Search
Close this search box.

De beste spelers van de Eredivisie afgelopen seizoen

Het voetbalseizoen zit er (bijna) op, tijd om terug te kijken op het afgelopen seizoen. De Eredivisie eindigde enkele weken terug al, met Ajax als uiteindelijke kampioen. De strijd met PSV was lange tijd spannend, maar één wedstrijd voor het einde pakte Ajax in het thuisduel met Heerenveen de titel.

Welke spelers waren dit seizoen het meest opvallend in de Eredivisie en waar zullen zij volgend jaar actief zijn? Spelers van Ajax, PSV en Feyenoord staan altijd in de belangstelling, en dat zal deze zomer zeker niet anders zijn. Van onderstaande spelers zijn er meerdere spelers die zomaar eens een transfer zouden kunnen maken. Op wie er volgend jaar ingezet moet worden als kampioen kunnen we pas ná al die transfers bespreken.

Cody Gakpo – PSV

Als er één speler in aanmerking komt voor een transfer dan is het Cody Gakpo wel. De aanvaller van PSV kende, ondanks een paar blessures, een uitstekend seizoen in Eindhoven. Hij droeg met zijn jonge leeftijd niet voor niets al de aanvoerdersband bij PSV en droeg die ook met trots. Hij werd door de Telegraaf ook uitgeroepen tot beste speler van het seizoen en won daarmee de gouden schoen.

Zijn goede spel heeft er ook voor gezorgd dat er de nodige interesse is in Gakpo. Onder andere Arsenal zou wel oren hebben naar de diensten van de 23-jarige aanvaller van de Eindhovense club. Arsenal zal echter vast niet de enige club zijn met interesse in Gakpo, die een recordopbrengst moet opleveren voor PSV. Er worden bedragen genoemd van minstens 35 á 40 miljoen euro. Met een doorlopend contract kan PSV dat ook zeker vragen.

Jurriën Timber – Ajax

De nummer twee van de voetballer van het jaar-klassement van de Telegraaf is Ajacied Jurriën Timber. De jonge verdediger kende dit seizoen zijn absolute doorbraak, zowel in de Eredivisie als in de Champions League. Als ware leider van de verdediging speelde hij met Ajax vooral in de eerste seizoenshelft geweldig voetbal. Uiteindelijk kropen de Amsterdammers richting de eindstreep, maar werd in mei wel de 36e landstitel binnengesleept. De rol van Timber in deze titel was groot.

Dat zorgt er ook voor dat Timber in de markt is voor een transfer naar het buitenland. Het is geen geheim dat zijn voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag Timber graag mee zou nemen naar zijn nieuwe club Manchester United. De Engelse club zal dan wel flink in de buidel moeten tasten, want de waarde van Timber wordt zeker boven de 40 miljoen euro geschat. Aan geld echter geen gebrek in Manchester, dus als zowel de speler als de club het een worden, dan kan het weleens gebeuren. Enige minpuntje voor United, ze spelen in tegenstelling tot Ajax geen Champions League voetbal komend seizoen.

Dusan Tadic – Ajax

Nog een speler van kampioen Ajax, die opnieuw een uitstekend seizoen kende. Vorig jaar werd hij nog speler van het jaar, maar dit jaar moet hij het doen met brons. Zijn cijfers liegen er echter opnieuw niet om en Tadic werd opnieuw de meest waardevolle speler van de competitie, gekeken naar goals en assists.

Ajax hoeft niet bang te zijn dat Tadic vertrekt. Hij heeft een doorlopend contract tot 2025 en zal waarschijnlijk ook daarna aan de club verbonden blijven, zij het in een andere rol. De vraag is hoe lang Tadic het nog volhoudt op dit niveau, maar voorlopig is hij nog altijd topfit en mist hij nauwelijks wedstrijden.

ook interessant

Net als de Nederlandse vrouwen hebben ook de mannen een bronzen medaille veroverd op de massastart. Koen Verweij...

Voetballers hebben nooit iets te klagen over aandacht van mooie vrouwen, maar de vriendin van Mario Götze mogen...

Het is feest in huize de Jong, want na een afwezigheid van bijna een jaar is Nigel weer...

Het eerste seizoen van Luizenmoeder is pas drie afleveringen oud, maar door het enorme succes wordt er nu...

Zoals we allemaal weten zijn voetballers niet vies van een seksschandaaltje. Een geile voetballer uit Engeland maakte het...

Als het aan talloze Barcelona-fans ligt, wordt hun stadion vernoemd naar de overleden clubheld Johan Cruijff. Met de...