Search
Close this search box.
Marcel Scheperkamp is de vader Merijn Scheperkamp

De vader van Merijn Scheperkamp: hier komt zijn talent vandaan

Merijn Scheperkamp heeft zich met een rotgang genesteld in de top van het mondiale schaatsen. Zijn talent heeft hij zeker niet van een vreemde! Ook zijn vader was in het verleden professioneel schaatser. Maak kennis met Marcel Scheperkamp, de vader van Merijn Scheperkamp.

Merijn Scheperkamp met zijn vader Marcel en zijn moeder Engelien
© Instagram: @Scheperkamp

In 2020 deed Merijn Scheperkamp voor het eerst mee aan een Nederlands Kampioenschap bij de senioren. Met degelijke, maar weinig indrukwekkende resultaten op zak deed hij twee jaar later voor het eerst mee aan een EK. Op het EK allround verraste hij vriend en vijand door Europees kampioen te worden op de teamsprint en zelf zilver te pakken op de 500 meter. Inmiddels is Scheperkamp ook Europees kampioen sprint.

Meer over schaatsen

Engelien en Marcel Scheperkamp, de vader en moeder van Merijn Scheperkamp
© Instagram: @Scheperkamp

Dat heeft hij grotendeels te danken aan de genen van zijn vader Marcel. Marcel Scheperkamp was van 1979 tot 1982 ook professioneel langebaanschaatser. Zo deed hij vier keer mee aan een Nederlands Kampioenschap allround, waarbij een achtste plek in 1981 zijn beste prestatie was. Uitzonderlijk getalenteerd was Marcel niet, maar zijn liefde voor het ijs was onvoorwaardelijk.

Marcel Scheperkamp is de vader van Merijn Scheperkamp
© Instagram: @Scheperkamp

Vader Merijn Scheperkamp groot liefhebber

Zo geeft Marcel nog altijd gepassioneerd trainingen op de schaatsbaan. Net voor de voor hen historische wedstrijd waarin Merijn Scheperkamp zich kwalificeerde voor de Olympische Winterspelen in 2022, haastte Marcel zich nog van de schaatsbaan naar huis. Hij had net een groep schaatstraining gegeven en zat net op tijd voor de buis om zijn zoon in actie te zien. “Ik ben als een raket naar huis gekomen en krijg nog steeds kippenvel als ik terugdenk aan wat daar gebeurde”, zei hij tegenover NH Nieuws.

Merijn Scheperkamp is de zoon van Marcel Scheperkamp
© Instagram: @Scheperkamp

Marcel is dan ook een van de grootste fans van zijn zoon Merijn en volgt zijn verrichtingen op de voet. “Al jaren lang houd ik van alle afstanden zijn tijden bij, zijn openingen, of hij binnen of buitenbaan start, wat het rondje was. Als je die statistieken nu terugkijkt, dan kan je de lat erlangs leggen.”

De vader van Merijn Scheperkamp (Marcel) samen met zijn zus Floor Scheperkamp
© Instagram: @Scheperkamp

Moeder van Merijn Scheperkamp

Al vele jaren is Marcel getrouwd met de moeder van Merijn Scheperkamp: Engelien. Daarnaast is Marcel disciplinemanager inlineskaten bij de KNSB. Van 1978 tot 1980 maakte Scheperkamp senior zelf deel uit van de nationale inlineskateploeg. Marcel is naast zelfstandig ondernemer ook groot liefhebber van andere sporten. Naast  schaatsen en inlineskaten doet hij aan mountainbiken, windsurfen, snowboarden, (water)skiën en wielrennen. Ook organiseert hij trainingen, loopclinics en workshops, onder meer over ademhalingstechnieken.

Merijn Scheperkamp samen met zijn vader Marcel Scheperkamp op schaatsen
© Instagram: @Scheperkamp

ook interessant

Naast ontevreden spelers trotseren voetbaltrainers tegenwoordig ook ontevreden vriendinnen. Het – niet onaardig uitziende -meisje van Sparta-spits Loris...

Bij de beursgang van Ajax in 1998 heeft de club een groot risico gelopen dat spelers transfervrij konden...

De reclamedeal die Ronald Koeman met HAK heeft begint nu wel heel extreme vormen aan te nemen: gistermiddag...

Het Nederlands elftal kan zijn borst natmaken. Spanje oefende op de training het befaamde tiki-taka voetbal in de...

Johan Cruijff lijdt aan longkanker. Zijn management bevestigt zojuist in een officieel bericht dat de voetballegende inderdaad getroffen...

Barcelona voetbalt al decennialang in hetzelfde thuisshirt. Er gaat echter een revolutionaire verandering in het tenue plaatsvinden. Volgens de Spaanse krant...