Search
Close this search box.
De favoriete Eredivisieclub van Willem-Alexander is Ajax

De favoriete Eredivisieclub van de koning: “Hij is 100% fan”

Dat onze koning een fervent sportfan is, weten we langer dan vandaag. Willem-Alexander duikt steevast op bij elk groot sporttoernooi: of dat nou het shorttrack of een WK voetbal is (dat laatste is wat langer geleden, snif).

Maar heeft de koning ook een favoriete Eredivisieclub? Hij is er immers voor alle Nederlanders en zou eigenlijk onpartijdig moeten zijn. Toch weten we dat Willem-Alexander wel degelijk een voorkeur heeft. Het rood-wit van Ajax!

Trainer Ron Jans ging een paar jaar geleden op bezoek bij het koninklijke paar en verklapte aan het AD: “Ik weet eigenlijk niet of ik het mag zeggen, maar ik doe het toch: de koning heeft een voorkeur voor Ajax en Máxima is voor Feyenoord.”

Oud-coach Aad de Mos vertelde in 2016 op Twitter dat de koning zelfs eens de Ajax-kleedkamer bezocht. Dat gebeurde 35 jaar geleden, toen de Amsterdammers onder leiding van De Mos kampioen werden. Hij begeleidt die bewering met een foto van zichzelf en de piepjonge kroonprins.

 

 

ook interessant

Het eerste seizoen van Louis van Gaal bij Manhester United was geen onverdeeld succes. Vooral de start van...

Scheidsrechter Bas Nijhuis zou een 28-jarige vrouw hebben mishandeld. De politie doet onderzoek naar de arbiter. Nijhuis zou...

Een bizar tafereel tijdens de finale om de Gold Cup 2015 tussen Mexico en Jamaica. De scheidsrechter van...

Wij schreven al eerder over Yasmin Verheijen, de bijzonder leuke wederhelft van Khalid Boulahrouz. Yasmin is zelfs zo...

Behalve de nu al wereldberoemde weervrouw, die had gezegd naakt te gaan en zich uiteindelijk ook aan die...

Jozy Altidore, kent u hem nog? De voormalig AZ-speler is na een kortstondig avontuur bij Sunderland neergestreken in...