Search
Close this search box.
10-rijkste-clubs-ter-wereld

De 10 rijkste clubs ter wereld

Dat er veel doekoes omgaan in het foeballe is natuurlijk een gegeven, maar Deloitte zocht uit welke teams daar het meest van profiteren. Uit de 10 best boerende clubs blijkt vooral hoe populair de Premier League is!

10. Juventus: 279,4 mln

Stadion Juventus

De enige Italiaanse club op dit lijstje, hoewel de club vooral domineert in eigen land. Juventus mocht opnieuw de landstitel in ontvangst nemen, envenals de Super Cup. Het levert de Oude Dame een gestegen omzet van zeven miljoen op.

9. Liverpool: 305,9 mln

Stadion Liverpool

Ondanks het mislopen van de landstitel mag Liverpool zich verheugen met een gestegen omzet van 65,3 miljoen. Een transferverlies van 22,50 miljoen euro is daarmee keurig terugverdiend.

8. Arsenal: 359,3 mln

Stadion Arsenal

Arsene Wenger’s enclave staat al jaren bekend als de club die nooit iets wint. Toch brengt het gebrek aan prijzen weinig schade aan in de boekhouding. Ook dit jaar mogen de Gunners een gestegen omzet van 75 miljoen opschrijven!

7. Chelsea: 387,9 mln

Stadion Chelsea

Chelsea blijft onveranderd in de top van rijkste clubs ter wereld staan. De omzet van de Blues is opnieuw met 84,5 miljoen gestegen. En dat terwijl de Londenaren veel geld uitgaven aan transfers van Willian, André Schürrle en Nemanja Matic!

6. Manchester City: 414,4 mln

Manchester City

Als je aan City denkt, denk je aan geld uitgeven. Dat beeld blijkt niet helemaal juist, want de gestegen omzet van de Citizens is dit jaar enorm: 98,2 miljoen! Daar heeft de gewonnen landstitel ongetwijfeld aan bijgedragen.

5. PSG: 474,2 mln

Stadion PSG

De Franse kampioen wil zich maar wat graag laten gelden als nieuwe gigant in het topvoetbal. Europees moeten ze dat nog bewijzen, maar PSG pakte vorig seizoen wel drie prijzen en wordt met publiekslieveling Zlatan Ibrahimovic steeds populairder. Gestegen omzet: 75,4 miljoen!

4. FC Barcelona: 484,6 mln

Stadion Barcelona

Geen prijzengeld voor Barcelona vorig seizoen en de Catalanen draaiden dan ook de laagste omzetstijging van alle clubs in dit lijstje: een karige 4 miljoen. Misschien toch maar Lionel Messi van de hand doen?

3. Bayern München: 487,5 mln

Stadion Bayern München

Natuurlijk geen verrassende naam, aangezien Bayern al jaren non-stop in de top verkeert. De club mocht vorig seizoen het prijzengeld van de UEFA Super Cup en de FIFA Club Wereldbeker in ontvangst nemen en bereikte ook de halve finale van de Champions League. Omzetstijging: 46,3 miljoen. Caching!

2. Manchester United: 518 mln

Stadion Manchester United

Jep, Louis van Gaal staat aan het roer van de één-na-rijkste club op aarde. Ondanks het dramatische vorige seizoen heeft United dit jaar toch een gestegen omzet van 94,2 miljoen euries. Dat is waarschijnlijk vooral te danken aan de gigantische fanschare die de Red Devils wereldwijd bezitten.

1. Real Madrid: 549,5 mln

Stadion Real Madrid

Voor het 10e jaar(!) op rij domineert ‘de Koninklijke’ deze lijst. Real wil elke wereldster naar Madrid halen en dat loont. Het prijzengeld van de Copa del Rey én Champions League, plus een flinke som aan tv-gelden heeft de Madrilenen geen windeieren gelegd. Een geregistreerde omzetstijging van 30,6 miljoen euro, om precies te zijn.

ook interessant

Ze vallen met bosjes! De Duitse voetballer Marco Reus moest gisteravond, in een oefenwedstrijd van Die Mannschaft, hinkend...

Het is traditie dat het nieuwe Oranje-shirt al een paar maanden eerder uitlekt op het internet en in...

Meereizen met manlief naar Barcelona, dat is natuurlijk een buitenkansje. De vriendinnen van de Ajacieden Mike van der...

De Brabantse heeft een pikant verleden bij PSV, maar tegenwoordig is Paul Jans de vriend van Kika van...

Je hebt vast wel de amateurbeelden voorbij zien komen van een aangeslagen Neymar, die het ziekenhuis van Fortaleza...

Een gemoedelijke labrador en het spijkerharde Portugese team lijkt een rare combi. Toch was bovenstaande hond erg blij...