

Wij vinden het gruwelijk irritant als onze pass niet aankomt door een blubberveld, maar EA Sports hecht blijkbaar veel waarde aan de verschillende weersomstandigheden. In de nieuwe FIFA komt daar zelfs MIST bij! Ook zullen scheidsrechters voortaan de bekende vanishing spray gebruiken bij vrije trappen.

3. Verdedigers

Er zijn in totaal 25 nieuwe wijzigingen in de motoriek van verdedigers. Je laatste linie kan nu beter gaten dichtlopen en van richting veranderen. Je team kan ook meer als eenheid verdedigen.

2. Slidings

Met een nieuw tacklesysteem is het mogelijk om de lengte van je sliding te bepalen. Ook kun je nep-tackles inzetten, waardoor je je tegenstander tot fouten provoceert.

1. Klinisch afmaken

Het blijft het belangrijkste doel van het spelletje: de bal in het net leggen. FIFA 16 biedt nóg meer mogelijkheden om de Zlatan of Milik uit te hangen. EA Sports beweert dat elke poging op doel verschillend zal zijn en er zijn meer schotmogelijkheden.

ook interessant

Of er een beetje geluk bij zit of dat het gewoon puur de kwaliteit van Gonzalo Higuain is...

De aankondiging van Johan Derksen dat hij met een nieuw voetbaltijdschrift komt, is in het verkeerde keelgat geschoten...

Net als de Nederlandse vrouwen hebben ook de mannen een bronzen medaille veroverd op de massastart. Koen Verweij...

Op het veld zal PSV het overduidelijk lastig krijgen tegen Manchester United, dus enkele Eindhovense fans proberen de...

Mocht je het gemist hebben: Robben maakte gisteren de winnende voor Bayern München in de Champions League-finale. Na...

Maak kennis met Biba, de dochter van Maurce Steijn! Het meisje ziet er lief uit, maar ze heeft...