Search
Close this search box.
Ouders, afkomst en vriendin: alles over Denzel Dumfries

Afkomst, vriendin en salaris: alles over Denzel Dumfries

Het verhaal van Denzel Dumfries kan rechtstreeks in een jongensboek. In 2013 speelde hij nog bij de amateurs van Barendrecht, tien jaar later staat hij in de Champions League-finale. Wat is zijn afkomst en wie is zijn vriendin? Tijd om in het privéleven van de back te duiken! Wij vertellen je alles over Denzel Dumfries.

In het kort:

Ouders en afkomst Denzel Dumfries

Denzel Dumfries is geboren in Rotterdam en groeide op in Barendrecht. Dat deed hij in een gezin van zes personen. Zijn vader Boris, zijn moeder Marleen, zijn twee jaar oudere zus Demelza, zijn drie jaar jongere zusje Daniëlle en zijn zes jaar jongere broertje Donovan woonden bij hem in huis. Zijn vader komt uit Aruba, terwijl zijn moeder Surinaamse roots heeft.

Demelza gaf Denzel Dumfries ooit de bijnaam Pietje Bel, nadat hij de banden van haar fiets had laten leeglopen. Vader Boris had een bestuurlijke functie in een Nederlandse zorginstelling.

Boris en Marleen zijn de ouders van Dumfries, die roots uit Aruba en Suriname heeft
© Twitter & LinkedIn

De vriendin van Dumfries

Denzel Dumfries heeft al vele jaren een relatie. Zijn vriendin heet Jaimy Kenswiel. Jaimy komt uit Rotterdam en kreeg in 2015 een relatie met Dumfries. Toen Dumfries in Heerenveen en Eindhoven voetbalde, is Jaimy altijd in Rotterdam blijven wonen. Inmiddels is ze wel met Dumfries meeverhuisd naar Milaan. Jaimy richtte de webshop Four Thousand 4000 op, waar je kleding voor mannen en vrouwen kunt kopen. Daarnaast werkt ze voor zichzelf als partyplanner, stylist en heeft ze met Lovely Booth haar eigen bedrijf.

Lees ook: Dit is de vriendin van bliksemschicht Denzel Dumfries

Jaimy Kenswiel is de vriendin van Denzel Dumfries
© Instagram: @Jaimykens

Het salaris van Denzel Dumfries 3 miljoen

In de zomer van 2021 maakt Dumfries voor een bedrag van ruim 14 miljoen euro de overstap van PSV naar Internazionale. Hoewel zijn salaris bij PSV niet bekend was, zal hij er ook financieel flink op vooruit zijn gegaan. Volgens het in Inter gespecialiseerde SempreInter strijkt Dumfries momenteel 3 miljoen euro per jaar op. De vleugelverdediger werd al direct een van de grote uitblinkers maar tekende destijds een contract voor vier seizoenen. Daardoor is zijn salaris in de tussentijd niet opgewaardeerd. Medio 2022 klopte Chelsea op de deur voor de Nederlander, maar Inter vond het bod van dertig miljoen euro te laag. Anders had Dumfries hoogstwaarschijnlijk nog een stuk meer verdiend.

Jaarsalaris van Denzel Dumfries bij Inter is 3 miljoen euro
© Instagram: @Ddumfries2

Bekende neven van Dumfries

De naar de Amerikaanse acteur Denzel Washington vernoemde voetballer heeft nog twee bekende sporters in de familie. Dumfries is de neef van (voormalig) kickboksers Jason en Jahfarr Wilnis. Jason is voormalig kampioen van de Glory middengewichten en de laatste winnaar van de Showtime 85-MAX. Jahfarr Wilnis komt nog altijd uit in de zwaargewichtdivisie van Glory. Hij werd ooit wereldkampioen bij de Enfusion Heavyweight. Dat onverzettelijke zit duidelijk wel in de familie dus.

Jason en Jahfarr Wilnis zijn de neven van Denzel Dumfries
© Instagram: @Ddumfries2

Tweevoudig international van Aruba

Denzel Dumfries beleefde (vooral individueel) de laatste jaren flinke successen met het Nederlands elftal, maar hij begon zijn interlandcarrière bij Aruba. Toen hij nog bij de amateurs speelde, had het eiland hem al op de radar. Hij deed twee keer mee in een vriendschappelijke oefeninterland. Toen het land van zijn vader hem ook wilde inzetten tijdens een officiële interland, weigerde Dumfries. Dat was achteraf een zeer verstandige keuze, want hij groeide later uit tot een van de sterren van het Nederlands elftal. Wie had dat toen ooit gedacht?

Denzel Dumfries speelde twee interlands voor Aruba
© Instagram: @Ddumfries2

Toenmalig bondscoach van Aruba Giovanni Franken vertelde aan Voetbal International hoe dat destijds ging. “Hij zei gewoon, met nul minuten ervaring in het betaalde voetbal, dat-ie voor Oranje koos. In het begin iedereen lachen, natuurlijk, tot men begreep dat-ie serieus was. Ja, toen gebeurde er wel wat. Aruba is een trots eiland, dus Denzel werd gezien als een verrader.”

ook interessant

Hij had weinig tijd nodig om uit te groeien tot belangrijke schakel bij Bayern München. Maar wie is...

Wij zijn er nog niet uit: is dit nu de mooiste FIFA-goal ooit, of is de keeper gewoon...

Ze is zelf de eerste die toegeeft dat ze niet vies is van een beetje plastische chirurgie en...

De kampioensschaal van de Nederlandse eredivisie zal dit weekend richting Arnhem trekken. Dat meldt de KNVB via Twitter....

Net als vorig jaar trok Johan Derksen ook dit seizoen zijn arsenaal beledigingen uit de kast. Eljero Elia...

Deze goal vergeet je niet snel meer, wat een doelpunt:

...