Search
Close this search box.
Deze 5 dingen wist je nog niet over Lieke Martens

Deze 5 dingen wist je nog niet over Lieke Martens

Voor het EK van twee jaar geleden had je misschien wel eens van haar gehoord, maar na dat gouden toernooi was Lieke Martens (25) opeens een échte ster. De topvoetbalster verdiende er een transfer naar FC Barcelona mee. Maar wist je dit al over de knappe dribbelaar uit Oud-Bergen?

5. Begon bij SC Heerenveen

Lieke Martens speelde bij SC Heerenveen
© Pro Shots

Een Limburgse in Friesland, dat klopt niet. Toch reisde Lieke Martens het hele land over om haar profcarrière op te starten bij SC Heerenveen. En dat al op haar 17e! In Fryslân woonde ze in één gebouw met teamgenoten en wat jongens uit de jeugd. Een jaartje later zou ze terugkeren naar Limburg. VVV-Venlo werd haar nieuwe club.

4. Ruilde haar jeugdliefde na zeven jaar in voor Benjamin van Leer

Lieke vond de liefde ook op haar 17e, toen ze Kevin Koolhof tegen het lijf liep. Kevin ging met Lieke mee naar Barcelona, maar het sprookje tussen Kevin en haar was na een paar maanden voorbij. “Het lukt me, ik red me. Ik heb het niet zo snel moeilijk. Ik voel me een sterke vrouw”, zei ze erover tegen De Volkskrant. Die sterke vrouw vond drie maanden later de liefde bij doelman Benjamin van Leer.

Kevin is de ex-vriend van Lieke Martens
© Instagram
Lieke Martens en vriend Benjamin van Leer
© Instagram

3. Was in Spanje voor het eerst dronken

Na dat verdrietige feitje even wat luchtigs tussendoor. Geheel toevallig keek Lieke in woonplaats Spanje ook voor het eerst te diep in het glaasje. Niet in haar Barca-tijd, maar toen ze 15 was en voor het eerst op zuipvakantie in Lloret de Mar was. “Meteen de eerste avond ging het al mis, maar het was wel een heel leuke en gezellige avond verder”, vertelt ze aan Helden Magazine. Dat scheelt.

2. Loopt Lionel Messi zelden tegen het lijf

Lieke Martens en Lionel Messi
© Instagram

De reis naar het Gouden Bal-gala legde Lieke gebroederlijk met Lionel Messi af in een privéjet. Maar wie denkt dat de aanvalster dagelijks een balletje trapt met de voetbalster komt bedrogen uit. Het trainingscomplex van de Barcelona-vrouwen bevindt zich weliswaar naast die van de mannen, de twee gebieden zijn strikt gescheiden en allebei zwaar beveiligd. Lieke ziet dus zelden iets van Leo.

1. Verdient per jaar wat Messi in drie dagen krijgt

Het zal misschien geen verrassing zijn, maar het salaris van Lieke is kleingeld voor haar collega Messi. En dat terwijl de Limburgse heel lekker verdient voor een voetbalster! Maar ja, de gemiddelde topvoetballer lacht om haar jaarloon: voor de 200.000 euro die ze per jaar krijgt, hoeft Messi maar drie dagen te werken. Een bizar verschil…

Lieke Martens en Lionel Messi
© Twitter

Bonus: Lieke toont haar voetbalskills met Touzani

ook interessant

Je kunt veel vinden van Voetbal Inside, maar het is spannendere tv dan de grote rivaal op NPO1. Online...

De goals van Diego Costa zijn over het algemeen heerlijk. Hij maakt de hooggespannen verwachten momenteel helemaal waar...

Cristiano Ronaldo heeft elke week een nieuw liefje, maar was ooit lange tijd gelukkig met het Russische model Irina...

De psychologische oorlog is losgebarsten. Het Spaanse dagblad AS meldt dat Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Dirk...

Frank de Boer heeft de veelbelovende Ajax-spits Ricardo Kishna opgenomen in zijn selectie voor het Europa League-duel tegen...

Het centrum van Lyon kent een invasie van ruim 3.000 Ajax-fans en dat hebben ze geweten ook. Bijvoorbeeld...