Search
Close this search box.
dit-zijn-vijf-slachtoffers-van-de-vi-vloek

Dit zijn 5 slachtoffers van de verschrikkelijke VI-vloek

Ajax verloor de afgelopen weken twee belangrijke verdedigers en dat hebben ze allemaal te danken aan Voetbal International. Wablief, hoor ik je denken?

Jep: de afgehaakte Kenny Tete en Jaïro Riedewald sierden namelijk de voorkant van VI en werden daarmee slachtoffer van de beruchte covervloek van het blad.

Bijgeloof? Hieronder 5 gevallen die het tegendeel bewijzen. Ajax-fans moeten trouwens een kaarsje opsteken, want ook Riechedly Bazoer werd met zijn geblesseerde ploegmaten gefotografeerd voor VI.

5. Siem de Jong

De Jong sierde begin 2014 de cover en verrekte prompt zijn hamstring bij Jong Oranje. Het zorgde ervoor dat hij twee weken aan de kant stond, maar het was natuurlijk niet het laatste kwetsuur dat de aanvaller opliep. Hoewel hij de zomer daarop een transfer naar Newcastle United afdwong, speelde hij er door aanhoudend blessureleed nauwelijks.

Siem de Jong VI-vloek
© Pro Shots

4. Jean-Paul Boëtius

Hij stond te boek als toptalent, maar nadat hij de voorkant van VI decoreerde wilde het niet meer vlotten met Boëtius. Zijn potentie kwam nooit tot wasdom in Rotterdam en hoewel Ronald Koeman het wel zag zitten in de aanvaller, startte hij onder opvolger Fred Rutten regelmatig op de bank. Boëtius werd afgelopen zomer verkocht aan FC Basel, waar hij tot nu toe slechts tweemaal in actie kwam.

Jean-Paul Boëtius VI-vloek
© Pro Shots

3. Graziano Pellè

Hij was een geliefde speler in de Eredivisie, maar na het sieren van de VI-cover overkwam hem het ene na het andere rare incident. Hij misdroeg zich bij FC Twente, snauwde een verslaggever toe dat hij een ‘Ajax-hoofd’ had en werd geschorst door Feyenoord om zijn wangedrag. De vloek bleef niet kleven: Pellè verdiende een transfer naar Southampton en staat tegenwoordig in de belangstelling van de Europese top.

Graziano Pellè VI-vloek
© Pro Shots

2. Rafael van der Vaart

Van der Vaart stond in 22 januari 2014 op de cover en luidde daarmee een nare periode in, die nog altijd niet getemd lijkt. Bij zijn club HSV kon de Oranje-international nooit meer indruk maken en vocht hij twee keer tegen degradatie. Tegenwoordig bivakkeert de middenvelder steevast op de bank bij zijn nieuwe ploeg Real Betis. En dan hebben we het nog niet eens over alle sores in zijn privéleven gehad!

Van der Vaart VI-vloek
© Pro Shots

1. Kevin Strootman

Met afstand het hardst getroffen slachtoffer van ‘de vloek’. Strootman sierde in Oranje-shirt de cover, niet wetende dat hij dat tenue jarenlang niet zou dragen. Het verhaal is bekend: kort daarna scheurde de Stroot zijn kruisband af, miste het WK 2014 en is sindsdien, enkele operaties later, nooit meer topfit geweest.

Kevin Strootman VI-vloek
© Pro Shots

En ook nog…

Er zijn nog meer slachtoffers van de vloek te noemen: zo moesten Thulani Serero en Lasse Schöne beiden twee weken lang geblesseerd toekijken nadat ze op de cover stonden, scoorde Luis Suarez lange tijd amper voor Liverpool nadat hij poseerde en werd Ronald Koeman gepasseerd voor bondscoach toen hij door VI werd gefotografeerd.

ook interessant

Een koning behoort natuurlijk onpartijdig te zijn, maar toch heeft ook onze Willem-Alexander clubliefde. Voor Ajax, om precies...

Ramiz Zerrouki mag zich Feyenoorder noemen. Wat is zijn afkomst, wat verdient hij en wie is de vriendin...

Vele voetballers reageren met schok op de dood van voetballegende Johan Cruijff. De legendarische nummer 14 overleed eerder...

Zie hier de samenvatting Australië – Nederland (2-3). De wedstrijd tussen Nederland en Australië is vanavond in Porto...

Zijn relatie van 30 jaar strandde helaas. De nieuwe vriendin van Pierre van Hooijdonk is Elvira van Diemen....

Een prachtig beeld tijdens de training van het Braziliaanse elftal deze week. Een zwaar gehandicapte jongen kwam op...