Search
Close this search box.
Drugs en vermogen Quincy Promes

Drugshandel én poging tot moord: what’s up met Quincy Promes

Quincy Promes had een glansrijke carrière als succesvol voetballer bij Ajax en Oranje. Toch vond hij het nodig zijn neef neer te steken, en was hij betrokken bij handel in drugs. Deze vijf dingen moet je weten over Promes.

In het kort

  1. Promes berecht voor poging tot moord (stak neef neer)
  2. Verdacht van handel in drugs (met grote gevolgen)
  3. Het dikke salaris en vermogen van Promes
  4. De vriendin en het gezin van Quincy Promes
  5. Promes gaf zijn vriendin klappen
Vijf dingen die je niet wist van Quincy Promes
© Instagram: @Qpromes

1. Promes berecht voor poging tot moord (stak neef neer)

Dat Quincy Promes geen lieverdje is, bleek wel eind 2020, toen hij plotseling werd gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij eerder dat jaar. Hoewel hij het zelf resoluut ontkende, bleek later dat hij op zijn eigen feestje zijn neef in zijn knie had gestoken.

De twee zouden bonje hebben gehad om geld en in november 2021 besloot het OM om hem te vervolgen voor poging tot doodslag. Met een telefoontap kreeg de politie gesprekken van hem te horen waarin hij de steekpartij bevestigde. Daarom hangt hem een zware straf boven het hoofd: het OM eist twee jaar gevangenis.

Quincy Promes heeft zijn neef in zijn knie gestoken
© Instagram: @Qpromes

2. Quincy Promes verdacht van handel in drugs

Dat is wellicht niet het enige vergrijp waar Quincy Promes zich schuldig aan maakte. Hij wordt door het Openbaar Ministerie namelijk ook verdacht van betrokkenheid bij drugshandel. Justitie kwam erachter dat hij 250.000 euro zou hebben betaald aan drugscrimineel Piet W.

Dat was een soort vereffening voor een geripte partij cocaïne van 400 kilo. Nu is drugshandel zelf al niet heel sjiek, maar deze ripdeal wordt ook gezien als aanleiding voor twee liquidaties.

3. Het dikke salaris en vermogen van Quincy Promes

Wat Quincy Promes allemaal aan zwart geld ergens in een koffer op zolder heeft liggen, weten we niet, maar op basis van zijn voetbalinkomsten kunnen we een inschatting maken van het vermogen van Quincy Promes. In zijn eerste periode bij Spartak Moskou verdiende hij in vier jaar tijd tien miljoen euro. Bij Ajax en Sevilla streek de aanvaller drie miljoen euro per jaar op, waar hij in totaal drie jaar voetbalde.

Quincy Promes verdacht van handel in drugs
© Instagram: @Qpromes

Volgens ESPN verdient hij momenteel 3.5 miljoen euro per jaar bij Spartak, maar Futbolgrad beweert dat dat vijf miljoen per jaar is. Dat betekent dat hij maar zo 25 miljoen euro heeft verdiend aan zijn voetbalcarrière. Het vermogen van Quincy Promes wordt dan ook geschat op 20 miljoen euro.

Lees ook: Dit is het prachtige huis van Quincy Promes

4. De vriendin en het gezin van Quincy Promes

Op ieder potje past een dekseltje. Zo is het zelfs Quincy Promes gelukt om een vriendin aan de haak te slaan. In 2019 plaatste hij onderstaande foto van zijn vriendin Jamie en de kinderen. Jamie is van Surinaamse afkomst, maar het is nog maar de vraag of ze nog samen is met Quincy. Promes heeft namelijk alle foto’s van haar verwijderd van zijn Instagram-account. Het zou goed kunnen dat dat alles te maken heeft met weetje nummer vijf.

Jamie is de vriendin van Quincy Promes
© Instagram: @Qpromes

5. Promes gaf zijn vriendin klappen

Johan Derksen kwam in het programma VI Oranje blijft thuis ooit met de primeur dat Quincy Promes zijn vrouw klappen heeft gegeven. “Promes ging door het lint op Ibiza. Daar zijn klappen gevallen en ook zijn vrouw is daar het slachtoffer van geworden.” Zowel Derksen als René van der Gijp hadden bronnen die het verhaal bevestigden. Promes zou daarna zijn gearresteerd door de Spaanse politie. Nu, enkele jaren later, is dit verhaal nog realistischer geworden. Nieuwsuur meldde namelijk dat Promes niet alleen wordt verdacht van drugshandel, maar ook van huiselijk geweld.

Quincy Promes heeft zijn vriendin Jamie geslagen
© Instagram: @Qpromes

ook interessant

Feyenoord kende een op z’n zachtst gezegd vervelende terugkeer in de Champions League. De Rotterdammers doen voor het...

Het is misschien een twijfelachtige eer, maar Bastian Schweinsteiger’s echtgenote mag zich de favoriete voetbalvrouw van Donald Trump...

Gokken op voetbal is onwijs populair. Dagelijks wedden duizenden Nederlanders op de meest uiteenlopende voetbalwedstrijden. Het maakt een...

Hij was niet eens tevreden met zijn vrije trappen, bekent Ugur Yildirim aan Voetbalzone. Toch is het in...

Het zijn bepaald geen fijne weken voor Lionel Messi. De steraanvaller baalde een aantal weken geleden nog dat...

Op deze throwback thursday nemen we je mee terug naar het EK 1988, ons laatste en enige Oranje-succes....