Search
Close this search box.
Frank de Boer

De Boer: ‘Liever Europa league dan kampioen”

Een lastige keuze voor Frank de Boer, kampioen worden of de Europa League winnen. Uiteindelijk komt de trainer toch, met een enigszins verrassend, antwoord: “Als ik écht moeten kiezen, win ik liever de Europa League dan dat ik kampioen word. Ik zou dat gezien het niveau van de clubs die nog in dat toernooi zitten een fantastische prestatie vinden. Maar dan heb ik wel in mijn achterhoofd om toch tweede te worden in de competitie en via de achterdeur de Champions League te bereiken”, zo lachte Frank de Boer.

Ajax neemt het vanavond om 21.05 uur op tegen Red Bull, dat het goed doet in de Oostenrijkse competitie en ook in de Europa League de poulefase makkelijk doorliep: “Het is een team dat al bijna een jaar in een flow zit en uitstekend op elkaar is ingespeeld. Ze hebben alle wedstrijden in de groepsfase in de Europa League gewonnen, ook bij de koploper van België (Standard Luik 1-3, red.)”, aldus de Boer.

“Natuurlijk is het een mooier affiche als je tegen FC Barcelona speelt. Maar ik doe wat Johan Cruijff ook al heeft gezegd: de druk erop leggen dat je dit soort wedstrijden moet winnen. En daarnaast is het stadion weer uitverkocht. Dus wat voor een betere ambiance kun je krijgen? We weten dat we nog niks in de finale van de Champions League hebben te zoeken, maar ik denk dat we met een beetje geluk best ver kunnen komen in de Europa League. Al zitten daar ook heel goede ploegen in, niet in de laatste plaats Red Bull Salzburg”, zei de trainer van Ajax.

“En ik hecht ook waarde aan hun 3-0 oefenoverwinning in de winterstop op Bayern München. Daar lieten ze zien waartoe ze in staat zijn. Ze kregen de beste kansen en zetten veel druk. Ik denk dat die speelwijze ons ook staat te wachten. Ze zien er fit uit, nemen wel heel veel risico in het druk zetten, maar doen dat met zoveel overtuiging dat je van goede huize moet komen om daar onderuit te voetballen. Als je daar, zoals Bayern , niet op bent voorbereid, ga je de bietenbrug op.”

Toch vindt De Boer zijn eigen ploeg favoriet: “Wanneer je uit de Champions League komt en FC Barcelona hebt verslagen, ben je favoriet. Maar ik heb mijn jongens gewaarschuwd. Ik schat Salzburg veel hoger in dan Steaua Boekarest, dat ons vorig jaar uitschakelde. Hun sterren zijn de vier voorhoedespelers: Sadio Mané, Jonathan Soriano, Alan en Kevin Kampl. In de eerste twee fases mogen wij geen balverlies lijden.”

ook interessant

De vakantie van Olympiakos-aanvaller Alan Pulido is dit weekend in een ware nachtmerrie veranderd. Pulido werd in zijn...

Heftig nieuws over de ex-vrouw van Ruud Gullit en het nichtje van wijlen Johan Cruijff. Estelle Cruijff is...

Drie spelers tegelijk het bos insturen, dat voelt natuurlijk heerlijk. Met de truc in bovenstaande video lukt het...

Feyenoorder Marco Vejinovic houdt bijzonder veel van zijn meisje Sophie Fleur Naber, zo blijkt wel uit de foto’s...

2023 is tot op heden weer zo’n heerlijk sportjaar geweest – en heeft ons ook weer vele fantastische...

Van haar overspelige vriend Kjeld tot haar ruzie met Rintje Ritsma: vijf dingen die je nog niet wist...