Search
Close this search box.
10 grootste schandalen van 2017

Een pikant sportjaar: de 10 grootste schandalen van 2017

De hormonen, testosteron en adrenaline gieren door de sportwereld, dus ook dit jaar was het een koud kunstje om dit eindejaarslijstje te vullen. Overspel, vieze tweets en de mislukte versierpogingen van Diego Maradona bij Hélène Hendriks: het komt hieronder allemaal voorbij. Op naar 2018!

10. PSV ontslaat eSporter door bizarre tweets

Gamers die het in de eDivisie tegen elkaar opnemen; dat was nieuw in 2017. Tony Kok was de officiële FIFA-koning van PSV, maar kon niet lang van het baantje genieten. Er kwamen oude tweets van hem bovendrijven, waarin hij naast versjes over zijn geslachtsdeel ‘subtiel’ liet merken voor Ajax te zijn. Zijn contract bij PSV werd verscheurd, maar Twente was er als de kippen bij om hem aan te trekken. Zelfs toen bleek dat hij ook de Tukkers ooit had uitgescholden op Twitter.

Tony Kok tweets
© Twitter

7. Maar PSV zegt niets over de beschamende tweets van Brenet

Brenet verwijdert beschamende tweets, maar niet goed genoeg
© Pro Shots

En als we toch in die categorie ‘beschamende tweets uit je jeugd’ zitten, wat te denken van PSV’er Joshua Brenet? Uit oude Twitter-‘poëzie’ van de linksback blijkt dat hij tijdens het WK 2010 voor Brazilië was, veelvuldig met ziektes schold en versjes over geslachtsgemeenschap maakte. Joshua probeerde de tweets te verwijderen, maar ja, het internet vergeet niet. Brenet mocht trouwens wél gewoon bij PSV blijven. Iets met twee maten.

Joshua Brenet tweets
© Twitter

9. Derksen en Perez slachten OranjeLeeuwinnen

Wat zijn we trots op de OranjeLeeuwinnen, die deze zomer ineens het EK wisten te winnen. Dat is iets dat de mannen al 30 jaar niet meer lukt. Sterker nog: die deden in 2012 voor het laatst mee. Voor enkele voetbalkenners bleek het vrouwelijke succes moeilijk te verteren.

Zoals voor Kenneth Perez. “Ik vergelijk het niet eens met mannenvoetbal. Het is bijna een andere sport”, was de Deen keihard bij de Tafel van Kees. “De tweede wedstrijd die ik heb gezien was echt abominabel slecht. Hoe ze schieten, de aannames in de kleine ruimtes, echt slecht.”

Ook Johan Derksen deed zijn zegje. “Die rechtsbuiten, die juffrouw met dat mannenkapsel, die is zo blind als wat”, stelde hij over Shanice van de Sanden. “Maar die is hartstikke snel en gaat er dan langs, maar die heb ik niet één goede voorzet zien geven.”

8. Eva Simons schokt Oranje-fans met bizarre outfit

Nog even over die OranjeLeeuwinnen. Want hoewel zangeres Eva Simons was uitgenodigd om de voetbaldames tijdens hun huldiging in het zonnetje te zetten, trok ze onbedoeld zélf de aandacht. Nou ja, onbedoeld… ze moet toch zelf wel ingezien hebben dat dit pakje misschien niet de meest geslaagde outfit is voor een podium? Trek volgende keer gewoon een Bavaria-jurkje aan, joh.

6. Johan Derksen noemt darters downies en slacht zijn eigen werkgever

Nee, de heren van Voetbal Inside kunnen niet ontbreken op dit lijstje. Johan Derksen haalde zich de woede van velen op de hals door zijn opmerkingen over de OranjeLeeuwinnen, maar ook omdat hij stelde dat darters het syndroom van down hebben. Spraakmakend was Johan’s tirade over zijn eigen werkgever RTL.

“Vanavond op RTL4: Humberto en daarna Nick en Simon. Nou dan ga ik nog liever naaktzwemmen in het bos”, aldus de sigaarsnor, die ook de grote baas Erland Galjaard met de grond gelijkmaakte. Het leek een open sollicitatie naar ontslag, maar zoals het er nu uitziet gaat VI gewoon nog drie jaar door.

5. De grappen van René van der Gijp gaan over het randje

Weinig relletjes met René van der Gijp dit jaar, al maakt de flamboyante analist soms grappen waarbij je je afvraagt of je er wel om mág lachen. Zo valt het gesprek regelmatig op Harry Mens, maar ook op diens dochter, die een relatie met spits Romelu Lukaku heeft. “Tja, hij schijnt hem er één keer bij die dochter ingestoken te hebben”, gierde Gijpie daarover. “En toen heeft ze gelijk twee weken in een rolstoel gezeten. Die heeft 10 dagen niet kunnen lopen!” Tjáá… begrijp je een beetje wat we bedoelen?

4. Gullit maakt zich belachelijk bij Oranje

Gullit kleedkamer
© Twitter

Oranje mocht in september dan met 3-1 winnen van Bulgarije, reden tot een feestje was dat niet. Ook toen was al duidelijk dat onze jongens bezig waren met een kansloze WK-missie. Compleet misplaatst dus dat assistent-bondscoach Ruud Gullit na afloop de kleedkamer filmde en over een ‘fantastic game’ sprak. Dick Advocaat was not amused en sprak een hartig woordje met zijn goedlachse assistent. Ruud betuigde spijt.

3. Hélène Hendriks moet Peter R. de Vries en Maradona van zich afslaan

Peter R. de Vries versiert Helene Hendriks
© Youtube

Een mooie journaliste zijn en Diego Maradona serieus proberen te interviewen, dat is een combinatie die niet samengaat. FOX-gezicht Hélène Hendriks deed een poging bij ‘Pluisje’, maar in plaats van een vraaggesprek nam hij haar liever mee naar zijn hotelkamer, vertelde ze bij FOX Sports. Daar ging Hélène uiteraard niet op in. Ook Peter R. de Vries deed een versierpoging bij Hélène, toen ze te gast was in RTL Boulevard. “Ik wist niet waar ik moest kijken. Ik was iets te dichtbij, en dacht: laat maar eventjes gaan. Ik ben ook meteen weggegaan na de uitzending.”

2. Van der Meyde’s hereniging met dochters loopt compleet uit de hand

Er zat weinig rek meer in de reality-soap van Andy van der Meyde, die zijn dagen vooral op de bank doorbrengt. En dus besloot RTL7 om een ontmoeting te regelen tussen de ex-voetballer en zijn dochters uit een eerdere relatie. Zag er op tv best ontroerend uit, maar later beschuldigde Andy’s dochter vaderlief van omkoperij. “Elke glimlach, elke traan, elke moeilijkheid, je hebt elk moment van ons leven gemist”, liet zijn oudste dochter weten. In dezelfde Instagram-post zei ze ook te ‘walgen’ van haar vader. Andy reageerde met een selfie met een biertje.

Dochters Van der Meyde eisen dik geldbedrag
© Instagram

1. Humberto Tan piest buiten de pot met NOS-schoonheid

Dionne praat over affaire Humberto
© Pro Shots / YouTube

Hij ontkent het nog steeds in alle toonaarden, maar op gegeven moment was er geen houden meer aan voor Humberto Tan. Het imago van de voormalig sportpresentator en ‘brave’ huisvader werd ernstig geschaad toen zijn affaire met NOS-presentatrice Dionne Stax wereldkundig werd. Dionne wilde weinig kwijt over het vermeende overspel, al zei ze het allemaal wel vervelend te vinden. Goh. Of de relatiestatus van de twee nog steeds op ‘it’s complicated’ staat is onduidelijk.

ook interessant

Ajax heeft in het boekjaar 2012/2013 een nettowinst behaald van 18,2 miljoen euro. Dat is 8,5 miljoen meer...

In de Duitse media wordt er druk gespeculeerd over de mogelijke nieuwe liefde van Cristiano Ronaldo. Het zou...

Edgar Davids werd altijd een pitbull genoemd, maar bij een schietpartij duikt ook deze bikkelharde middenvelder naar de...

We hadden het net over de idioot die vanmiddag een banaan op het veld gooide tijdens Atalanta tegen...

Daniëlle van de Donk is weer gelukkig in de liefde, na een jarenlange relatie met Arsenal-ploeggenoot Beth Mead....

Manchester United leek al lange tijd op jacht naar Louis van Gaal als nieuwe trainer, maar de Spaanse...