Search
Close this search box.
Automatische concepten

Deze voetballers werden ook succesvolle ondernemers

Veel voetballers hebben weinig te klagen over het geld dat ze verdienen. Zeker voetballers in de (sub)top van het nationale en internationale voetbal verdienen genoeg om riant van te leven en als ze een beetje slim met hun geld omgaan tijdens hun carrière hoeven ze daarna ook niet meer zoveel te doen. Sommige spelers zal al tijdens hun actieve loopbaan bezig met investeren zodat ze veel geld blijven verdienen en ook na hun carrière met dezelfde levenswijze door kunnen gaan.

Onderstaande voetballers zijn naast hun voetballoopbaan ook actief als ondernemer, en creëren daarmee nu al een mooi extra inkomen. Als ze dat ze doorzetten zullen ze ook na het voetballen nog zeer actief bezig blijven.

Ryan Babel weet hoe hij moet investeren

Ryan Babel verdiende als voetballer van onder andere Ajax, Liverpool, Besiktas en Galatasaray miljoenen euro’s. Dat maakte hem een van de rijkste sporters van Nederland en gaf hem de kans om te starten met ondernemen.

Hij investeerde zijn verdiende geld met name in huizen en appartementen, veelal in Amsterdam. Aangezien de huizenprijzen de afgelopen jaren gigantisch gestegen zijn in de hoofdstad heeft Ryan Babel de schaapjes voor zijn voetbalpensioen al aardig op het droge. Hij verdient namelijk tonnen per jaar aan huur, waardoor hij samen met zijn verdiende miljoenen een luxe-leventje kan leiden.

Gregory van der Wiel gaat voor grote projecten

Hij begon als mede-eigenaar van kledingmerk Balr, maar verkocht daarin zijn aandelen voordat het écht succesvol werd. Zijn verdiende geld van onder meer Ajax en PSG investeerde hij de afgelopen jaren deels in nieuwe projecten als Bare Knuckle en Block Party.

Mooie investeringen waarmee Vd Wiel hoopt ook na zijn carrière de glamour-boy te kunnen blijven die hij tijdens zijn loopbaan was.

Demy de Zeeuw met zijn eigen kledingmerk

Samen met ondernemers Juul Manders en Ralph de Geus is Demy de Zeeuw eigenaar van Balr, een lifestyle merk dat kleding verkoopt over de hele wereld. Beginnend met teamgenoten Gregory van der Wiel en Eljero Elia werd het merk steeds bekender doordat bekende sporters het dragen, maar tegenwoordig zijn ook  Cristiano Ronaldo en Neymar in de kleding van Balr te zien.

Balr is niet het enige waar internetondernemer De Zeeuw zich op richt. Met Wannahaves en 433 creëert hij communities die miljoenen voetbalfans bereiken. Dat gebruikt hij daarna weer om zijn verkopen te promoten. Een slimme marketing-strategie die helpt om van Balr een wereldwijd bekend merk te maken met een eigen image.

Tommie van der Leegte maakt gebruik van familiebanden

Misschien wat minder bekend, maar oud-Tommie van de Leegte, die speelde bij ADO Den Haag, FC Twente en PSV werkt samen met zijn broer Bas in familiebedrijf VDL. Hij richt zich op de verkoop van stadion-stoeltjes, die inmiddels al wereldwijd verkocht worden. Met behulp van zijn familie wil vd Leegte een mooie nieuwe tak binnen het familiebedrijf groot maken.

De allerrijkste is echter Mathieu Flamini

De hiervoor genoemde Nederlanders doen het goed op het gebied van ondernemen, maar hun investeringen en met name de opbrengsten vallen in het niets bij het succes van de Fransman Mathieu Flamini. De voormalig spelers van onder meer Arsenal en AC Milan richtte al tijdens zijn carriere in 2008 GF Biochemicals op, vergezeld door partner Pasquale Granata.

Er zit echter toch een Nederlands tintje aan, want hoofdkantoor is gevestigd is in het Limburgse Geleen. Het bedrijf van de Franse voetballer maakt levolinezuur, wat een biologisch meer verantwoord middel is dat als vervanger geldt voor van petroleum. Het bedrijf is miljarden waar, en ook al heeft Flamini dit niet op de bank staan, het maakt het wel de meest vermogende (ex)-voetballer die ondernemer geworden is.

Bovenstaande voetballers verdienen natuurlijk veel geld met ondernemen, maar hoeveel verdient Messi met alleen voetballen? Lees het op MNLK.nl!

ook interessant

Hij leek even voor een avontuur bij zijn oude club Arsenal te kiezen, maar Marc Overmars blijft gewoon...

De spelers van het Nederlands elftal genieten volop van hun welverdiende vakantie. Eerder zagen we al hoe Robin...

Meestal is Mario Balotelli niet vooruit te branden, maar een aantal vrienden hebben de ideale manier gevonden om...

Een show met mentalisten, Uri Geller, Patricia Paay én Peter R. de Vries. Dat zijn al genoeg ingrediënten...

Frank de Boer heeft zijn karakteristieke kop gewoon behouden, maar daar kon broer Ronald niet mee leven. De...

José Mourinho krijgt een derde kans in Engeland: de (Not So) Special One mag het vanaf volgend seizoen...