Search
Close this search box.
Siem de Jong

‘De Jong in de spits’

Ajax speelt vandaag in het Turkse Belek een oefenwedstrijd tegen Galatasaray. Trainer Frank de Boer zal vermoedelijk kiezen voor Siem de Jong in de spits. De aanvoerder van de Amsterdammers is weer fit en krijgt in de punt van de aanval zijn plek terug. De Boer houdt vast aan zijn succesvolle middenveld(Blind, Serero en Klaassen) van de laatste weken voor de kerst.

De Jong vind het goed als hij de nieuwe spits van Ajax wordt: “Het is een prima positie, ik heb er altijd lekker gespeeld en ook redelijk wat goals gemaakt”, zegt De Jong.

Sigthórsson wordt het slachtoffer van de terugkeer van de Jong: “Als hij kiest voor een ander, zal ik keihard moeten knokken om te laten zien dat ik daar hoor”, zegt de IJslander strijdvaardig. “Kansen komen er altijd. Ik moet klaar staan om het moment dat het moet. Ik heb altijd gescoord, dat kan ik niet verleerd zijn.”

De Boer denkt dat Sigthórsson ook op de flanken goed uit de voeten kan. “Daar is hij bij AZ in eerste instantie groot geworden”, aldus De Boer. Sigthórsson: “Ik voel me ook prettig aan de linkerkant. Ik kom vaak voor het doel. Kan loopacties maken en misschien nog meer in de bal komen. Ik ben gewend om daar te spelen.”

ook interessant

Rafael van der Vaart is niet in de beste conditie momenteel. De middenvelder van HSV kon zijn ploeggenoten...

Ben jij zo iemand die binnen no-time een zak M&M’s wegsnackt tijdens een spannende film? Dan hebben we...

Het zag er gisteravond lang naar uit dat Duitsland de WK-kwalificatiereeks zou eindigen met een blamage: de ploeg...

Graag uw aandacht voor de vriendin van Heerenveen-speler Joost van Aken: Celine Schols. De Almeerse barst van het hockeytalent...

Als voormalig topkeeper van onder meer Ajax, Manchester United en het Nederlands elftal én huidig algemeen directeur van...

Santiago Arias werd onlangs 24 en dat vond zijn dinnetje reden voor een surprise party. Daar was een...