Search
Close this search box.
Peter

Derksen wil Peter R. niet in VI

Trouwe kijkers van VI weten al langer dat Johan Derksen een gruwelijke hekel heeft aan Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever heeft zich nu zelf uitgelaten over de reden achter die haat.

Geheel in lijn met Peter’s werkgebied had dat alles te maken met een misdrijf, zo schrijft hij in het fanblad Ajax Life. Een inmiddels ontslagen en veroordeeld VI-verslaggever had namelijk ingebroken in de mailbox van twee Ajax-prominenten en met gestolen informatie een artikel geschreven.

De Vries noemde Derksen, toen nog hoofdredacteur van Voetbal International, medeschuldig aan dat incident. Hij had immers het artikel, met daarin de gestolen informatie, onder ogen gekregen.

“Derksen had het in mijn ogen kunnen en moeten weten, want de ‘list en bedrog’ droop er vanaf, maar het verlangen naar een primeur won het van een kritische vraagstelling”, stelt de wijsneuzerige tv-presentator.

Een interview van Wilfred Genee met Peter R., waarin hij deze beschuldigingen ook uitte, werd door Johan in de prullenbak gegooid en mocht niet gepubliceerd worden in VI.

Ook het televisieprogramma kan door die wrok nooit gebruik maken van Peter’s onuitputtelijke kennis, want een uitnodiging om aan tafel te schuiven is uit de boze: “Tot op de dag van vandaag leidt dat tot een onverbiddelijk veto van Johan Derksen.”

ook interessant

Het was een belabberde, laatste NOS-klus voor Jack van Gelder gisteravond. Oranje verloor immers met 3-0 van Turkije, waarmee...

Een meute Feyenoord-fans in één vliegtuig met een blonde stewardess, dat moet haast wel fout gaan. Toch was...

Grof geld wordt al jaren neergeteld voor Nederlands talent en daar zal Frenkie de Jong geen uitzondering op...

Alle kijkers van Temptation Island weten het: de deelnemers zullen niet gauw een nobelprijs winnen. Kandidaat Mezdi deed vorige maand...

Het heeft door wat problemen even geduurd voordat PSV een geschikte Esporter had, maar het is nu dan...

De onfortuinlijke Erik Pieters traint weer met de selectie van PSV mee. Na een revalidatieprocedure van meer dan...