Search
Close this search box.
Deze dingen wist je nog niet over Calvin Stengs

Van Feyenoord-salaris tot bekende vriendin: wat je niet wist van Calvin Stengs

Afgelopen zomer haalde Feyenoord Calvin Stengs terug naar de Eredivisie. Hij is herenigd met Arne Slot en moet bijdragen aan het kampioenschap en overwintering in de Champions League. Maar ben je wel volledig op de hoogte van de middenvelder annex buitenspeler? Na het lezen van dit artikel wel!

Stengs komt uit een gebroken gezin

Calvins ouders gingen uit elkaar toen hij jong was en zijn vader bemoeide zich niet met de opvoeding. Opvallend genoeg kwam hij vaderlief op zevenjarige leeftijd tegen bij AZ, waar papa Stengs in de jeugd werkte. Dankzij Calvins komst naar AZ werd de familieband hersteld, vertelde hij ooit in een openhartig Volkskrant-interview. “Op jonge leeftijd wist ik niet anders. Mijn vader was niet echt bij mijn leven betrokken. Ik had mijn moeder. En nu ben ik blij dat ik goed contact met pa heb, zoals het hoort. Hij is helemaal voetbalgek.”

Vriendin van Stengs is dochter Frank de Boer

Beau de Boer is de vriendin van Stengs
© Instagram: @Beaudeboer

We kunnen niet voorbijgaan aan het vriendinnetje van Calvin Stengs, ene Beau de Boer. Doet die achternaam iets vermoeden? Klopt, Beau is een van de bevallige dochters van Frank de Boer. Het is dik aan, want Calvin viert de afgelopen jaren steevast Sinterklaas én Kerstmis met de voetbalfamilie. Calvin kan prima opschieten met zijn schoonpa, vertrouwde hij Voetbal International toe. “Frank vindt me een goede speler en hij zegt daarbij dat ik nog veel te leren heb.” Dat Frank zijn schoonzoon als bondscoach van het Nederlands elftal negeerde voor het EK 2020, zal echter niet mee hebben geholpen.

Beau de Boer, de vriendin van Calvin Stengs
© Instagram: @Beaudeboer

Barcelona is de droomclub van Stengs

Hoewel Stengs in Amstelveen geboren is, is Ajax niet direct zijn favoriete ploeg. Tegenover de NOS zei de aanvaller dat hij vroeger niet in Ajax-pyjama sliep. Wat dan wél Calvins droomclub is? Het voormalig toptalent is in De Volkskrant glashelder: “Ik droom groot. Uiteindelijk wil ik de top halen. De top is Barcelona, dat is mijn club van jongs af aan. Sinds Ronaldinho.” Met AZ, OGC Nice, Royal Antwerp en Feyenoord heeft Stengs al een mooie cv opgebouwd, maar of Barcelona het eindstation wordt, dat valt te bezien.

© Instagram: @Calvinstengs

Calvin Stengs is vader

De liefde is tegenwoordig niet meer het enige wat Calvin Stengs en Beau de Boer bindt, maar de twee hebben ook samen een kind! Op 28 februari 2023 beviel Beau van hun eerste baby. Het werd een zoontje en ze gaven hem de naam Saint. Dat is Engels voor ‘heilig’. En dat de vriendin van Calvin heel blij is met de kleine Saint, blijkt wel uit het feit dat ze regelmatig babykiekjes op Instagram plaatst. En ook opa Frank komt weleens voorbij op de socials van zijn dochter Beau.

© Instagram: @Beaudeboer

Het salaris van Calvin Stengs bij Feyenoord

Calvin Stengs is een van de grootverdieners binnen de huidige selectie van Feyenoord. Afgelopen zomer was Feyenoord niet de enige club die Stengs dolgraag wilde overnemen van OGC Nice. Ook het Royal Antwerp was geïnteresseerd en bereikte zelfs al een akkoord van zes miljoen euro met de Franse club. Antwerp vond het jaarsalaris van Stengs echter te gortig. Hij verdiende 2,5 miljoen euro bruto per jaar bij Nice en Stengs wilde niet inleveren. Feyenoord wilde dieper in de buidel tasten. Volgens De Telegraaf verdient Stengs daardoor 1,25 miljoen euro netto bij Feyenoord.

© Instagram: @Beaudeboer

ook interessant

Het lijkt niet meer goed te komen tussen Beau van Erven Dorens en Wilfred Genee. Beau toonde zich...

Gaat lekker daar bij Sunderland. Voormalig aanvaller Adam Johnson is feestend in afwachting van zijn straf voor het...

Profvoetballers en overgewicht, het is een combinatie die je zelden ziet. Extra opvallend dus wanneer een voetballer zich...

Albert Rusnak; je zult hem misschien beter kennen als die FC Groningen-speler met dat gekke kapsel. De middenvelder...

De nationale competitie in Egypte is door zware rellen, waarin zelfs tientallen doden vielen, stilgelegd. De regering heeft...

Baanwielrenster Elis Ligtlee heeft zaterdagavond goud gewonnen op de Olympische Spelen. De 22-jarige Nederlandse wist iedereen achter zich...