Search
Close this search box.
Heeft Fresia Cousino Arias een vriend?

Vraag van de dag: heeft Fresia Cousiño Arias een vriend?

Fresia Cousiño Arias was één van de deelnemers aan Wie is de Mol. De ESPN-presentatrice werd door Johan Derksen omschreven als ‘schatje met verstand van voetbal’. Stiekem een oogje op deze dame van Chileense afkomst? Oftewel: heeft Fresia al een vriend? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Vriend Fresia Cousino Arias
© Pro Shots

Het antwoord is nee: Fresia is momenteel vrijgezel. De presentatrice had een relatie met filmmaker Brian Bijvoet, maar de twee zijn hun eigen weg gegaan, zo lijkt het. Gezamenlijke Insta-foto’s zijn haastig weggehaald, en op Brian’s profiel is hij in innige omhelzing met een andere dame te zien. Kan zijn zus zijn, maar alles wijst erop dat de liefde met Fresia over is. Dus: mocht je haar tegenkomen in haar woonplaats Amsterdam, dan kun je gerust je beste openingszin proberen.

Fresia heeft geen vriend, maar krijgt wel veel aandacht

Je moet in ieder geval van goede huize komen, want tegenover Voetbalzone verklapt Fresia dat ze veel berichten krijgt. “Ik kijk wel eens in die aparte inbox van mensen die ik niet volg, maar dat ga ik niet allemaal af. Er zitten ook heel rare dingen tussen. Foto’s… Moet ik verder gaan? Nee toch? Of reacties van ‘Oh, daar heb je haar weer!”

Fresia mag met haar 30 jaar dan een jonkie zijn, ze heeft jarenlange tv-ervaring. Ze was op haar 16e al actief bij TMF, en kwam daarna via Ajax TV bij FOX Sports (tegenwoordig ESPN) terecht. Samen met Hélène Hendriks en Aletha Leidelmeijer is ze één van de welkome vrouwelijk gezichten tussen al dat mannelijke voetbalgeweld.

Tegen Voetbalzone stelt ze dat er nog wel wat te winnen valt: “We moeten het niet groter maken dan het is, maar vrouwen worden anders beoordeeld dan mannen. Als ik een beetje kritisch ben op een trainer, ben ik meteen een dominant type, een temperamentvol, pittig ding. Maar als een man het doet, is het een goede journalist die strak interviewt.”

Fresia Cousino Arias
© Instagram

Die scheve verhoudingen gelden net zo goed voor uiterlijke kenmerken, vindt Fresia. Ze is bang om afgeserveerd te worden als ze ouder wordt. “Het is zo dat we niet graag naar oude vrouwen kijken. Bij mannen kijken we naar de inhoud en bij vrouwen moet het er ook leuk uitzien. Denk je dat ik ook de kans had gekregen als ik twee tanden in mijn smoel had gehad en mijn ogen helemaal scheef stonden? Nee hoor. Voor mannen ligt dat toch anders.”

Wij gunnen je in ieder geval decennialang bestaan op de buis, Fresia! En een leuke vriend, natuurlijk.

Meer over Fresia en ESPN

Vriend van Fresia
© Instagram
Is Fresia Cousino Arias vrijgezel?
© Instagram
Vriend Fresia
© Instagram
De vriend van Fresis
© Instagram

ook interessant

Schijnbaar wordt er vanavond een wedstrijdje in Estland gespeeld, maar als je daar geen zin in hebt kun...

PSV heeft hernieuwde interesse getoond in Cambuur-huurling Marcel Ritzmaier. De Oostenrijkse aanvaller maakt een uitstekende indruk bij de...

De haat onder Ajax-supporters voor oud-Feyenoorder John Guidetti is groot, maar je kunt het ook overdrijven. Eén Amsterdamse...

FC Barcelona heeft een record-omzet over het afgelopen seizoen, dat heeft de club bekendgemaakt tijdens de presentatie van...

Merkwaardig voorval: een voetballer wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald door een andere speler, met de bal nog...

Het is actrice Halina Reijn opnieuw gelukt een voetballer te strikken. De 41-jarige Halina (onder andere bekend van...