Search
Close this search box.
Sneijder en Huntelaar

De 5 duurste Eredivisie-spelers

De duurste Eredivisie-spelers zijn niet allemaal Nederlanders. In de top-5 van spelers die het meest opleverden voor Nederlandse clubs staan wel vier landgenoten, maar de (gedeelde) allerduurste is een Pool. Ajax is hofleverancier in deze top vijf, die drie spelers van de Amsterdammers bevat. PSV levert twee spelers af.

Op nummer één staan twee spelers gelijk, Arek Milik van Ajax en Memphis Depay van PSV. Zij leverden beiden naar verluidt zo’n 34 miljoen euro op voor hun clubs. Luis Suarez valt door de nieuwe transfer van Arek Milik net buiten de top 5 met 24,5 miljoen. Vincent Janssen staat met 22 miljoen euro op plek zeven in duurste eredivisie-transfers.

Zie hier de top vijf duurste eredivisie-spelers ooit:

5. Klaas Jan Huntelaar – 2008 – €27 miljoen

Klaas-Jan werd door Ajax voor zo’n 9 miljoen euro aangetrokken, maar werd uiteindelijke na een paar succesvolle jaren voor het driedubbele verkocht. Huntelaar vertrok voor ongeveer €27 miljoen van Amsterdam naar Real Madrid.

Klaas Jan Huntelaar na een goal voor Ajax © Pro Shots
Klaas Jan Huntelaar na een goal voor Ajax © Pro Shots

4. Wesley Sneijder – 2007 – €27 miljoen

Ajax ontving iets meer dan €27 miljoen voor Wesley Sneijder, die naar Real Madrid vertrok. Het waren gouden jaren voor Ajax, die alle schulden wisten weg te werken met de grote transfers van deze spelers.

Wesley Sneijder scoort voor Ajax © Pro Shots
Wesley Sneijder scoort voor Ajax © Pro Shots

3. Ruud van Nistelrooij – 2001 €29,5 miljoen

Ruud van Nistelrooij kon eigenlijk al in het jaar 2000 naar droomclub Manchester United, maar scheurde toen zijn kruisband af. Een jaar later verliet hij zijn toenmalige club PSV alsnog voor een kleine 30 miljoen euro.

Van Nistelrooij na een goal voor PSV © Pro Shots
Van Nistelrooij na een goal voor PSV © Pro Shots

1. Memphis Depay – 2015 €34 miljoen

De buitenspeler van PSV verwisselde in de zomer van 2015 zijn club uit Eindhoven voor de miljoenen uit Manchester en staat daarmee op een gedeelde eerste plek in deze lijst. Na een zeer goed seizoen bij PSV trok het United van Louis van Gaal Depay aan. De twee kende elkaar van Oranje en Van Gaal dacht goud in handen te hebben. Het eerste seizoen was echter niet geweldig, en inmiddels is Van Gaal vertrokken.

Memphis met nieuwe chick naar PSV
© Pro Shots

1. Arek Milik – 2016 €34 miljoen

Toch wel een verrassing op deze gedeelde eerste plek, Ajax-spits Arek Milik. De aanvaller van de Amsterdammers vertrok in de zomer van 2016 voor het gigantische bedrag vanuit Amsterdam naar Napoli. Ondanks dat de spits onder trainer Frank de Boer niet eens onomstreden was ontving Ajax 34 miljoen voor Milik, waarvan de club wel tussen de 3 en 5 miljoen naar zijn vorige club Bayer Leverkusen over moet maken.

© Pro Shots
© Pro Shots

ook interessant

RTL5 blies het programma Temptation Island vorig jaar nieuw leven in en dat bleek een doorslaand succes. Je kunt in februari...

Een heel leger aan Hollywoodsterren zag vandaag op het Centre Court van Wimbledon hoe Novak Djokovic in vier sets afrekende...

Het is algemeen bekend dat niet bondscoach Rinus Michels, maar Johan Cruijff de tactiek bepaalde bij wedstrijden van...

Mario Götze voelde zich dinsdagavond tijdens een training voorafgaand aan de wedstrijd tegen Malaga zo vrij om een...

Barcelona speelt komend weekend het thuisduel tegen Getaffe in een speciaal shirt voor Tito Vilanova. De wedstrijd staat...

Menig celebrity is de afgelopen jaren in verlegenheid gebracht door uitgelekte naaktkiekjes, en ook de Italiaanse Sky Sports-presentatrice Diletta...