Search
Close this search box.
Dit zijn de 5 irritantste FIFA-tegenstanders

Dit zijn de 5 irritantste FIFA-spelers

We hebben inmiddels behoorlijk wat geschreven over het interessante, culturele fenomeen dat FIFA heet. In dit hoofdstuk is het tijd om te kijken naar gruwelijk irritante tegenstanders. Als je geregeld wat potjes met vrienden afwerkt zul je onderstaande types vast herkennen. Welke speler is jouw mattie?

5. De showboat

FIFA-tegenstanders: De showboat
© Pro Shots

Deze speler kent alle skill moves uit zijn kop en draait je tureluurs met rainbow flicks en pirouettes. Het meest vernederend is als hij vanaf de aftrap trukend je complete formatie omzeilt en de keeper verschalkt. Deze spelers krijgen het echter vaak wat te hoog in hun bol; het is heerlijk als hij een schaar met zijn doelman probeert en jij dat KEIHARD afstraft.

4. De lucky bastard

FIFA-tegenstanders: de lucky bastard
© Pro Shots

We schetsen een scenario: jij bent overduidelijk de betere speler, dicteert het spel, maar schiet élke kans op de paal, lat of tegen de keeper. Je tegenstander heeft helemaal niks in te brengen en zijn enige inbreng is een hopeloze voorzet in de 93e minuut. Die wordt echter compleet gemist door je keeper, waarop de spits eenvoudig kan inkoppen. Jouw controller ligt aan de andere kant van de kamer en je mattie doet een dansje. Het leven van een ongelukkige FIFA’er gaat niet over rozen.

3. De Mourinho

FIFA-tegenstanders: de Mourinho
© Pro Shots

Dit soort spelers zie je vooral online opduiken en de optie ‘Park the bus’ is voor hen een geschenk uit de hemel. Het bekende patroon: met Real Madrid compleet terugzakken en de bal constant naar voren peren in de hoop dat die bij Ronaldo of Bale terecht komt. Een beproefde tactiek om op 0-0 te blijven en een 1-0’tje te stelen, maar niets zo heerlijk om dit soort spelers op achterstand te zetten en hun radeloosheid te zien.

2. De koele kikker

FIFA-tegenstanders: de koele kikker
© Pro Shots

Deze speler heeft alle ins- en outs van FIFA met wiskundige precisie uit zijn hoofd geleerd. Alle kansen worden omgezet in een doelpunt, elke voorzet komt aan, iedere vrije trap belandt in doel en elke corner is een goal. Niet zelden hebben ze die informatie uit YouTube-tutorials gehaald, waardoor je je er tegen kunt wapenen door diezelfde tutorials te bekijken. Is hij een natuurtalent, dan is het zeer moeilijk om dit soort spelers te verslaan. En dat maakt het saai.

1. De emo

FIFA-tegenstanders: de emo
© Pro Shots

Met name een irritante speler als je naast hem zit. Bij iedere gemiste kans brult hij het uit, bij elke tackle in de 16 schreeuwt hij om een penalty en als je in de laatste minuut tegen hem scoort is het beter om breekbare voorwerpen te verbergen. Deze spelers zijn op alle fronten vervelend: wanneer ze verliezen halen ze een heel arsenaal slechte excuses uit de kast, als ze winnen krijg je dat nog dagenlang te horen. Het is daarom beter om deze speler online te treffen, want dan kun je het gescheld en getreiter uit de microfoon tenminste uitzetten.

ook interessant

De clubs Siroki Brijeg en Irtysh Pavlodar (wie kent ze niet) streden gisteravond voor een plaats in de...

Oké, met Hélène Hendriks hebben we absoluut niks te klagen, maar vaak genoeg zitten we ook opgezadeld met...

Auw! Paul Bogba, toch wel gezien als het grootste Franse talent van dit moment, faalde gisteravond behoorlijk. De...

Dat is ook wat: blijkt het tenenkrommende Karim Rekiki (voorgedragen door Karim Rekiki zelf) ook nog plagiaat te...

Seksshop Pabo draagt voetbal een warm hart toe, getuige de vele soorten clublingerie die het bedrijf in hun...

Het was AAN in de dameswedstrijd tussen en Rouen en Bordeaux. Dan hebben we het niet per se...