Search
Close this search box.
Pokerverhalen van voetballers

De mooiste poker-verhalen van Nederlandse ex-voetballers

De meeste voetballers zijn niet vies van een gokje. Helaas hebben sommige atleten moeite om een nieuw doel en adrenalinekick te vinden na hun pensionering, en velen van hen belanden in de val van gokverslaving. In dit artikel zetten we zeven Nederlandse voetballers op een rij die tevens fervent pokeraars zijn (geweest).

In het kort:

Theo Lucius

Theo Lucius was ooit voetballer bij onder meer PSV, Feyenoord, FC Utrecht en FC Groningen. Tevens speelde hij drie interlands voor het Nederlands elftal. Maar hij heeft ook op hoog niveau aan poker gedaan. In 2011, toen nog als voetballer van FC Eindhoven, kwam Lucius in het nieuws omdat hij een flink geldbedrag had gewonnen. Lucius deed mee aan het prestigieuze High Roller Pokertoernooi in Amsterdam en werd daar plotseling vierde. Daarmee won de verdediger annex middenvelder een mooi bedrag van 38.500 euro. Lucius had dat toernooi een Royal Flush, een hand die statistisch gezien slechts één keer in iemands pokerleven voorkomt.

Theo Lucius en gokken
© Pro Shots

Winston Bogarde

Als speler had Winston Bogarde een indrukwekkende carrière bij clubs als Ajax, AC Milan, FC Barcelona en Chelsea, maar zijn pokerloopbaan was een stuk minder imposant. Maar de ex-verdediger is wel professioneel pokeraar geweest. Bogarde gaf zich op voor het televisieprogramma Veronica Poker, waar hij samen met een aantal BN’ers een intensieve cursus poker kreeg op een landgoed. In 2015 deed Bogarde mee aan het grootste pokertoernooi van Nederland: de Master Classics of Poker. Dat was eveneens zijn laatste kunstje.

Anekdote over gokken van Winston Bogarde
© Pro Shots

Richard Witschge

Voormalig Ajacied en international van Oranje Richard Witschge is zeker niet de enige oud-profvoetballer van zijn generatie die aan pokeren doet. Hij vertelde ooit dat dat regelmatig gebeurde bij Ajax. Onder anderen met Frank en Ronald de Boer. De reden dat we Witschge uitlichten, is dat hij ook na zijn carrière doorging met poker op hoog niveau. Sterker nog, hij won in 2012 maar liefst 45.000 euro op de Master Classics Poker in Amsterdam! Hij eindigde zevende op het grootste toernooi van Nederland. Daarmee liet hij onder anderen Ronald de Boer, Regi Blinker en Aron Winter achter zich.

Richard Witschge was fervent pokeraar
© Pro Shots

Marciano Vink

Heeft meest bijzondere verhaal komt uit de koker van Marciano Vink. Hij heeft na zijn actieve loopbaan als profvoetballer jarenlang gepokerd. Dat was zeker geen vetpot voor de man uit Paramaribo. Na een aantal jaar zonder financieel succes besloot hij definitief te stoppen met pokeren. “Ik was zo klaar met dat hele pokeren”, vertelde hij aan ESPN. De dag na het besluit moest hij nog wel met een vriend mee naar het casino, die had daar een toernooi. Vink besloot daar niet te gaan kijken, maar wat op de speelautomaten te spelen. Met een inzet van €3,50 won hij plotseling de jackpot. Vink mocht ineens 1,4 miljoen euro bijschrijven. “Je weet niet wat je overkomt op het moment dat het gebeurt. Mijn vrouw en ik waren helemaal beduusd.” Hoewe je dus veel geld kunt winnen met pokeren, is het belangrijk om dat verantwoord te doen, bijvoorbeeld via Kansino.

ex-voetballer Marciano Vink pokeren
© Pro Shots

Jordy Brouwer

Jordy Brouwer stond ooit te boek als megatalent en werd in de jeugd gescout door Liverpool. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan RKC Waalwijk en ADO Den Haag. Maar Brouwer is wel de meest bedrijvige ex-voetballer in de pokerwereld. Zo is hij vier keer per week aan de pokertafel te vinden, waar dat in het begin zelfs vijf of zes keer was. “Het is werk geworden”, vertelde hij aan Voetbal International. “Ik heb twee kinderen en kan niet meer iedere avond de deur uit.” Maar Brouwer wil vooral benadrukken dat hij niet gokverslaafd is. “Roulette is puur gokken. Dan ben je afhankelijk van hoe het balletje valt. Bij poker heb ik veel meer zelf in de hand.”

Jordy Brouwer is professioneel pokeraar van beroep
© Pro Shots

John de Wolf

Laten we beginnen met een passage uit de biografie van John de Wolf. “Aan de kaarttafel zitten vijf winnaars. Vier Amsterdammers, en ik. Robbie Witschge, Aron Winter, de broertjes De Boer. Ook ligt er geld op tafel. Serieus geld. Een eerste potje begint met zo’n honderd, soms vijfhonderd gulden. Het kan oplopen tot enkele duizenden. Het is mijn beurt om te schudden. Terwijl ik de kaarten verzamel, stel ik vast waar de joker ligt, en schud hem fluks naar boven. Ik tel. Een, twee, drie, vier, vijf. De joker steek ik op de vijftiende plek. Kan niet missen, bij het uitdelen valt-ie zo dadelijk bij mij. Ik kan niet geloven wat ik aan het doen ben.”

John de Wolf bedriegen ploeggenoten met pokeren
© Pro Shots

De Wolf gaf in zijn biografie toe zijn collega-voetballers meermaals te hebben opgelicht. “Voetballers kennen drie regels. Een: je komt niet aan elkaars vrouw. Twee: je zegt niks lelijks over elkaars kinderen. Drie: je steekt niet met kaarten. Ik zit hier keihard te steken, ik zit ze ongehoord te klootzakken. Ik win de pot, vooral ten koste van de hoge inleg van Robbie. Ik had verwacht dat ik me slecht zou voelen. Dat is niet zo. Ik kom ermee weg.”

Wesley Sneijder

Tot slot staat ook Wesley Sneijder erom bekend wel van een potje poker te houden. RealityFBI meldde onlangs zelfs dat hij samen met zijn broer illegale pokeravonden heeft georganiseerd. Die werden gehouden in het appartement van Rachel Hazes. Eerder werd Sneijder dat jaar al gehoord als getuige in het onderzoek naar de organisatie van de Haagse drugsbaron Piet S. Het blijven geruchten, maar er hangt altijd iets vaags rondom Wesley.

Wesley Sneijder organiseerde illegale pokeravonden
© Pro Shots

ook interessant

Het gezeik rondom Rafael en Sabia zou inmiddels niet misstaan in een slechte verhaallijn van GTST.  De verhalen rondom het paar worden...

Een verschrikkelijke vliegtuigcrash maakte in één klap een einde aan vrijwel de gehele selectie van Chapecoense, maar enkele...

Het flauwe grapje dat Radio 538-dj Frank Dane uithaalde met zangeres Maan staat je vast nog vers in...

Zlatan Ibrahimovic is een held in Parijs. Hij scoort aan de lopende band en de sterke spits is...

Cristiano Ronaldo scoorde zojuist op prachtige wijze in het competitieduel tegen Real Betis. Ruim buiten de 16 neemt...

Wie is op dit moment de liefde van de VI-ster? Maak kennis met Minouche van der Gijp, de...