Search
Close this search box.

Alles over de Modezaak Dejacque uit Oldenzaal

De kans is groot dat je modezaak Dejacque weleens bent tegengekomen op sociale media. De damesboetiek is niet alleen bekend in Oldenzaal en omstreken, maar vergaarde bekendheid in heel het land door uit te groeien tot een hit op Facebook. Daarom komen klanten van heinde en verre om kleding te halen in Oldenzaal. In dit artikel lees je alles over het succes van Dejacque.

Jarenlang vormden de Twentse Debby van der Zande (48) en Saskia Bouwmeester (44) samen dé gezichten van damesboetiek Dejacque. De modezaak begon als lokale onderneming, maar kreeg al snel meer bekendheid in de regio. Beide dames beschikken namelijk een gouden combinatie: gevoel voor ondernemen en modieus inzicht. Zo groeide Dejacque al snel uit tot een regionaal succes, maar de hoogtijdagen volgden pas echt toen het duo begon met modevideo’s plaatsen op Facebook.

Dejacque hit op Facebook

In de video’s gaven zij fashionadviezen en hadden ze tegelijkertijd ruimte om hun kleding te promoten. Dat bleek een doorslaand succes, want een scala aan video’s ging viraal in Nederland en het volgersaantal ontplofte. Inmiddels heeft de Facebook-pagina van Dejacque meer dan 285.000 (!) volgers. En het klinkt als een heel eenvoudig recept, maar de drempel om jezelf te filmen en dat online te plaatsen, is hoog. Vooral in die tijd. In gesprek met Classy vertelde Debby dat ze het in de beginperiode ook heel moeilijk vond. “Mensen zeiden: ‘Zie die Debby nou, wat is ze aan het doen?’ Voor die tijd was het best heftig. Zo zie je maar, de aanhouder wint.”

Dejacque eigenaressen

Debby begon de video’s in haar eentje en later werd Saskia haar compagnon. Zij stopte met haar nagelstudio om samen met Debby Dejacque te gaan runnen. Inmiddels heeft Saskia de aandelen van Debby overgenomen en is ze alleen eigenaar. Dat betekende ook dat ze de video’s op Facebook helemaal zelf moest gaan doen. “Ik vond de filmpjes in het begin heel spannend, maar als ik terugkijk naar de eerste video en hoe ik het nu doe, ben ik wel gegroeid”, aldus Saskia bij Tubantia.

Hoe ziet Dejacque eruit?

Dejacque uit Oldenzaal

Dejacque bevindt zich in de Bisschopstraat 39 in Oldenzaal. Maar het succes is zo groot, dat het pand eigenlijk wat aan de kleine kant is. Achter de winkel heeft Dejacque een ruimte van dertig vierkante meter waar vrijwel alles gebeurt. Het klantcontact, de inkoop, verkoop, promotie, orders behandelen, strijken van de kleding en het dient als opslag. “De dames moeten zittend op dozen hun koffie drinken. Dat kan gewoon niet meer”, erkende ook Saskia. Daarom huurde ze al een tijdje een pand aan de overkant van de straat, maar inmiddels heeft ze ook het pand naast Dejacque gehuurd.

Dejacque modezaak

Dat was een flinke investering en dus ook een groot risico. “Maar mijn gevoel zei dat ik het moest doen. Verder groeien kan alleen door extra ruimte erbij te huren. En nu maar hopen dat het goed uitpakt. Maar ja, ondernemen betekent nu eenmaal dat je ook risico’s moet durven nemen.” Het belteam, dat bestaat uit zes dames, heeft nu een eigen kantoor in het nieuwe pand. De ruimte achter de winkel is alleen nog maar bestemd voor de voorraad. Daarnaast is er het een en ander opgeknapt. Daarmee neemt Saskia afscheid van een stressvolle periode. “Ik heb veel depri-momenten gehad, maar heb het gevoel dat 2024 echt mijn jaar wordt.”

Dejacque damesboetiek

Succesformule

Zo kan Dejacque de volgende stappen zetten in de groei. Het is al een succesvolle zaak met leuke en exclusieve kleding, die inspeelt op de laatste trends van de mode. De producten zijn behoorlijk uniek en kun je over het algemeen niet zomaar op het internet vinden. Dejacque probeert de kleding exclusief te kopen in diverse wereldsteden en maakt gebruik van beperkte oplages. Dit alles maakt Dejacque een echte succesformule.

Dejacque kleding

@vriendinvanchucky

#dejacque #oldenzaal #energiecrisis #geengeld #kledingzaak #verkoper #winkel #shoppen #debby #xbyzca #fy #fypシ゚viral #fyp #fyy #viraalgaanisookgaan #laatditviraalgaan #viraal #nederland #voorjou #voorjoupage #voorjullie #jankie #geldmoetrollen #belachelijk #NL #twente #overijssel #dagelijksecontent #tikkie

♬ origineel geluid – Vriendin van Chucky

ook interessant

We zien elke week wel een mogelijke scharrel van Cristiano Ronaldo voorbij komen (sla dit lijstje er maar...

Jasper Cillessen is de grootste droogkloot op de Nederlandse voetbalvelden en trekt die lijn op het interwebz gewoon...

Na de heuglijke berichten rondom de geboorte van Xess Xava en de übercute foto van het jochie is...

Pikante onthullingen op 100% NL over het verleden van René van der Gijp. De flamboyante analist blijkt namelijk...

Arek Milik is een topspits in wording en daar profiteren zowel Ajax als het Poolse elftal van. Achter...

Een bekend fenomeen: ballenjongens die bij een voorsprong van hun ploeg de bal het liefst niet naar de...