Search
Close this search box.
Deze 5 dingen wist je nog niet over Davy Klaassen

Deze 5 dingen wist je nog niet over Davy Klaassen

De aanvoerder van Ajax heeft zijn dikke transfer te pakken en speelt volgend seizoen in Everton-shirt. Maar wist je dit al over de übernuchtere oud-Ajacied?

5. Komt uit het Gooi, maar is zeker geen kakker

Davy is geboren en getogen Hilversummer, maar dat betekent niet dat hij in een golfkarretje stapte om de nieuwe Donald Duck uit de brievenbus te halen. Het gezin Klaassen (vader, moeder, Davy en zijn broertje en zusje) woonde ‘gewoon’ in een rijtjeshuis.

“Het is een beetje krappies in huis, zo met z’n vijven,” zei moeder Kitty in 2014 in de VARA-gids. ‘Maar het gaat eigenlijk prima. We hebben hier altijd prettig gewoond.”

In hetzelfde interview liet Davy optekenen dat hij nooit zou vertrekken uit Hilversum, maar inmiddels schijnt hij toch een optrekje in Amsterdam te hebben.

4. Komt uit een Ajax-familie, maar…

Aron Klaassen en Davy Klaassen
© Twitter

De vader van Davy Klaassen is een hartstochtelijk Ajax-fan, en al 30 jaar trotse seizoenskaarthouder. Ook zijn opa is Ajacied. Het is daarom niet verwonderlijk dat Davy in Amsterdam terechtkwam, alhoewel: zijn broertje Aron (amateur bij sv Huizen) is overtuigd Feyenoorder.

“Ik kreeg vroeger een Ajax-pyjama aan”, vertelt Aron aan FOX Sports. “Maar dat zat al gelijk niet lekker.” Het broertje van Klaassen werd door kennissen meegenomen naar Feyenoord, en is sindsdien niet weg te slaan bij de Rotterdamse volksclub.

Aron Klaassen en Davy Klaassen
© Twitter

3. Kende Johan Cruijff persoonlijk

Davy heeft warme woorden voor Cruijff, die hij gedurende een liesblessure beter leerde kennen. “Twee à drie jaar geleden haalde hij me eens naar Barcelona om te herstellen van een blessure”, vertelt Klaassen aan Ajax TV. “Toen heb ik hem ontmoet. Ik heb toen met hem over voetbal gesproken en over andere zaken. Een hele aardige man, die heel veel van verstand van voetbal heeft.”

Ook het overlijden van de voetballegende viel Klaassen, en de rest van zijn familie, zwaar: “Zijn overlijden raakte me; de grootste Ajacied aller tijden, een van de grootste voetballers aller tijden. Mijn vader en opa hadden het er echt moeilijk mee. Die hebben hem zien spelen.”

2. Heeft een enorme wiskundeknobbel

Davy was niet alleen op het voetbalveld, maar ook in de schoolbanken ontzettend gedreven. Zo viel het hem zwaar dat hij na vijf jaar VWO alsnog voor een HAVO-diploma moest gaan.

“Ik wilde heel graag dat VWO-diploma halen”, vertelt Klaassen aan het AD. “Het hoogste bereiken. Maar het was niet te doen.”

Dat hij in ieder geval VWO-waardig was, bewees Davy met zijn cijfer voor wiskunde: een 10! Zijn wiskundeleraar bij Ajax noemt dat redelijk uitzonderlijk. “Het examen was wellicht wat aan de makkelijke kant voor hem, maar een 10 is natuurlijk een geweldige prestatie. Dat staat buiten kijf”, aldus de docent.

Volgens Klaassen helpt zijn wiskundeknobbel hem bij Ajax: “Dat ruimtelijk inzicht is ook wel handig op het voetbalveld.”

1. Zijn vriendin heet Laura, zijn ex Amber

Als voetballer heb je over de aandacht van het vrouwelijke schoon niet te klagen. Ook niet als je een nuchtere Hollander als Davy bent. De middenvelder was lang samen met zijn jeugdliefde: Amber Moolenbeek, die eveneens uit Hilversum komt.

amber-moolenbeek-1
© Facebook
naomi-hagenstein-amber-moolenbeek
© Instagram

Dat is alweer even uit, want Davy wordt tegenwoordig gespot met ene Laura Benschop. De dame vergezelde hem onder andere op het voetbalgala en ze doet dit jaar mee aan Miss Nederland.

vriendin-davy-klaassen-laura-3
© Facebook
vriendin-davy-klaassen-laura-2
© Instagram

 

ook interessant

Je weet natuurlijk wat buitenspel is, en dat op twee gele kaarten een rode volgt. Maar er zijn...

Steeds meer voetbalclubs stappen over op kunstgras. Vanaf volgend seizoen zal ook Sparta zijn wedstrijden afwerken op kunstgras....

De wereld ligt aan zijn voeten. Wij vertellen je alles over de afkomst, het salaris en de vriendin...

Donald J. Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Tegen alle verwachtingen in versloeg Trump de gedoodverfde...

Gareth Bale heeft Wales in de tiende minuut op voorsprong gezet tegen Slowakije. De aanvaller van Real Madrid mocht...

Een onfortuinlijke kat vond vrijdagavond op onverklaarbare wijze de weg naar het veld bij AZ – ADO Den Haag. Het...