Search
Close this search box.
Johan Derksen

Derksen: ‘Iedereen monddood door Van Gaal’

Tv-presentator Johan Derksen neemt zijn woorden over Louis van Gaal niet terug. Hij noemde de bondscoach onder meer een ‘gevaarlijke gek’, in het voetbalprogramma VI.

Spijt dat hij de grenzen van het fatsoen daarmee ver heeft overschreden, heeft hij niet. Hij doet er zelfs nog een schepje bovenop. “Louis van Gaal gedraagt zich als een autoritaire gek uit de jaren ’50,” zegt Derksen.

“Die mening verkondig ik al jaren. Van Gaal is een vakbekwaam trainer, maar de manier waarop hij met mensen en de media omgaat, vind ik walgelijk. Hij heeft van iedere speler een sprekende pop gemaakt en het liefst zou hij dat met journalisten ook doen. Ik vind hem een rare man die ik niet serieus kan nemen.”

Met de reactie van de bondscoach, kan de ex-hoofdredacteur van VI weinig. “Ik mag een mening over hem hebben en hij over mij.”

Dat het er allemaal niet leuker op wordt, geeft Derksen toe: “Maar is dat mijn schuld? Van Gaal heeft zichzelf op een voetstuk geplaatst. Alsof hij de belangrijkste is en niet de voetballers. Hij heeft iedereen monddood gemaakt. Dat past niet in deze tijd en al helemaal niet bij het Nederlands Elftal. Ten tijde van Cruijff en Van Hanegem waren zíj de baas en niet de bondscoach. Hetzelfde geldt voor Van Basten en Gullit. Maar de huidige ploeg praat alleen Louis van Gaal naar de mond.”

ook interessant

Het was nogal een apart gezicht, de Itiaalse stijlicoon Graziano Pellè in een shirt van het Nederlands elftal....

Piet Velthuizen heeft tijdens zijn vakantie volop genoten van de hamburgers, frietjes en pizza’s. De doelman van Vitesse...

Het wordt een pijnlijk EK voor ons Nederlanders. Terwijl zelfs landen als Noord-Ierland en Albanië zich opmaken voor...

Geen topmodellen voor Lionel, hij is nog altijd samen met zijn jeugdliefde. Dit is de beeldschone vrouw van...

Na een teleurstellende 4-1 afgang tegen Noorwegen staan de Oranjevrouwen vanavond voor een schier onmogelijke opgave om zich...

Neymar bracht gisteren Camp Nou in extase door in zijn spiksplinternieuwe Barcelona-tenue een balletje hoog te houden. Ook...