Search
Close this search box.
Deze 5 dingen wist je nog niet over Lieke Martens

Deze 5 dingen wist je nog niet over Lieke Martens

Voor het EK van twee jaar geleden had je misschien wel eens van haar gehoord, maar na dat gouden toernooi was Lieke Martens (25) opeens een échte ster. De topvoetbalster verdiende er een transfer naar FC Barcelona mee. Maar wist je dit al over de knappe dribbelaar uit Oud-Bergen?

5. Begon bij SC Heerenveen

Lieke Martens speelde bij SC Heerenveen
© Pro Shots

Een Limburgse in Friesland, dat klopt niet. Toch reisde Lieke Martens het hele land over om haar profcarrière op te starten bij SC Heerenveen. En dat al op haar 17e! In Fryslân woonde ze in één gebouw met teamgenoten en wat jongens uit de jeugd. Een jaartje later zou ze terugkeren naar Limburg. VVV-Venlo werd haar nieuwe club.

4. Ruilde haar jeugdliefde na zeven jaar in voor Benjamin van Leer

Lieke vond de liefde ook op haar 17e, toen ze Kevin Koolhof tegen het lijf liep. Kevin ging met Lieke mee naar Barcelona, maar het sprookje tussen Kevin en haar was na een paar maanden voorbij. “Het lukt me, ik red me. Ik heb het niet zo snel moeilijk. Ik voel me een sterke vrouw”, zei ze erover tegen De Volkskrant. Die sterke vrouw vond drie maanden later de liefde bij doelman Benjamin van Leer.

Kevin is de ex-vriend van Lieke Martens
© Instagram
Lieke Martens en vriend Benjamin van Leer
© Instagram

3. Was in Spanje voor het eerst dronken

Na dat verdrietige feitje even wat luchtigs tussendoor. Geheel toevallig keek Lieke in woonplaats Spanje ook voor het eerst te diep in het glaasje. Niet in haar Barca-tijd, maar toen ze 15 was en voor het eerst op zuipvakantie in Lloret de Mar was. “Meteen de eerste avond ging het al mis, maar het was wel een heel leuke en gezellige avond verder”, vertelt ze aan Helden Magazine. Dat scheelt.

2. Loopt Lionel Messi zelden tegen het lijf

Lieke Martens en Lionel Messi
© Instagram

De reis naar het Gouden Bal-gala legde Lieke gebroederlijk met Lionel Messi af in een privéjet. Maar wie denkt dat de aanvalster dagelijks een balletje trapt met de voetbalster komt bedrogen uit. Het trainingscomplex van de Barcelona-vrouwen bevindt zich weliswaar naast die van de mannen, de twee gebieden zijn strikt gescheiden en allebei zwaar beveiligd. Lieke ziet dus zelden iets van Leo.

1. Verdient per jaar wat Messi in drie dagen krijgt

Het zal misschien geen verrassing zijn, maar het salaris van Lieke is kleingeld voor haar collega Messi. En dat terwijl de Limburgse heel lekker verdient voor een voetbalster! Maar ja, de gemiddelde topvoetballer lacht om haar jaarloon: voor de 200.000 euro die ze per jaar krijgt, hoeft Messi maar drie dagen te werken. Een bizar verschil…

Lieke Martens en Lionel Messi
© Twitter

Bonus: Lieke toont haar voetbalskills met Touzani

ook interessant

Het Nederlands elftal zal tijdens de groepsduels op het WK vermoedelijk weinig last hebben van extreme hitte. In...

Wanneer je een voetbalwedstrijd gaat plannen, is het belangrijk dat je een goede strategie uitwerkt. Hierbij is het...

Stel je voor dat de sociale netwerken Facebook, Twitter, Instagram en Whatsapp hun eigen voetbalteams hadden: hoe zou...

Als het aan Fred Rutten lag, had hij Samuel Eto’o graag toegevoegd aan zijn selectie. Dat zegt de...

De Duitse politie heeft Eljero Elia van de weg gehaald, hij reed rond zonder geldig rijbewijs. De 33-voudig...

Het is een aardig onderwerp van discussie, het WK van 2022 in Qatar. Ten eerste gaan er regelmatig...