Search
Close this search box.

De voordelen van een horloge

Ben jij een groot liefhebber van horloges? In dat geval begrijpen wij dat al te goed, want het dragen van een horloge kent veel fijne voordelen. Maar wat zijn nu eigenlijk de precieze voordelen van een horloge? Veel mensen dragen een horloge, maar waarom dragen mensen ze dan precies? In dit artikel gaan wij de belangrijkste voordelen van een horloge bespreken. Daarbij kijken we niet alleen naar het verleden van horloges, maar ook naar de toekomst.

Een horloge is een echt statussymbool
In onze Westerse samenleving hebben wij andere waarden dan in vele andere plaatsen op de wereld. We leven immers in een kapitalistische samenleving en dat heeft het Westen veel moois gebracht. De welvaart is namelijk flink gestegen en tegenwoordig hebben ook mensen uit lagere klassen meer kansen om zichzelf omhoog te werken op de maatschappelijke ladder. In de Westerse samenleving spelen statussymbolen ook een belangrijke rol. Dit behoort tot onze cultuur. De automobiel is bijvoorbeeld een echte statussymbool, maar een horloge ook. Met het dragen van een prachtig horloge draag jij iets uit. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Rolex horloges. Het kan je dan ook veel voordelen opleveren. Mensen kijken namelijk niet alleen naar het innerlijk, maar ook naar het uiterlijke plaatje.

Een horloge is zeer functioneel
Hierboven hebben we het gehad over het uiterlijke aspect van een horloge, maar uiteraard is een horloge ook zeer functioneel. Een horloge wordt immers gebruikt om de tijd te controleren. Nu moeten we wel stellen dat dit in ons tijdperk minder noodzakelijk is dan vroeger het geval was. Het punt is namelijk dat vrijwel iedereen in de Westerse wereld een smartphone heeft. Daar kun je ook zien hoe laat het is. Deze moet je echter wel weer uit je zak halen. Bovendien kan je telefoon leeg zijn. Met een horloge kun je de tijd altijd zeer snel bekijken.

Tegenwoordig zijn er horloges met zeer veel functies. Je hebt tegenwoordig namelijk zogenaamde smartwatches. Dit zijn horloges die je in verbinding kunt brengen met je smartphone. Wat dat betreft kun je de evolutie van horloges vergelijken met de evolutie met mobiele telefoons. De primaire functie van een mobiele telefoon was bellen. Later kwam daar het sturen van teksten bij en tegenwoordig gebruikt men een smartphone voor bijna alles. Dit kun je ook doortrekken naar een horloge. Aanvankelijk werd deze enkel gebruikt om de tijd te controleren. Tegenwoordig hebben deze ook veel meer functies.

Een horloge kan emotionele waarde hebben
Een kwalitatief horloge kan zeer lang functioneel blijven. Dit betekent dan ook dat er bepaalde horloges zijn die langdurig in één specifieke familie circuleren. Een dergelijk horloge brengt veel emotionele waarde met zich mee. Veel mensen erven bijvoorbeeld een horloge van hun vader of moeder. Een horloge is daarmee niet puur uiterlijk vertoon, maar voor veel mensen kan het een manier zijn om een verlies gemakkelijker te verwerken. Dat je toch nog een soort van herinnering aan een dierbare hebt.

Conclusie
In dit artikel hebben wij de voordelen van een horloge besproken. Hopelijk heb je iets gehad aan het lezen van dit artikel en heb jij nieuwe kennis kunnen verwerven.

ook interessant

Thomas Müller kent geen genade voor zijn ploegmaat Arjen Robben. De Duitse aanvaller lacht in de Bayern-kleedkamer smakelijk om...

Vandaag werd in de Jupiler League Willem II – Jong PSV uitgevochten. Bij Jong PSV speelde de selectiespelers...

Een grote verrassing in de Formule 1, want Ferrari moet voor komend seizoen de keuze maken voor een...

Iedereen weet dat Didier Drogba een absolute eindbaas is, en het volgende nieuws verbaast ons dus helemaal niet....

Thierry Baudet is vastbesloten de gevestigde orde in Den Haag omver te gooien, en krijgt daar deze maand...

Het nieuws waar iedereen sinds zondagavond bang voor was is vandaag in Italië bevestigd middels een mri-scan. Kevin...