Search
Close this search box.
5 redenen waarom het fijn is dat Oranje het EK mist

Dit zijn 5 redenen waarom het fijn is dat Oranje het EK mist

Natuurlijk is het zwaar klote dat er over een paar weken een Oranje-loos EK wordt gespeeld, maar er zijn best wat redenen te bedenken waarom het fijn is dat het Nederlands elftal thuisblijft. Pak dit lijstje erbij als je het in juni even moeilijk hebt!

5. Geen EK-hits

Geen EK-hits
© YouTube

Tuurlijk: wij hebben ook wel eens luidkeels meegebruld met Viva Hollandia, maar het merendeel van de EK-hits levert ernstige gehoorschade op. Niemand zit te wachten op Zanger Erik uit Lutjebroek die op het wijsje van Drank & Drugs bezingt dat Holland dat cuppie wint. De tsunami van belabberde EK-muziek blijft ons nu gelukkig bespaard.

4. Zonder kater op je werk

Zonder kater op je werk
© Twitter

Terwijl je om 3:00 nog met brulshirt en pletterpet op de bar danst, ben je al lang vergeten dat je om 9:00 een meeting hebt. Met bonkend hoofd, verlepte kop en droge strot naar grafieken staren blijft je dit jaar bespaard. Nu we er bij nadenken: het komt onze economie waarschijnlijk alleen maar ten goede!

3. Je houdt geld over

Je houdt geld over

Het Nederlands elftal op een eindtoernooi hangt samen met ‘aanbiedingen’ waar je toch altijd weer intuint. Vier kratten Oranje-bier voor de prijs van drie en een te grote EK-tv die uiteindelijk niet zo goedkoop blijkt als je dacht: dat soort impulsinkopen zullen je dit jaar niet overkomen. Om nog maar te zwijgen over de honderden euro’s die je kwijt bent als je na een overwinning de stad in duikt.

2. Geen ergernis aan gelegenheidsfans

Geen ergernis aan gelegenheidsfans
© Pro Shots

Je kent het wel: tante Mies die niet eens weet dat Ajax in Amsterdam speelt, loopt plotseling de polonaise als Sneijder de winnende maakt. Pijnlijke vragen als: “Waarom staat Ruud van Nistelrooy niet gewoon in de spits?” En na een 1-0 nederlaag: “Maar nu zijn er nog penalty’s toch?” Of de ergste dooddoener na een verloren halve finale: “Ach, het is maar een spelletje. Zullen we nog even de stad in?” Het blijft je dit jaar allemaal bespaard.

1. Geen nieuw EK-trauma

Geen nieuw EK-trauma
© Pro Shots

Hoe je het ook wendt of keert: als Danny Blind Oranje tóch perongeluk naar het EK had geleid, was winnen nooit gelukt. Een nieuw trauma blijft ons dit jaar dus bespaard. Niet met hartkloppingen toekijken als strafschoppen mijlenver overgaan, Cillessen naast elke pingel grijpt of ene Andres Iniesta in de laatste minuut van de verlenging binnenschiet. Ook wel eens prettig.

ook interessant

Het Nederlands elftal kan zijn borst natmaken. Spanje oefende op de training het befaamde tiki-taka voetbal in de...

Schaatsen in te krappe jurkjes en met sensuele poses, dat moet haast wel fout gaan. En het ging...

De toekomst van het voetbal? Enkele spelers van FC Porto droegen bij een training van de Portugese club...

We zijn de tel kwijtgeraakt hoe vaak het beroemde val-filmpje van Sepp Blatter is getoond in Voetbal Inside,...

Real Madrid versterkte zich al met Toni Kroos en James Rodriguez, maar de honger van de Spanjaarden is...

Ben jij zo iemand die een broodje döner zonder moeite in vijf minuten naar binnen schrokt? Of eet...