Search
Close this search box.
van-persie-ging-van-arsenal-naar-manchester-united

De ‘volgwaardigste’ voetballers op Twitter

Heel bekend Nederland zit tegenwoordig op Twitter en ook onze favoriete voetballers zijn niet meer weg te denken van de website. Wat meer is, verschillende van de meest gevolgde Nederlanders zijn voetballers. Voor wie door dat grote bos de bomen niet meer ziet, zetten wij de meest ‚volgwaardige’ voetballers uit binnen- en buitenland op een rijtje.

Robin van Persie @Persie_Official

Naast nationale held is Robin van Persie ook een fervent Twitteraar.@Persie_Official biedt je een kijkje achter de schermen van ManUnited en het Nederlandse Elftal. Zijn ontmoeting met Diego Maradona, bijvoorbeeld, kon hij zijn fans natuurlijk niet onthouden. Hij houdt het echter niet uitsluitend bij voetbal, maar geeft ook zijn persoonlijke interesses, zoals darts, een plaats op zijn account.

Screen Shot 2015-03-27 at 20.07.05

Neymar Jr. @neymarjr

Je kent er het best wat Portugees voor, maar alleen al voor de foto’s is het interessant Neymar te volgen op Twitter. Je krijgt een unieke kijk in zowel zijn professionele als zijn privé-leven. Na zijn zware blessure tijdens de Wereldbeker leek Neymar zichzelf te troosten met pokeren. Hij volgt daarmee een trend die steeds meer voetballers van zijn kaliber volgen, maar houdt het momenteel wel bij amateur spel. Als jij ook door het pokervirus gebeten bent, oefen je best eerst online voordat je het opneemt tegen big whales als Neymar. Op deze Top10online-site vind je gemakkelijk een betrouwbare website waar dat kan.

Screen Shot 2015-03-27 at 20.08.03

Irfan Bachdim @IrfanBachdim10

Is officieel de meest gevolgde Nederlandse voetballer op Twitter. De minder bekende voetballer is international van Indonesië en speelt voor Persema Malang in Oost-Java, en heeft maar liefst 4,44 miljoen volgers. En voor wie wel houdt van wat vrouwelijk schoon: Irfan maakt veel ruimte op zijn account voor zijn prachtige vrouw Jennifer, een ware fashionista.

Screen Shot 2015-03-27 at 20.09.19

Demy de Zeeuw @DemydeZeeuw

Demy de Zeeuw, die dit seizoen bij NAC Breda voetbalt, heeft misschien niet eenzelfde indrukwekkend aantal volgers als Bachdim of van Persie, maar hij is wel een van de meest actieve en interactieve Twitteraars onder de oranje voetballers. Hij verdient een plaats in dit rijtje omdat hij duidelijk graag met zijn fans in contact staat en zijn liefde voor voetbal met veel enthousiasme deelt.

Screen Shot 2015-03-27 at 20.10.09

KNVB @KNVB

Voor alle nieuws over het Nederlands elftal moet je uiteraard de Twitterfeed van KNVB volgen. Zij plaatsen ook veel interessante en leuke foto’s en filmpjes.

Screen Shot 2015-03-27 at 20.10.44

Wayne Rooney @WayneRooney

Ook Engelands favoriete speler Wayne Rooney deelt zijn interesses buiten het voetbal met zijn fans, zoals zijn passie voor golf en zijn familie. Ook zijn liefdadigheidsprojecten komen aan bod.

Screen Shot 2015-03-27 at 20.11.28

Ronaldinho @10Ronaldinho

Ook het account van Ronaldinho is het volgen waard voor de foto’s alleen. De Braziliaanse legende deelt er zowel wedstrijdfoto’s als foto’s achter de schermen.

Screen Shot 2015-03-27 at 20.12.06

Cristiano Ronaldo @Cristiano

Voetballers met kinderen kunnen het meestal niet nalaten hen op Twitter te tonen. Zelf superster Ronaldo plaatst spontane familiekiekjes in zijn feed. Daarnaast houdt hij je uiteraard ook op de hoogte van zijn doen en laten bij Real Madrid.

ook interessant

Het leek zo spontaan: alle voetballers die afgelopen week met een banaan op de foto gingen tegen rasicme....

Een bijzondere dag was het voor Zlatan Ibrahimovic vandaag. Van de speler van Paris St. Germain is in...

Galatasaray werd gisteravond kampioen zonder zelf in actie te komen! Wesley Sneijder had dus genoeg tijd om even...

Het zag er niet zo lekker uit, het hoofd van de Italiaanse verdediger Manuel Pasqual. De keiharde elleboogstoot...

Manchester United leek al lange tijd op jacht naar Louis van Gaal als nieuwe trainer, maar de Spaanse...

Niet alleen in Nederland heeft bondscoach Dick Advocaat zich onsterfelijk belachelijk gemaakt met zijn uitspraak dat Zweden nooit...