Search
Close this search box.
De 10 duurste Nederlandse voetballers

Frenkie, kom d’r maar in: de 10 duurste Nederlandse voetballers

Grof geld wordt al jaren neergeteld voor Nederlands talent en daar zal Frenkie de Jong geen uitzondering op zijn. PSG wil de verdediger naar verluidt voor 75 miljoen euro inlijven. Een ongekende transfersom, want er is maar één Nederlander die meer kostte dan dat. Check het illustere lijstje van peperdure, Nederlandse voetballers.

10. Jaap Stam (26,5 miljoen)

Stam duurste Nederlandse voetballer
© Pro Shots

Stam pakte in 2001 zijn biezen bij Manchester United na een fittie met Alex Ferguson. Lazio werd zijn nieuwe club. De Italianen waren bereid 26,5 miljoen euro af te tikken voor The Dutch Destroyer. Niet slecht voor een verdediger die pas op zijn 20e profvoetballer werd.

9. Davy Klaassen (27 miljoen)

Klaassen duurste Nederlandse voetballer
© Pro Shots

Klaassen verdiende na jaren vechtlust bij Ajax een transfer naar Everton, waar onze huidige bondscoach trainer was. Het verhaal is bekend: Ronald Koeman werd ontslagen en Klaassen niet meer opgesteld. Werder Bremen verloste de middenvelder uit zijn lijden. De 15 miljoen die de Duitsers neerlegden was bijna de helft minder dan Everton voor hem betaalde.

8. Klaas-Jan Huntelaar (27 miljoen)

Huntelaar duurste Nederlandse voetballer
© Pro Shots

Een hoge transfersom leidt lang niet altijd tot een succesvolle samenwerking, zo blijkt ook uit de overstap van Klaas-Jan Huntelaar. The Hunter schoot ze er in de Eredivisie vanuit alle hoeken in, maar kreeg bij Real Madrid weinig vertrouwen. De Koninklijke stuurde zijn investering van 27 miljoen na één seizoen richting AC Milan.

7. Wesley Sneijder (27 miljoen)

Sneijder duurste Nederlandse voetballer
© Pro Shots

Ook voor Wesley Sneijder werd de droomtransfer naar Real Madrid geen succes. Hoewel de kleine middenvelder het vanaf 2007 twee seizoenen volhield in Madrid en 11 keer scoorde, drong het bestuur aan op zijn vertrek. Ook Sneijder trok naar Italië: Internazionale werd zijn nieuwe club.

6. Memphis Depay (27,5 miljoen)

Memphis Depay duurste Nederlandse voetballer
© Pro Shots

We ontkomen er niet aan, ook de overstap van Memphis Depay naar het buitenland draaide uit op een faliekante mislukking. Manchester United tikte 27,5 miljoen euro af voor de oud-PSV’er, maar Memphis maakte vooral buiten het veld ‘indruk’. Bij Olympique Lyon gaat het gelukkig beter. Zonder hoed.

5. Robin van Persie (30,5 miljoen)

Van Persie duurste Nederlandse voetballer
© Pro Shots

Een succesverhaal werd het wél voor Robin van Persie in Engeland. Eerst bij Arsenal, waar hij 96 doelpunten maakte. Kampioen werd hij er nooit, dat lukte alleen bij Manchester United. De Red Devils telden 30 miljoen euro voor hem neer.

4. Ruud van Nistelrooij (30,5 miljoen)

Van Nistelrooij duurste Nederlandse voetballer
© Pro Shots

Ook Van Nistelrooij groeide bij Manchester United uit tot een ware doelpuntenmachine. 95 doelpunten maakte ‘Van the Man’ voor de Red Devils. Daarmee verdiende United zijn investering van 30,5 miljoen ruimschoots terug.

3. Arjen Robben (36 miljoen)

Robben duurste Nederlandse voetballer
© Pro Shots

Het lijkt alsof Arjen Robben zijn hele leven bij Bayern München speelt, maar de Bedummer was toch echt speler van Chelsea. Real Madrid trok de portemonnee in 2007 en betaalde 36 miljoen aan de Londenaren. Er was destijds voor maar één Nederlander meer betaald.

2. Marc Overmars (40 miljoen)

Marc Overmars duurste Nederlandse voetballer
© Pro Shots

En dat was niemand minder dan Marc Overmars, die door FC Barcelona voor 40 miljoen werd opgepikt van Arsenal. Een ongekend transferbedrag in 2000, maar grote successen behaalde de aanvaller niet in Catalonië. Overmars stopte in 2004 bij Barca en ene Lionel Messi deed een jaartje later zijn intrede.

1. Virgil van Dijk (84,4 miljoen)

Van Dijk duurste Nederlandse voetballer
© Pro Shots

Het bedrag dat Barca voor Overmars betaalde is zakgeld vergeleken met de som die Liverpool neerlegde voor Virgil van Dijk. Met 84,4 miljoen is Van Dijk niet alleen de duurste Nederlandse voetballer, maar ook de duurste verdediger aller tijden.

ook interessant

Als het aan Arjen Robben ligt neemt bondscoach Louis van Gaal Wesley Sneijder op in zijn WK-selectie. Volgens...

Tom Dumoulin’s tweede plek in de Tour is natuurlijk een wereldprestatie, maar ja, het blijft een tweede plek....

Met bijna twee miljoen volgers op Instagram is Kara Del Toro een van de snelst groeiende influencers van...

2023 is tot op heden weer zo’n heerlijk sportjaar geweest – en heeft ons ook weer vele fantastische...

Het is Louis van Gaal niet gelukt om een goede eerste indruk achter te laten met Manchester United....

Ferri Somogyi werd bekend als Rik in Goede Tijden, Slechte Tijden, en meer dan dat kon hij niet...