Search
Close this search box.
Salaris, vriendin en broers: alles over Hakim Ziyech

Salaris, vriendin en familie van Hakim Ziyech: dit wist je nog niet

Hakim Ziyech is een mannetje. Buiten het feit dat het een bijzonder goede voetballer is, hecht hij naar eigen zeggen ook veel waarde aan status. Maar wist je dat hij een paar jaar geleden bijna gestopt was met voetballen? Wij vertellen je alles over Hakim Ziyech.

In het kort:

  1. Heeft Hakim Ziyech een vriendin?
  2. Ziyech was op het punt van stoppen
  3. De criminele broers van Ziyech
  4. Ziyech verdient tien miljoen per jaar bij Chelsea
  5. Op zijn 17e gestopt met school
Vijf dingen die je nog niet wist van Hakim Ziyech
© Instagram: @Hziyech

1. Heeft Hakim Ziyech een vriendin?

Wie ter lering en vermaak door de Instagram-pagina van Hakim Ziyech grasduint, kan niet anders dan tot de conclusie komen dat de voetballer nog vrijgezel is. Hakim Ziyech heeft nog nooit openlijk gesproken over zijn liefdesleven en dus lijkt hij geen vriendin te hebben. Maar daar nemen de showbizzmedia uiteraard geen genoegen mee.

De laatste jaren is Ziyech namelijk meermaals gespot met vrouwelijk schoon. Zo zou hij hebben geflikflooid met Monica Geuze en zijn er zelfs geluiden dat hij al jaren een relatie heeft met Aja Narie. Lees hier alles over het liefdesleven van Hakim Ziyech!

Hakim Ziyech heeft op dit moment geen vriendin
© Instagram: @Hziyech

2. Ziyech was op het punt van stoppen

Hakim verkaste al op 14-jarige leeftijd naar Heerenveen, en dat viel hem zwaar. “Je krijgt heimwee en mist je familie, ondanks dat ik goed ben opgevangen”, vertelt hij. “Je voelt je op sommige momenten best wel eenzaam.” Hij lag in zijn Friese periode vaak in de clinch met trainers; vooral met Marco van Basten boterde het niet.

“Van Basten is een mooie naam, maar geen toptrainer”, sneerde Hakim in De Volkskrant. “Hij heeft zich bij AZ gerealiseerd dat hij er niet geschikt voor is. Dat had hij al bij Heerenveen moeten doen.” Ziyech voelde zich destijds zo ellendig, dat hij dacht aan stoppen. Hij had er geen zin meer in. “Ik ben geen makkelijke jongen.”

Hakim Ziyech dacht ooit aan stoppen met voetbal
© Instagram: @Hziyech

3. De criminele broers van Ziyech

Hakim werd geboren en getogen in Dronten, in een gezin van negen kinderen (vier broers, vier zussen). Al op 10-jarige leeftijd verloor hij zijn vader aan MS. “Die ziekte sloopte hem”, vertelt Ziyech in De Volkskrant. “Hij kon steeds minder. Niet meer lopen, eten, praten.”

De polder was een weinig inspirerende omgeving, waar het criminele leven nadrukkelijk op de loer lag. Ziyech koos voor het voetbal, maar twee van zijn broers raakten op het verkeerde pad. “Soms kwam ik beneden en dan miste ik er een. Was-ie op pad, zullen we maar zeggen. Of zat in de gevangenis. Ik keek er niet eens meer van op.”

De moeder van Hakim Ziyech
© Instagram: @Hziyech

4. Het salaris van Hakim Ziyech

Hakim Ziyech heeft niet alleen zijn sportieve carrière stap voor stap opgebouwd, maar ook zijn financiële situatie is er met het jaar op vooruit gegaan. Foot Mercato wist dat de creatieve Marokkaan liefst 6 miljoen euro per jaar opstreek bij Chelsea. Dat bedrag had hij kunnen verdubbelen bij Al-Nassr, maar op het laatste moment ketste die transfer af. Daarna koos hij voor een overgang naar Galatasaray. Volgens het Turkse KAP heeft hij daarvoor wel wat salaris in moeten leveren. Ziyech verdient bij Galatasaray 3,6 miljoen euro per jaar. Netto, dat dan weer wel.

Volgens De Telegraaf had Ziyech bij Ajax een salaris van vier miljoen euro per jaar. Ook al niet misselijk overigens. Ajax nam hem in 2016 over van FC Twente en troefde de concurrentie af op salaris.

Het salaris van Hakim Ziyech is tien miljoen euro per jaar
© Instagram: @Hziyech

Jan van Halst begeleidde Ziyech destijds bij zijn transfer en deed in Rondo een boekje open over de buitenlandse interesse. “We hebben ook met Celta de Vigo gesproken. Op een gegeven moment zaten we met elkaar om tafel en boden ze hetzelfde salaris als hij bij FC Twente ook al verdiende. Toen zijn we na vijf minuten opgestapt.”

5. Ziyech stopte op zijn 17e al met school

Het is misschien niet verrassend, maar Hakim trapte liever een balletje dan dat hij in de schoolbanken zat. “Ik ging volgens mij voor het laatst toen ik 17 was”, vertelt hij in bij Andy in de auto. “Toen dacht ik: bekijk het lekker. Alles op voetbal. Ik was school echt zat, man. Ik liet mijn gezicht even zien en dan was het gelijk weer naar het stadion, Playstationnen.” Toch weet hij bij Touzani wel een lievelingsvak te noemen: wiskunde.

Hakim Ziyech maakte zijn school niet af
© Instagram: @Hziyech

ook interessant

De dochter van Mario Been lijkt niet op haar vader, en dat is maar goed ook. Jamie Been...

Ajax loopt behoorlijk te pronken met Frenkie de Jong, de man die naar verluidt voor 75 miljoen naar...

Edinson Cavani, net voor 63 miljoen overgenomen door PSG, is lekker op weg om populair bij zijn fans...

Steven Kruijswijk leek op weg naar winst in de Giro d’Italia, maar een val in de afdaling van...

Gertjan Verbeek is amper twee maanden trainer bij het Duitse FC Nürnberg, maar ligt nu alweer in de...

Ze is slim, knap en kan ook nog eens een aardig potje fietsen. Puck Moonen is hot, en...