Search
Close this search box.
Siem de Jong

‘De Jong in de spits’

Ajax speelt vandaag in het Turkse Belek een oefenwedstrijd tegen Galatasaray. Trainer Frank de Boer zal vermoedelijk kiezen voor Siem de Jong in de spits. De aanvoerder van de Amsterdammers is weer fit en krijgt in de punt van de aanval zijn plek terug. De Boer houdt vast aan zijn succesvolle middenveld(Blind, Serero en Klaassen) van de laatste weken voor de kerst.

De Jong vind het goed als hij de nieuwe spits van Ajax wordt: “Het is een prima positie, ik heb er altijd lekker gespeeld en ook redelijk wat goals gemaakt”, zegt De Jong.

Sigthórsson wordt het slachtoffer van de terugkeer van de Jong: “Als hij kiest voor een ander, zal ik keihard moeten knokken om te laten zien dat ik daar hoor”, zegt de IJslander strijdvaardig. “Kansen komen er altijd. Ik moet klaar staan om het moment dat het moet. Ik heb altijd gescoord, dat kan ik niet verleerd zijn.”

De Boer denkt dat Sigthórsson ook op de flanken goed uit de voeten kan. “Daar is hij bij AZ in eerste instantie groot geworden”, aldus De Boer. Sigthórsson: “Ik voel me ook prettig aan de linkerkant. Ik kom vaak voor het doel. Kan loopacties maken en misschien nog meer in de bal komen. Ik ben gewend om daar te spelen.”

ook interessant

Omdat we in Nederland nou eenmaal niets beters te doen hebben, was iedereen vorig jaar druk met Yolanthe’s...

PEC Zwolle heeft vanmiddag op uiterst verrassende wijze de beker gepakt ten koste van Ajax. De Amsterdammers, bijna...

Je zou denken dat David Luiz na de vernedering door Luis Suarez wat stoom heeft afgeblazen met mooie...

Achter iedere succesvolle man staat een sterke vrouw. Dat gezegde gaat ook op voor Novak Djokovic, die al...

Graziano Pellé heeft geen zin meer om zijn best te doen voor Feyenoord. De Italiaanse spits werd gisteren...

Scheidsrechter Howard Webb zal zich de afscheidswedstrijd van Ledley King nog lang heugen. De leidsman floot tijdens het...