Search
Close this search box.
Johan Derksen

Derksen: ‘Iedereen monddood door Van Gaal’

Tv-presentator Johan Derksen neemt zijn woorden over Louis van Gaal niet terug. Hij noemde de bondscoach onder meer een ‘gevaarlijke gek’, in het voetbalprogramma VI.

Spijt dat hij de grenzen van het fatsoen daarmee ver heeft overschreden, heeft hij niet. Hij doet er zelfs nog een schepje bovenop. “Louis van Gaal gedraagt zich als een autoritaire gek uit de jaren ’50,” zegt Derksen.

“Die mening verkondig ik al jaren. Van Gaal is een vakbekwaam trainer, maar de manier waarop hij met mensen en de media omgaat, vind ik walgelijk. Hij heeft van iedere speler een sprekende pop gemaakt en het liefst zou hij dat met journalisten ook doen. Ik vind hem een rare man die ik niet serieus kan nemen.”

Met de reactie van de bondscoach, kan de ex-hoofdredacteur van VI weinig. “Ik mag een mening over hem hebben en hij over mij.”

Dat het er allemaal niet leuker op wordt, geeft Derksen toe: “Maar is dat mijn schuld? Van Gaal heeft zichzelf op een voetstuk geplaatst. Alsof hij de belangrijkste is en niet de voetballers. Hij heeft iedereen monddood gemaakt. Dat past niet in deze tijd en al helemaal niet bij het Nederlands Elftal. Ten tijde van Cruijff en Van Hanegem waren zíj de baas en niet de bondscoach. Hetzelfde geldt voor Van Basten en Gullit. Maar de huidige ploeg praat alleen Louis van Gaal naar de mond.”

ook interessant

Afgelopen week toonden we nog een keeper die trucjes wilde doen in de 16 en daardoor een dom...

Laat het maar aan Sylvie Meis over om het internet in rep en roer te krijgen. Om een...

Eljero Elia kondigde vlak na de wedstrijd zijn vertrek bij Feyenoord al aan, maar fans zijn nog in...

In Nederland hadden we een paar jaar geleden Jhonny van Burgerking, maar die is een slanke den vergeleken...

Kijk, we kunnen wel een overzicht samenstellen van mooiste sportmomenten, maar dat doen zoveel sites. En eerlijk, stiekem...

FIFA-baas Sepp Blatter kwam tijdens de WK-loting nogal in opspraak door slechts twaalf seconden stilte in acht te...