Search
Close this search box.
Dit is waarom Dolberg geen overtreding maakte op Bijlow

Dit is waarom Dolberg geen overtreding maakte op Bijlow

Niemand zal erom twisten dat Ajax de verdiende winnaar was van de Klassieker; ook Feyenoorders niet. Toch was er wat consternatie rondom het eerste doelpunt van de Amsterdammers. Want had die wel mogen tellen?

Doelman Bijlow liet een schot van Frenkie de Jong uit zijn handen glippen, maar leek zich te herstellen door de bal voor de lijn te stoppen. Maar door een klein tikje van Kasper Dolberg ging de bal alsnog het doel in. Scheids Bjorn Kuipers keurde de treffer goed, de VAR deed niets.

En terecht, constateert oud-scheidsrechter Mario van der Ende op Twitter. Hij toont een stukje tekst uit het scheidsrechtershandboek. “Een doelverdediger mag worden aangevallen door een tegenstander als hij de bal met zijn handen in bezit heeft”, valt er te lezen. Onomstotelijk bewijs dat de openingsgoal gewoon geldig was, of zit er toch een luchtje aan?

ook interessant

Achter iedere succesvolle man staat een sterke vrouw. Dat gezegde gaat ook op voor Novak Djokovic, die al...

Je zou denken dat prominente voetballers wel wat beter opletten, nu Cristiano Ronaldo zo verguisd is omdat hij na een...

Zou José Mourinho Machester United-flop Memphis Depay dan tóch een tweede kans gunnen? Onze landgenoot maakt zichtbaar onderdeel uit...

Wanneer je als voetballer in de Engelse tweede divisie uitkomt, is de kans klein dat je over een...

NAC-aanvaller Mats Seuntjens wordt al enige tijd in verband gebracht met AZ en zoals het een echte voetballer...

‘Wie?’ Horen we de Nederlandse volgers denken. Zo goed zullen de meeste mensen de Belgische competitie niet kennen....