Search
Close this search box.
Peter

Derksen wil Peter R. niet in VI

Trouwe kijkers van VI weten al langer dat Johan Derksen een gruwelijke hekel heeft aan Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever heeft zich nu zelf uitgelaten over de reden achter die haat.

Geheel in lijn met Peter’s werkgebied had dat alles te maken met een misdrijf, zo schrijft hij in het fanblad Ajax Life. Een inmiddels ontslagen en veroordeeld VI-verslaggever had namelijk ingebroken in de mailbox van twee Ajax-prominenten en met gestolen informatie een artikel geschreven.

De Vries noemde Derksen, toen nog hoofdredacteur van Voetbal International, medeschuldig aan dat incident. Hij had immers het artikel, met daarin de gestolen informatie, onder ogen gekregen.

“Derksen had het in mijn ogen kunnen en moeten weten, want de ‘list en bedrog’ droop er vanaf, maar het verlangen naar een primeur won het van een kritische vraagstelling”, stelt de wijsneuzerige tv-presentator.

Een interview van Wilfred Genee met Peter R., waarin hij deze beschuldigingen ook uitte, werd door Johan in de prullenbak gegooid en mocht niet gepubliceerd worden in VI.

Ook het televisieprogramma kan door die wrok nooit gebruik maken van Peter’s onuitputtelijke kennis, want een uitnodiging om aan tafel te schuiven is uit de boze: “Tot op de dag van vandaag leidt dat tot een onverbiddelijk veto van Johan Derksen.”

ook interessant

De ECA (European Club Association) is druk bezig met financial fairplay. Echter is ook het ‘tegengaan van kinderhandel’...

Chelsea wist gisteren het uiterst productieve Manchester City te kloppen met 0-1. Chelsea-trainer José Mourinho liet zijn team,...

Voetbal Inside maakt meer kapot dan je lief is. Dat blijkt wel uit het verhaal van ‘Matchfixing-Marcel’, de...

Marrit Leenstra reed zojuist een prima rit op de 1.500 meter. Benieuwd of deze leuke dame al aan...

Een bizar incident na een wedstrijd van IJsselmeervogels. De ploeg in de Topklasse liep tegen een uitnederlaag aan...

Bij het inspecteren van wedstrijden gaat de UEFA ver. Heel ver. Zo werd PSV op de vingers getikt...