Search
Close this search box.
derksen-minder-marokkanen

Derksen: “Minder Marokkanen bij clubs, want het zijn lastpakken”

Het was alweer effe geleden dat de mannen van VI een bommetje lieten ontploffen, maar gelukkig weet je als kijker dat dat in de voetbalshow nooit lang kan duren. Johan Derksen betoogde gisteravond namelijk dat clubs gebaat zijn bij minder Marokkanen.

“Er zijn clubs, die willen geen Marokkaanse spelers”, stak de zeiksnor van wal. “Of één, want als je er twee of drie hebt heb je meteen een Marokkaans kliekje. En buiten Ziyech blinken ze niet uit in wedstrijdmentaliteit.”

Hij vervolgt: “Dat soort spelers zorgen toch vrij veel voor overlast, het zijn vaak lastpakken. Bij PSV, dat rechtsbuitentje, daar was geen garen mee te spinnen. Op die speelveldjes zijn ze heel balvaardig, maar vaak ook niet heel erg geschikt voor gedisciplineerd voetbal.”

Wilfred Genee schrok duidelijk van de uitspraken van zijn collega. “Dit is wel heel erg pittig hè, wat je hier zegt. Behoorlijk ongenuanceerd”, sprak de presentator. Dat werd beaamd door Hans Kraay jr., die stelde dat er een hoop frisse, Marokkaanse voetballers te vinden zijn.

Niet volgens Derksen. “Het is allemaal wel heel politiek correct wat jullie hier zeggen, maar er zijn toch heel wat clubs naar de klote gegaan omdat ze toevallig langs een Marokkaanse wijk lagen”, vond hij. “Dan krijgen Marokkaanse jongens de overhand en dat functioneert haast nergens. Nederlandse jongens gaan dan naar een andere club, want die willen niet met negen jongens spelen die niet met hun blote kont in de douche durven. Dat soort cultuurverschillen.”

Dan besluit hij, met voortschrijdend inzicht: “Ik zal morgen wel weggezet worden als racist, maar ik praat uit ervaring. Ik ben ooit verhuisd uit Gouda vanwege Marokkaanse jongeren, dus ik weet er alles van.”

ook interessant

Newcastle United krijgt behoorlijk wat Nederlandse invloeden. Daryl Janmaat is bijna rond met de Engelse club. Newcastle betaalt...

FC Barcelona heeft een nieuwe trainer. De Catalaanse club heeft zojuist via Twitter bevestigd dat Luis Enrique vanaf...

Het is voor Feyenoord geen must om spelers te verkopen in de komende transferperiode. Technisch directeur Martin van...

Ajax speelt woensdagavond in de strijd om de KNVB Beker tegen Scheveningen. Dat is de club waar cultheld...

Een ballenjongen in de Boliviaanse competitie was de held van de dag toen tijdens het duel tussen The...

Nicolo Pozzebon maakte afgelopen zomer met zijn prachtige vriendin de overstap naar FC Groningen. Heel lang hield die...