Search
Close this search box.
De Kuip

‘De Kuip moet de diepte in’

Vorige week besloten Burgemeester en wethouders van Rotterdam dat er een nieuwe Kuip moest komen. Daarmee lijkt de renovatie van de oude Kuip van de baan, maar Hennes de Ridder denkt het stadion van de Rotterdammers toch te kunnen behouden. De emeritus hoogleraar aan de TU Delft wil niet de hoogte, maar de diepte in bouwen. “Dat is het goedkoopste en het snelste alternatief. Bovendien blijft De Kuip behouden.”

De gemeente Rotterdam moet voor een groot deel garant staan voor de nieuwe thuisbasis van Feyenoord. Het bouwen van een nieuwe Kuip kost maar liefst 362 miljoen euro. Aan een ander plan, dat uitgaat van een extra ring op het bestaande stadion, hangt een prijskaartje van 117 miljoen euro. En het alternatief van De Ridder? “hooguit 30 miljoen”, vertelt de hoogleraar aan RTV Rijnmond. “En de unieke architectuur blijft hetzelfde. Het is en blijft natuurlijk een monument.”

“De basis is dan ook dat het stadion onaangetast moet blijven”, zegt De Ridder. “Het veld wordt vier meter verlaagd, waardoor de vlakke zittribunes wat steiler komen te staan. We moeten dus niet de hoogte, maar de diepte in. Het stadion wordt veel imposanter en hoger, bovendien is het voor de logistiek handig, want mensen gaan naar boven en naar beneden om een plekje op te zoeken.”

De hoogleraar vergelijkt zijn idee met een bouwput. “Eigenlijk wordt het een put, een soort bouwput. En een bouwput bouwen in Nederland, dat moet toch geen probleem zijn?”

ook interessant

Sinds gisteren kunnen Feyenoord-supporters het nieuwe thuisshirt van hun club bestellen. De Rotterdammers presenteerden samen met Adidas op...

Het is altijd een prachtig gezicht: voetballers die de bal over de keeper heen weten te lobben. Ook...

Enkele diehard-fans van PSV hebben een filmpje gemaakt waarin zij oproepen om volledig achter de ploeg te gaan...

Het leek zo’n moment waarop we een arrogante superster in een ander daglicht zagen. Cristiano Ronaldo zou namelijk...

Sepp Blatter is teleurgesteld in KNVB-voorzitter Michael van Praag, die tijdens het UEFA-congres openlijk aangaf dat de FIFA-voorzitter...

Suzanne Schulting kon zelf maar amper geloven dat ze vandaag een gouden plak binnensleepte op de 1.000 meter...